Saf Arch Linux vs EndeavourOS

SunnyDust

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu iki dağıtımda ne gibi farklılıklar var? EndeavourOS yüklerken kolaylık sağlıyor bunu biliyorum ama başka ne gibi farklılıklar var? EndeavourOS ve Arch Linux kullanan varsa ne gibi farklar hissetti?

Arch Linux minimal olarak gelir. Çoğu paketi elle kendiniz kurmanız lazım. Archinstall scripti ile kurulumu artık kolay. Kurarken masaüstü ortamı seçseniz dahi en minimal hali ile gelir. Örneğin: Firefox kurulu olarak gelmez. Her şeyi kendiniz kurmanız gerekir. Bu bir avantajdır, sadece ihtiyacınız olan paketleri kurarak sistemi şişirmemiş olursunuz.

Ne kadar uğraşırsam uğraşayım, video izlesem de ben Arch kuramadım abi. Her seferinde Python ile ilgili bir hata veriyor.

EndeavourOS Linux da günlük kullanım için ne kadar iyi tartışılır. Kullandım ben ama hiç öyle kullanılacak bir tarafı yoktur lakin yüklü paket sayısı çok azdır gerçekten.

"Archinstall ile uğraşmayacağım, kursun onunla bununla da uğraşmayayım ama olduğunca saf deneyim olsun" diyorsan EndeavourOS.

Arch Linux minimal olarak gelir. Çoğu paketi elle kendiniz kurmanız lazım. Archinstall scripti ile kurulumu artık kolay. Kurarken masaüstü ortamı seçseniz dahi en minimal hali ile gelir. Örneğin: Firefox kurulu olarak gelmez. Her şeyi kendiniz kurmanız gerekir. Bu bir avantajdır, sadece ihtiyacınız olan paketleri kurarak sistemi şişirmemiş olursunuz.

Peki performans açısından bir farklılık var mı? Saf Arch Linux gayet iyi çalışıyor ama her bilgisayarı başlattığımda sabit zararsız hatalar alıyorum.

1728322248100.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı