Sadece GNU/Linux kullanılır mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Evet aşığım Linux'a. İtiraf ediyorum.

Screenshot from 2022-06-23 17-49-51.png
 
Son düzenleme:
Evet aşığım Linux'a. İtiraf ediyorum.

Eki Görüntüle 1429655
Derler ki "Neden bu sevda?", "Nereden bu sevda?".

Bu sevda özgürlüğün sevdası. Bu sevda kişiselleştirilebilirliğin sevdası. Bu sevda topluluğun sevdası. "O" bile arkasını döner ve gider ama Linux asla!
 
Linux'e daha yeni geçecek adama wine demeniz çok komik gerçekten. Windows'un oyun konusunda Linux'te önde olduğu kesinlikle açık, tabii ki bazı oyunlar Linux'te native çalışıyor olabilir ve bazıları Protonda gayet iyi performans veriyor olabilir ama uzun süreli bir Linux kullanıcısı olarak söylüyorum Windows kesinlikle oyun konusunda başı çekiyor. Wine'la oyun oynamak işkenceden başka bir şey değil, hem performansa kötü yönden etkisi çok fazla aynı zamanda da çalışmama ihtimali çalışma ihtimalinden daha yüksek çoğu zaman. Ama tabi kişinin oynayacağı oyunlar da önemli, bi kişi de çıkıp hangi oyunları oynuyorsun ona göre sorun olup olmayacağını söyleyelim dememiş ilginç bir biçimde.
 

Linux'e daha yeni geçecek adama Wine demeniz çok komik gerçekten. Windows'un oyun konusunda Linux'te önde olduğu kesinlikle açık, tabii ki bazı oyunlar Linux'te native çalışıyor olabilir ve bazıları protonda gayet iyi performans veriyor olabilir ama uzun süreli bir Linux kullanıcısı olarak söylüyorum Windows kesinlikle oyun konusunda başı çekiyor. Wine'la oyun oynamak işkenceden başka bir şey değil, hem performansa kötü yönden etkisi çok fazla aynı zamanda da çalışmama ihtimali çalışma ihtimalinden daha yüksek çoğu zaman. Ama tabii kişinin oynayacağı oyunlar da önemli, bir kişi de çıkıp hangi oyunları oynuyorsun ona göre sorun olup olmayacağını söyleyelim dememiş ilginç bir biçimde.

Öyle bir anlatmissiniz ki, sanki oyunların %99'u açılmıyor, acilanlari da 1-2 FPS veriyor. Offline oyunlar neredeyse sıkıntısız bunu bir kabullenelim artik. En kotu çalışan Offline oyun Gold aliyor Protondb'de. Online oyunlarda sıkıntının geneli ki o da yavaş yavaş çözülüyor. Bu yılın başında kimse bana Fall Guys, Apex Legends gibi oyunların oynanabilir olacağına soyleyemezdi ama şu an dediğim oyunların hepsi oynanıyor.
Oradaki arkadaş daha önceki bir konuda CS:GO oynadığından bahsetmişti. CS:GO native bir oyun 0 sıkıntı çalışıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı