S7 Edge mi ? iPhone 7 Plus 128 GB JetBlack mi ?

Alptaskiran

Hectopat
Daha fazla  
S7 Edge mi ? Iphone 7 Plus 128 GB JetBlack mi ? Uzun bekleyeşimin sonucunda 1 ay içersinde telefon alıcağım :) LG G3 kullanıyorum ve youtube işi yapmaktayım. Acilen amiral gemisi bir cihaza ihityacım var yani :) S8 bekleyecektim fakat söylentilere göre cihaz 4000 TL den çıkacakmış Edge modelini bilmiyorum ben ise şuan rahat bir şekilde Iphone 7 Plus 128 GB JetBlack modelini alabiliyorum. S7 Edge'e takıntım ise daha önce hiç IOS kullanmadım ve hep ön yargım vardı:

Lütfen seçim yaparken bu niteliklere göre seçim yapmayın:

• -Performans veya uygulama açılış hızlarını önemsemiyorum söz konusu cihazlar denk değil işletim sistemleri farklı ve bir cihat 750p diğeri 1440p zaten s7 edge'in çözünürlüğü düşünce performans konusunda fark atacağını düşnüyorum...
  • -IOS daha güvenli vs. umrumda değil. Güvenlik benim telefon seçim konusunda ilgilenmediğim bir madde.
  • -Parmak izi veya çifte kamera kullanmayacağım ve işime yaramayacak şeyler...
  • -Telefonu suya sokmayı sevmiyorum fakat önceden kullandığım Xperia su kaynaklı arızayı hemen çözerken Apple su kaynaklı sıkıntıları umursamamkta ne kadar önemli olmasa da garanti bakımından önemli...
(Kaynak = iPhone 7 tanıtımı ve alt kısımda yazan su kaynaklı sıkıntılar bizden değil yazısı. S7 ise değişim yapıyormuş kullan bir tanıdığım söyledi.)

• -Servis'e fazla telefon götürmem gözüm gibide bakarım fakat bu iphone 7 'nin çizilmeyeceği anlamına gelmez...
  • - İncelik vs. Tasarımsal detaylar çokta önemli değil önemli olan kullanım rahatlığı...
  • -Güncellem konusu önemli değil max. 3 defa güncelleme alsa büyük yeterli fakatduyduğuma göre apple güncelmeden sonra kasmaya başlıyormuş.

Seçim yaparken ilgilendiğim maddeler:

• -Kamera ve Diyafram benim için önemli ve bu konuda açık ara S7 önde. iPhone 7'nin kamerasını beğenmedim. S7'deki sahte renk olayı beni rahatsız etmedi...
  • Pil performansı, hızlı şarz ve görüntü kalitesi.
  • Oyun açılış hızı değilde oyundaki performans. (Vulkan API ile çalışan Samsung bu konuda önde olduğunu düşünmekteyim sizin düşünceniz neler...)
  • Azda olsa sanal gerçeklik merakı :)
  • WIFI çekimi ve Bluetooth (Malum Apple :/ )
  • Özgürlük :) En önemli madde cidden üstekileri boşverin S7 Edge sürünsün sırf daha özgür olduğundan seçerim ama ne kadar özgür olsam da geneldearkaplan ve zil seslerim stoktur.
Şimdi siz S7 önde diyeceksiniz ama bilmiyorum kalbim iPhone diyor yenilik olsun diyor ama mantığım S7 Edge diyor kalbini dinleme diyor ikilemde kaldım...

Farklı telefon olarakta eğer bu seçimi Nisan 2016 da yapsaydım direk LG G5 alırdım. HTC 10'u önermeyin öneren çok ama alan yok :) Xiaomi vb. çinli markalar ise tercih etmeyeceğim...

Önceden benzer bir konu açtım fakat seçimler değişti....

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans olarak İphone 7 Plus modeli daha iyi. Donanım olarak arada ciddi bir fark var, A10 işlemcisi ile Exynos 8890 işlemcisi arasında tek çekirdek performansı olarak devasa fark var. Çoklu çekirdek performansında ise Exynos 8890 çok daha güçlü. Oyun performansı olarak aradaki çözünürlük farkından dolayı 7 Plus modeli daha üstün. İphone 7 Plus modelinin ekranı 2K'da olsaydı yine performans olarak S7 Edge modelinden daha performanslı olurdu. A10 işlemcisi şuan piyasadaki en güçlü işlemci. Kamera, ekran olarak S7 Edge modeli açık ara daha iyi bir telefondur. Fiyat-performans noktasında da S7 Edge daha iyi. Batarya performansları her iki cihazında iyi. Oyunlarda ve performans noktasında S7 Edge modeli fazlasıyla güçlü bir cihazdır. Hızlı şarj konusunda da S7 Edge modeli daha avantajlı. S7 Edge Vulkan desteği sayesinde oyunlarda güzel performans veriyor. İki cihaz arasından F/P olarak daha başarılı olan ve kamera, ekran olarak daha iyi olan S7 Edge modelini öneririm. İphone 7 Plus o fiyatlara alınacak bir model değil, hele de Jet Black modeli hiç alınmaz, gereksiz lüks. İlla İphone 7 Plus alacaksan Jet Black modeli yerine diğer daha ucuz olanı modelini al. İphone telefonlarının o fiyatlarını hak etmediğini düşünüyorum. Ön kamera konusunda da vasat bir telefondur 7 Plus, selfie meraklıysan S7 Edge çok daha iyi bu arada. Su teması konusuna gelirsek her iki telefonda su geçirmez değil, suya dayanıklı sadece, bu durumda senin telefonu havuzda ve ya denizde telefonla suya girebilirsin anlamına gelmiyor. Su teması konusunda telefona zarar gelirse sorumlu direk sen oluyorsun, her iki firma içinde bu durum söz konusu maalesef, kullanıcı hatasına giriyor. Son olarakta S8 modeli 4000 TL'den Türkiye'de satışa çıkmaz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı