S8 vs iPhone 8

Göreceli bir kavram doğrudur, ancak aynı boyutlara daha yüksek boyutlu bir ekran sığdıran bir cihaz var karşısında iş bazen görecelikten de çıkıyor artık tartışılmaya bile gerek kalmıyor.

İkimizin de parmaklar uzun, benim parmaklar biraz daha uzun gibi.😀 Bu parmaklarla ben ile sen birine parmak atsak cinayetten yargılanırız.

WQD çözünürlülüğü gördüğümden beridir FHD ve özellikle de HD çözünürlülük benim gözümü gayette rahatsız ediyor.
Android'de ekran çözünürlülüğü ayarı olduğu halde her zaman en yüksek çözünürlülükte kullanıyorum. Bir kaç kez FHD çözünürlülüğe düşürmeyi denedim ancak yazılardaki detaylar beni rahatsız edince çok geçmeden eski haline getirdim ve WQHD yaptım.

Ayrıca arayüzde çok fark etmese de Video/Film izlerken yada yüksek grafiklere sahip oyunları oynarken aradaki farkı çok net bir şekilde görebiliyorum.

Asıl sorulması gereken soru ise madem IPhone'lar bu kadar pahalı neden çoğu özelliği bu kadar kısıyorlar.

Son düzenleme:
Göreceli bir kavram doğrudur, ancak aynı boyutlara daha yüksek boyutlu bir ekran sığdıran bir cihaz var karşısında iş bazen görecelikten de çıkıyor artık tartışılmaya bile gerek kalmıyor.

İkimizin de parmaklar uzun, benim parmaklar biraz daha uzun gibi.😀 Bu parmaklarla ben ile sen birine parmak atsak cinayetten yargılanırız.

Samsung'un ekran/çerçeve oranını ben de beğeniyorum ancak bana kalırsa buna gerek yok. Ve çerçevesi az telefonlara nedense ısınamadım. Kişisel fikrim bu, bence de cihazın tasarımı hoş ancak beni huzursuz ediyor.

Kimin parmakları daha uzun olayını başka bir gün, başka bir konuda cetvelle test etmemiz gerekebilir. Ben hala benimkinin daha uzun olduğu kanaatindeyim. Cinayet konusunda ise haklısınız, mümkün oldukça parmaklarımı halktan gizlemeye çalışıyorum.

Artık yeni trend 18.9 formatı, ne uygulamalar ne de oyunlar hala buna optimize değil elbet. Bu gibi telefonların telefonların tasarım anlamındaki dezavantajlarından biri önde bakılınca hepsi birbirine benziyor, ayırt etmek imkansız eğer firma logosu falan yoksa. Herkes beğenmeyebilir elbet, bu ekran kasa oranına sahip cihazların ekran değişimi yapması da hayli zor, ekran kırılırsa kullanıcıya pahalıya patlar. S8 serisinin ekranı 1000 TL, S9 ise 2000 TL fiyatına ekran tamiri yapılıyor, Amoled ekran zaten pahalı bir ekrandı bu yeni trend ile birlikte fiyatları daha da arttı. Ön kısımda parmak izi bulunan ve Samsung'un kendine özgü home tuşu çok daha kullanışlıydı bana göre. Artık yapacak bir şey yok, teknoloji bu yönde ilerliyor, aynı boyutlara daha yüksek ekran sığdırmakta tasarım olarak hoş gösteriyor bu da bir gerçek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Plamekrog Apple firmasının yapısında cimrilik var. Ekran, batarya, RAM taraflarında her zaman cimri oldu, olmaya da devam edecek gibi. Android ile IOS'un RAM kullanımı elbette bir değil ama gel 4000 TL civarlarına telefon sat ve hala 2 GB RAM ile gelsin, kabul edilebilir bir durum değil. Ekran olarak ise 1080P standart olmalı Plus modeli olmayan Iphone cihazlarında ama gel gör ki yıllardır 720P de bu da kabul edilebilecek bir durum değil. Batarya tarafında ise Android rakiplerine göre daha az boyutta batarya kapasitesine sahip olmasına rağmen Iphone modelleri batarya olarak iyi performans veriyor, ancak yine bu durumda kabul edilecek değil Plus modelleri ve X modeli hariç diğer modellerin batarya boyutları 2000 MAH altı bu boyutlar oldukça az, cimrilik yapmasa daha yüksek boyutlu batarya koysa bu modellerin şarjı 2-4 günü bulur, IOS gerçekten şarj harcamama açısından çok iyi. Apple bunları yapmıyor maalesef. Kullanıcıları sömürmek içinde yıllardan beridir elinden geleni yapıyor.

Son düzenleme:
Samsung Galaxy S8 tavsiye ederim hem fiyatı daha uygun hem de günlük kullanıma daha uygun. Ancak son karar yine size kalıyor tabi. Ios deneyimi istiyorsanız Iphone alabilirsiniz.

Yakın zamanda S7 Edge kullandım, şu an iPhone 7 Plus kullanıyorum.

Multimedya olarak her şeyi rahatlıkla yapmak istiyorsanız Galaxy S8. Sosyal medya uygulamalar, müzik dinlerim diyorsanız iPhone 8 işinizi görecektir.

S7 Edge kullandığımda 256 GB SD kartıma düzinelerce Blu-Ray film atım MX Player'dan izliyordum. iOS'ta video oynatıcısı Android'teki gibi olmadığı için izlemiyorum. Sadece sosyal medya uygulamalarına yetinip kaldım. Ama yinede memnunum. AirPods ile Spotify dinliyorum sürekli.

Ben neden tercih ederim, bir kere bana kalırsa ekranı daha küçük. Ben büyük telefonları sevmiyorum.

iPhone 8 çok daha hızlı bir telefon. Daha yeni, güncellemelere daha açık bir telefon.

Android özgürlüktür yazanlara da çok aldırış etme. Bunu söyleyenlerin yarısı elindeki cihazı root bile etmemiştir.

Son kararı kendin ver. İki cihazı da elinde test et, hangisini beğenirsen onu al. Ama rengi siyah olsun :D
Android root olmadan bile İOS'dan 10 kat daha özgür bir işletim sistemidir. Evet iPhone 8 güncellemelere açık ancak en azından Andrid kullanıcıları güncelleme indirince cihazları yavaşlamıyor.(Apple, Telefonları Yavaşlattığı İçin Özür Diledi - Technopat) Ve S8 gibi cihazlar yeterince güncelleme alıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı