Sadece Render İçin Sistem Önerisi

CPU render alacaksınız youtube videoları için, ekran kartından çok cpu'nuza önem verin. Önem sıranız; cpu, ssd, ekran kartı olmalı.

Kendi topladığım sistemi yazayım. Animatörüm (işlerimin büyük kısmı 2d, ufak bir kısmı 3d) ve işim gereği sürekli render alıyorum.

Ryzen 7 2700x (3d render almadıkça işlemci sıcaklığım 70+ dereceye çıkmıyor. c4d gibi programlarda 75 dereceyi aşmıyor.)
MSI x470 Gaming Plus
Kingston HyperX 4x8 gb 3000 mhz (veya 2x16 alabilirsiniz. ben 1 ay sonra 32 gb yaptım.)
MSI rx580 Armor OC 8 gb (basic işleri görmek için aldım, 3d çalışmalarımda gerçek zamanlı görüntüleme konusunda kullanıyorum sadece)
Samsung Evo 970 256 gb ssd (512 gb alırsanız daha iyi olur sizin açınızdan, ben harici ssd'mi bağladım ekstra olarak)
WD Blue 1 TB
Cooler Master mb511 kasa. (kasanın hava akışı gayet güzel.)
Thermaltake 750w 80+ Gold PSU
Philips 245c7qjsb (tasarım odaklı bir monitör. 8 bit. %106 sRgb ve %87 adobe rgb renk gamutuna sahip. Bu da edit işlerinizde color gibi işlemlerinizi en doğru şekilde yapmanıza yardımcı olur)

Ajansta ultra seviye diyebileceğimiz makinalar kullandığım için çok fazla parça bilgim yoktu. Bana da bu sistemi sevgili @Pantheon önermişti, iyi ki de önermiş diyorum. İleride tek yapacağım şey (o da cinema 4d'de octane render ve ray tracing kullanmak için) nvidia ekran kartı almak olur.

bak bu iyiymiş yalnız anakart 2933 mhz ramler 3000 mhz sorun mu o
Değil kaptan. Daha önce öğrendiğim bilgiye göre anakart 2933 diyorsa 3200 bile taksan 2933 hızında çalıştırıyor. Hatta 2933 yazmasına rağmen 3000 çalıştıranlarda duymuştum. Çok hakim değilim bu konulara.
Anakartı çöp, hazır sistemlerde illa bir bit yeniği vardır.
Anakartı neden çöp, nesini beğenmediniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı