S24 ve S24+ ile kullanılan Exynos 2400 hakkında fikirleriniz nedir?

24 saatlik kullanım deneyimime göre telefon 10dk sosyal medya dolaşımında vs ısınıyor arkadaşlar. S24 Plus mük telefon ama bence exynox hala tercih edilmemeli.

İlk başlarda ısınıyor. Şu an 25 gün oldu alalı ve ısınma yok. İlk aldığım hafta bende de 15dk Instagram'da ısınıyordu.

Kısa ve öz 1 yılını doldurduktan sonra hala aynı performansı veriyorsa (Exynos) olmuş demektir. Hiçbir cihaz 1 haftalık, 1 aylık veya 3 aylık kullanımlar da (tam) anlamıyla kendini belli etmez.

Çoğu kişinin düştüğü hatalardan 2 tanesi şu skor alma testleri ve YouTube'da inceleme yapan 1 haftalık, 1 aylık kullanım yapan kanallar veya kullanıcılar.

Bir de bu işlemcinin (Exynos) yazılım tarafında da hakkını vermeleri lazım.

2023 Mart ayından beridir S23 (Snapdragon) kullanıyorum ve 1 1.5 yılını dolduruyor herhangi bir kasma,donma veya performans düşüklüğü yaşamadım GENEL çerçevede.

Ve S23'ü 4-5 yıl daha kullanacağımı düşünüyorum sorunsuz. (Kırılma, patlama) gibi bir şey olmadığı sürece. Ki (Bilinçli) Android kullanıcıları bu kısmı anladı bile 🤗

Exynos kötülemesi yapmıyorum bu arada umarım başta da dediğim gibi 1. yılını doldurduktan sonra aynı performansı verir ve Samsung (Exynos) konusunda bizleri şaşırtır 😇

Kısa ve öz 1 yılını doldurduktan sonra hala aynı performansı veriyorsa (Exynos) olmuş demektir. Hiçbir cihaz 1 haftalık, 1 aylık veya 3 aylık kullanımlar da (tam) anlamıyla kendini belli etmez.

Çoğu kişinin düştüğü hatalardan 2 tanesi şu skor alma testleri ve YouTube'da inceleme yapan 1 haftalık, 1 aylık kullanım yapan kanallar veya kullanıcılar.

Bir de bu işlemcinin (Exynos) yazılım tarafında da hakkını vermeleri lazım.

2023 Mart ayından beridir S23 (Snapdragon) kullanıyorum ve 1 1.5 yılını dolduruyor herhangi bir kasma, donma veya performans düşüklüğü yaşamadım GENEL çerçevede.

Ve S23'ü 4-5 yıl daha kullanacağımı düşünüyorum sorunsuz. (Kırılma, patlama) gibi bir şey olmadığı sürece. Ki (Bilinçli) Android kullanıcıları bu kısmı anladı bile 🤗

Exynos kötülemesi yapmıyorum bu arada umarım başta da dediğim gibi 1. yılını doldurduktan sonra aynı performansı verir ve Samsung (Exynos) konusunda bizleri şaşırtır 😇

Kesinlikle bence de öyle. AnTuTu, Geekbench, DxOMark gibi puanlarla kamera-performans ölçmek doğru sonuç vermez. Yine de ilk çıktığından beri sorun olsa insanlar şikayetçi olurdu, şu anlık ben Exynos için ciddi yapılan bir şikayet görmedim. Zaten Exynos 1380, 1480, 2200 ile Samsung gayet başarılıydı. En başarılısıda Exynos 2400 oldu. Muhtemelen çalışmalarda sorun çıkmazsa S25 seriside(Ultra hariç, Ultra ya MediaTek'ya da Snapdragon ile gelir) Exynos ile gelebilir çünkü Exynos Samsung'un kendi işlemcisi ve çok uyguna geliyoe bu sayede. Zaten birçok insanın güvenini kazandılar.

Evet, 10000. mesaja Exynos ile girmek varmış :D
Exynos 990'dan sonra zaten düzelmeye girmişti, her ne kadar millet çok beğenmese de 2100 990'ın üstüne gelmiş haliyle gayet başarılıydı mesela, 888'e kıyasla majör bir durumu yoktu sadece klasik GPU taraf eksikliği vardı. 2200 GPU tarafında mimari olarak değiştiği için ilk etapta sorun yaşadı biraz ama güzel işlemciydi, sadece aynı S8G1 gibi gücü ve ısınmayı seviyordu. 2400 ise şu anda S8G3 ile çok yakın CPU performansına ve RT oyunlarda aynı performansa sahip. Pil ömrü ve termal throttle konularında da daha iyi (Android Authority). Yine bir miktar RT'siz GPU tarafında düşüklüğü var ama öyle eskisi gibi problemi yok. Bir de modemi problemli deniyor ama ben ona açıkçası inanmıyorum, bence o bizim Türk Telefom ve Vodafone'un zortluğu :D
Bu arada mesajı alıntıya üşendim ama 2. yılında S21+'ı değiştirirken performansı birebir aynıydı, ben olmuş derim :D.
Eğer wonderchip projesi başarılı olsa bile S25 serisinde yine bir SD işlemci bulunacaktır bu arada, ABD ile anlaşmasından dolayı Samsung orada Exynos telefon satamıyor şu an. Ama sadece oraya SD verip Ultra da dahil olmak üzere tüm dünyada 2500 ile sürebilirler.

Evet, 10000. mesaja Exynos ile girmek varmış :D
Exynos 990'dan sonra zaten düzelmeye girmişti, her ne kadar millet çok beğenmese de 2100 990'ın üstüne gelmiş haliyle gayet başarılıydı mesela, 888'e kıyasla majör bir durumu yoktu sadece klasik GPU taraf eksikliği vardı. 2200 GPU tarafında mimari olarak değiştiği için ilk etapta sorun yaşadı biraz ama güzel işlemciydi, sadece aynı S8G1 gibi gücü ve ısınmayı seviyordu. 2400 ise şu anda S8G3 ile çok yakın CPU performansına ve RT oyunlarda aynı performansa sahip. Pil ömrü ve termal throttle konularında da daha iyi (Android Authority). Yine bir miktar RT'siz GPU tarafında düşüklüğü var ama öyle eskisi gibi problemi yok. Bir de modemi problemli deniyor ama ben ona açıkçası inanmıyorum, bence o bizim Türk Telefom ve Vodafone'un zortluğu :D
Bu arada mesajı alıntıya üşendim ama 2. yılında S21+'ı değiştirirken performansı birebir aynıydı, ben olmuş derim :D.
Eğer wonderchip projesi başarılı olsa bile S25 serisinde yine bir SD işlemci bulunacaktır bu arada, ABD ile anlaşmasından dolayı Samsung orada Exynos telefon satamıyor şu an. Ama sadece oraya SD verip Ultra da dahil olmak üzere tüm dünyada 2500 ile sürebilirler.

10000. mesaj için tebrik ederim hocam. Bende Katılıyorum.

İyiye gittiğini söylemeliyim fakat yabancı sitelerde hala sorunlarının olduğunu okumuştum test sonuçları stabilite olarak hala SD işlemcilerin gerisinde olduğunu gösteriyordu fakat eskiye göre güzel gelişme kaydettiler.

10000. mesaj için tebrik ederim hocam. Bende Katılıyorum.
Hocam merhaba. S24+ siparişi verdim dün. 2400 ile ilgili çok fazla kötü yorum gördüm. Uzun kullanım sayılırsınız artık, düşünceleriniz nelerdir?

Hocam merhaba. S24+ siparişi verdim dün. 2400 ile ilgili çok fazla kötü yorum gördüm. Uzun kullanım sayılırsınız artık, düşünceleriniz nelerdir?

Performans olarak emülator ile bully ve 4K God of War oynadım. Kardeşimde telefonumdan Brawl Stars ve Roblox oyunlarını oynuyor. Ek olarak sosyal medya uygulamaları falan kullanıyorum. 1 kere bile ısındı telefon bırakayim dedirtmedi, eğer yazın Akdeniz sıcağında kullanmıyorsan 42 43'ün üstünü görmüyor benimki(ilk aldığım zamanlar en basit kullanımda bile 43 44 görüyordu zamanla düzeldi)
Zaten gücünüde anlatarak yazıyı uzatmayayim çünkü işlemcinin gücü malum, Türkiye'de paranın alabileceği en güçlü telefon işlemci listesinde ilk 6'da yeri var.

Batarya olarak sen ilk aldığında böyle olmayacak ama şu an güç tasarrufu açık ve kapalı karışık kullanımda sosyal medya ile 9,5 saati görebiliyorum. Oyun oynarsam 8,5 saate falan düşer(Wi-Fi) Tamamen Mobil veri ile 7 saati zorlarsın diye düşünüyorum.
Güç tasarrufu hep kapalı biraz oyun biraz sosyal medya kullanımındada 7,5 saat seviyelerinde alıyorum(1, 5 saat mobil veri kalanı Wi-Fi, Bluetooth 2 saat açık, NFC-konum kapalı).
Batarya olarak ilk zamanlar 6 saati göremiyordum ınuda ekleyeyim. Zamanla düzeldi ve şu an son 2 haftadır falan aşırı iyi ekran süreleri alıyorum. Batarya telefonu aralıksız 7 8 saat oyun için kullanan yayıncı tiplemelerinden değilsen yetecektir diye düşünüyorum.

Hızlı şarjı iyi değil. Onu söyleyeyim, %80 olana kadar aşırı hızlı sanki 100W ile şarj oluyor gibi ama %80i geçti mi bir anda aşırı yavaşlıyor. %10'dan 80e çıktığı süreyi %80'den %100e çıkarken geçiriyor diyebilirim.

Kasası çok güzel ama kılıfla kullanıyorum sağlamlık testim olmadı, telefonuda çok dikkatli kullanırım ondan sadece 1 bilemedin 2 kere düştü o da halıya düştü.

Kamera beğeneni var beğenmeyeni var ama özellikle zoom ve video olarak ben çok beğeniyorum. Fotoğraf olarakta aşırı üst düzey değil ama kesinlikle güzel.

Ekran zaten anlatmama gerek yok bence iphonenin s24 serisine rakip serisinin tepe modelinden bile iyi ekrana sahip denebilir. S24U ile aynı ekrana sahip.

Beğenmediğim 2.şey ise one uı animasyonları. Aşırı hantal ve giriş seviyesi telefon hissi veriyor iosa göre. Şunu kabul ediyorum, eğlenceli ve kişiselleştirme, widget olarak rakipsiz ama animasyonları kötü. Bunu birde 120hz bir apple kullandıktan sonra çok daha net anlıyorsun ama one uı 7 ile bu düzeldi sanırım.
İstediğin test olursa yapmaya çalışırım ama genel olarak böyle, 7 sene güncelleme ve samsung güvencesiyle bu fiyattaki en iyisi bu. Exynos 2400 kötüleyenlerin kaçı işlemciden anlıyor onuda bilmek lazım, eski exynoslar kötü diye yenilerine rastgele okudukları bilgileri copy paste yapıyorlar. Normale göre sadece 1 2 derece ısınıyor. Verimlilik olarak ise gayet iyi. Sadece bir snapdragon seviyesinde değil ama o kadarda olacak.

Şunu eklyeyim, ilk zamanlar telefon hem ısınma hemde batarya konusunda bayağı kötüydü bu değerşere kıyasla.

Son düzenleme:
Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Telefonun dış tasarımını ben de çok beğeniyorum, hatta mor olanını aldım fakat sanayi ve şantiye sektöründe olduğum için mecbur kapla kullanmak zorundayım. Genis açı kamerada bulanıklık gibi sürekli şikayetler duydum. 1. Ağızdan deneyim duymak istemiştim teşekkürler tekrardan.

Şarj konusunda çoğu telefon öyle galiba. Sarj%100 iken peak volta çıkıyor diye düşünüyorum. 80 ve 20 arası 3.7~ stabil değerde takıldığı için daha dengeli azalıyor diye tahmin ediyorum.

O yüzden 80 100 arası sürüyordur. Hangi adaptörü kullanıyorsunuz? Bende hala redmi note 9 adaptörü var. Yenisini alayım.

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Telefonun dış tasarımını ben de çok beğeniyorum, hatta mor olanını aldım fakat sanayi ve şantiye sektöründe olduğum için mecbur kapla kullanmak zorundayım. Genis açı kamerada bulanıklık gibi sürekli şikayetler duydum. 1. Ağızdan deneyim duymak istemiştim teşekkürler tekrardan.

Şarj konusunda çoğu telefon öyle galiba. Şarj%100 iken peak Volta çıkıyor diye düşünüyorum. 80 ve 20 arası 3.7~ stabil değerde takıldığı için daha dengeli azalıyor diye tahmin ediyorum.

O yüzden 80 100 arası sürüyordur. Hangi adaptörü kullanıyorsunuz? Bende hala Redmi Note 9 adaptörü var. Yenisini alayım.

Samsung'un kendi orijinal 25W adaptörünü kullanıyorum. 45 ile 25 genel açıdan çok fark etmiyor diye 45W adaptöre fazladan 500 600TL vermek istemedim. O parayı bir kılıfa harcadım. Bu arada eğer 45W adaptör alırsanız kutudan çıkan kablo 45W desteklemiyor o yüzden alacaksanız kablolu bir 45W adaptör alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı