İphone’un çok belirli üstünlükleri var ama bu fiyata değecek üstünlüğü olmadığına ben de okeyim zaten. Sorun S24 Ultra bile 16 PM’den iyi demeniz ve iyi olmadığı özellikleri saymanız. Tartıştığımız konu bu bizim. Samsung’da belirli ayarlar yapıp İphone’a yetiştirmeye çalışıyorsanız İphone’da da belirli ayarlar yapın o zaman? Zoom dediğiniz şey 100x atıp çektiğiniz yeri yapay zeka ile netleştirmesi ve ortaya çıkan fotoyu değil İnsta’ya, 2015’de Facebook’a bile atmaz çoğu kişi. Mesele benim telefonum şu kadar yaklaştırıyor demek, uzağı görmekse tamamdır ama 100x’de çektiğin fotonun kalitesi ne kadar? Ekran konusunda tek ekstra diyip 4 özellik saydınız. Ayrıca bu zamanda hala piksel yoğunluğu üzerinden ekran karşılaştırması yapılıyor mu? 264 ppi Ipad’lerin ekranları nasıl 400 üstü ppi’ya sahip telefon ve tabletlerden iyi oluyor peki? Bataryaya gelecek olursak benim izlediğim testlerin çoğunda iPhone 16 PM, 2024 amiral gemilerinin hepsinden iyi ekran süresi verdi, S24U nasıl daha iyi anlamadım. Tekrar söylüyorum aradaki fiyat farkından dolayı S24U diyeni anlarım ama daha iyi bir cihaz, 16PM’i çoğu konuda geçiyor diyemeyiz.Hem s24 ultra hem iphone 16pm ninde birbirine karsi sagladigi ustunlukler var zaten. Arada neredeyse 40k lık bir fark var ve iphonun bu fiyata degecek belirli bir ustunlugu yok. Samsungda belirli ayalari yapinca kamerada 16pm ile bir fark olmuyor on kamera haric orda bariz iphone ustunlugu var. Stock ayarlari ile 16pm nin arka kamerasi daha iyi evet. Ancak zoom konusunda katilmiyorum netlik olarak bizzat denedim s24 ultra daha iyi isler cikartiyor netlikte. Ekrana gelirsek samsungdan tek ekstra ozellikleri dolby vision, true tone ve oleophobic coating, ekstradan ekran kasa oranı bir tık daha iyi. Ekran parlakligi, ppi - cozunurluk gibi göze daha yatkin ve hos gelmesini saglayacak cogu konuda samsung daha önde ki iphone un ekranlarinida samsung uretiyor. Batarya sarj surelerinde samsung onde ve ekran surelerindede bir fark yok samsungun gectigi testlerde var iphone unda. Gundelik kullanimda zaten farki gorulmeyecek iki cihaz bunlar. Android isteyen samsung ios ekosistemi kullanan yada ios kullanmak steyen birisi 16pm alir.
Son düzenleme: