S24+ vs iPhone 15 vs ROG Phone 8 Pro

IPhone'un ne vasfı var ki beğenelim.

Hocam zaten farkındaysanız "bana kalırsa" dedim çünkü bana kalırsa Android ve iPhone cihazları karşılaştırmak pek doğru değil. Elbette herkesin kendi görüşü.
 
Dediklerinin tıpkısının aynısını yazmışım kardeşim. Samsung S21'den geçtim IPhone'a. Deneyim farkını biliyorum. Daha önce pp de S23 vardı, o zaman kimse pp ye kaf etmezdi. Neyse bakalım 🤔

Hocam 2 3 şakayada gelmiyor. Anlatım tarzınız sanki direk iphona yönlendirir gibi olmuş önce Samsung her haliyle övüp spnra %10 feragat komiğime gitti. Samsung fanboyu değilim bu arada. Telefonları araştırırım. Başka ülkede olsak direk Samsung der geçerdim ama dediğiniz gibi ülkemizde Apple ilahi seviyelere çıkarıldığından 2. el bile fiyatı düşmüyor. Avrupa genelde Android yanlısı.

IPhone'un ne vasfı var ki beğenelim.

Hocam ülkemizde ilahi seviyelere çıkarılmasa güzel telefon sadece biraz tuzlu.
 
Yeni telefon almayı düşünüyorum ama hangisini almalıyım karar veremiyorum. En performanslı ROG 8 Pro diye düşünüyorum ama onu yurt dışından alacağım için garantisi olmayacak. Arada oyun oynarım çok fotoğraf çekmem arada çekinirim, siz hangisini tavsiye edersiniz?
Üç cihaza baktığımda Rog Phone yurt dışı olmaz, S24+ Exynos ile eleniyor, iPhone 15 ise 60Hz ile overpriced bir ürün. İlla üçünden biriyse verdiğin paranın hakkını satarken de korumasını düşünerek 15 alabilirsin. Başka cihaz önerisine açıksan Xiaomi 14'e bak derim.
 
Kağıt üzerinde daha iyi, kamera ve SoC'ta da aynı şekilde daha iyi olan S24ü alabilirsiniz. Ama bunlardan %10 ferakat edip iOS gibi mükemmel bir işletim sistemide kullanabilirsiniz. Ayrıca telefonun değeri düşmez. Size kalmış. ROG serisi önermiyorum.

IOS mu mükemmel? Her ay yeni iCloud sızıntısı çıkıyor be. Onu geçtim OneUI 5 ile artık Samsung'un yazılım konusunda Apple'dan geri kalır yanı kalmadı. Hatta daha iyi olduğu yerler bile var.
 
Üç cihaza baktığımda ROG Phone yurt dışı olmaz, S24+ Exynos ile eleniyor, iPhone 15 ise 60Hz ile overpriced bir ürün. İlla üçünden biriyse verdiğin paranın hakkını satarken de korumasını düşünerek 15 alabilirsin. Başka cihaz önerisine açıksan Xiaomi 14'e bak derim.

Xiaomi afedersiniz ama Redmi POCO mi bütün serileri kullandım arayüz hatalı. Exynos diye yadırgamışsınız bende dedim zaten yadırganır diye ama onda 10 çekirdek kullanılmış gene Exynos olmasını hafifletir ama ben o bütçelerde Xiaomi almazdım kaçak alırım daha iyi.
 
Xiaomi afedersiniz ama Redmi POCO mi bütün serileri kullandım arayüz hatalı. Exynos diye yadırgamışsınız bende dedim zaten yadırganır diye ama onda 10 çekirdek kullanılmış gene Exynos olmasını hafifletir ama ben o bütçelerde Xiaomi almazdım kaçak alırım daha iyi.
Şu tarz sorunlar yüzünden Exynos'a ılımlı yaklaşıyorum, kişisel bir tercihtir. Samsung çifte standart yapmayıp 8 gen 3'lü modeli getirseydi en çok ben önerirdim şahsen. Redmi alt modellerini kullanıp Xiaomi amiral gemileri için hatalı demek yanlış olur. Genelde yurt dışı ürünleri satıldığından marka algısı düşük onu kabul etmek lazım. Bu yüzden HyperOS ile birlikte içerisine yazılım ile müdahalenin önüne geçerek marka algısını artırmayı hedefliyorlar. Bugün 8 gen 3'lü bir cihaz 30-40 bin TL fiyatlarında gelemezdi zaten, ekonominin hali ortada.

Hocam Xiaomi tarafına o kadar para verilebilceceğini düşünmüyorum. Fakat 13T Pro gibi cihazlar parasını hak ediyor.
Genel bir algı var nedense Xiaomi amiral gemisi alınacaksa yurt dışı alınır, fazla para verilmez tarzı. Açıkçası yurt dışı cihazlarda sorun yaşama riski fazla. S24+ alacakken Xiaomi 14 alıp memnun olanlar var. 8 gen 3 yarı yolda bırakmaz. Tercih meselesi.
 
Son düzenleme:
iOS mu mükemmel? Her ay yeni iCloud sızıntısı çıkıyor be. Onu geçtim One UI 5 ile artık Samsung'un yazılım konusunda Apple'dan geri kalır yanı kalmadı. Hatta daha iyi olduğu yerler bile var.

ICloud'un Google sunucularını kullandığını, Google sunucuları yüzünden veri sızıntısının sadece 1 kere olduğunu biliyorsunuzdur sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı