Sağlık meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi?

Selamlar şu anda 8.sınıfım. Derslerim fena değil hep 80-90 ama hep son gün az bir şey çalışarak alıyorum notları. Dersre dinlediğim bana yetiyor. Neyse LGS'den pek bir umudum yok OBP ile bir liseye gitmek istiyorum. Daha erken belki ama hangi liseye gideceğim çok kararsızım. Normalde sağlık meslek istiyordum önü açık diye ama internette biraz baktığımda herkes sakın gitme, çok kötü gibi şeyler yazıyorlar ayrıca sanırsam üniversite okumadan işe girebiliyoruz herhalde ki benim için çok güzel çünkü üniversite okumayı düşünmüyorum. Anadolu liseside olabilir emin değilim. Anadolu okursam ileride ne gibi meslekler edinebilirim? Kısaca Anadolu mu? Sağlık meslek mi? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
Abiler ablalar valla kiminiz sakın sağlık meslek okuma git anadoluya diyo kiminizde kesinlikle sağlık meslek oku diyo. Valla iyice kafam karıştı. Ama şunu söylüyüm üniversite okuma gibi bi isteğim yok ilerde ne olur bilmem ama şuanlık istemiyorum. Sağlık mesleğe gidersem iyi bir meslek edinebilir miyim? Ayrıca 11de matematik falansa kalkıp sağlık dersleri çoğalıyomuş. Bu bence güzel bişey meslek öğrenmek adına. Valla sanırım sağlık mesleğe gitmek istiyorum. Son kez sizinde düşüncelerinizi almak isterim. Vatana millete hayırlı olan bir birey olmak istiyorum

Abiler ablalar valla kiminiz sakın sağlık meslek okuma git anadoluya diyo kiminizde kesinlikle sağlık meslek oku diyo. Valla iyice kafam karıştı. Ama şunu söylüyüm üniversite okuma gibi bi isteğim yok ilerde ne olur bilmem ama şuanlık istemiyorum. Sağlık mesleğe gidersem iyi bir meslek edinebilir miyim? Ayrıca 11de matematik falansa kalkıp sağlık dersleri çoğalıyomuş. Bu bence güzel bişey meslek öğrenmek adına. Valla sanırım sağlık mesleğe gitmek istiyorum. Son kez sizinde düşüncelerinizi almak isterim. Vatana millete hayırlı olan bir birey olmak istiyorum
Yerınde olsam açıktan okuyup kapsamlı bi yazılım kursuna giderdim.
Anadolu lisesinde okudum. Sonra 2 senelik grafik tasarım önlisans okudum ünide. Sonuc olarak grafiker olarak çalısıyorum. Ama piyasada çok fazla grafik tasarım mezunu olduğu için piyasası ve maaşlar düşüyor. Ve ben bu 4 sene lise, 2 sene üni toplam 6 seneyi gençliğimiz baharında geçmiş olan bomboş bir zaman olarak değerlendiriyorum. Seçim sana kalmış. Ama bu seçimi yaparken Türkiye şartlarını da düşün.

Son düzenleme:
Son dediğiniz kısım hatalı hâlâ sağlık meslekten mezun olanlar alınıyor. Özellikle üniversite hastaneleri alıyor.

Meslek lisesi okursan eğer AYT kısmı için ders almazsın. Onun yerine meslek dersleri görürsün çok nadir AYT dersleri görürsün o nedenden önermem. Şu anda daha çok küçüksün ileride kararın değişebilir bu nedenle anadolu lisesi senin için en iyi seçenek olacaktır.
Devlet almaz, özel hastanede alırsa alır o da asgarî ücret altı olur kim çalışacak o paraya?

"Devlet almaz."
Halihazırda Mersin Üniversitesi bile şu anda Hemşirs alıyor ortaoğretimden. Nasıl "Almaz." diyebiliyorsunuz anlamış değilim. Arşiv ilanlara da bakarsaniz neredeyse her dönem alındığını görebilirsiniz.

Benim çocukluk arkadaşım Ankara üniversitesine başvuru yaptı kabul edilmedi daha doğrusu torpilli olanı aldılar diyebilirim. Şuanda alsalar bile ki almazlar neden üniveriste mezunu varken lise mezununu alsınlar? Lise mezunu olan birisine göre üniveriste mezunu daha tecrübeli olduğu için tabi doğal olarak bu kişilere yöneliyorlar. Tabi özel hastaneler alıyor bu doğru.

Benim çocukluk arkadaşım Ankara üniversitesine başvuru yaptı kabul edilmedi daha doğrusu torpilli olanı aldılar diyebilirim. Şuanda alsalar bile ki almazlar neden üniveriste mezunu varken lise mezununu alsınlar? Lise mezunu olan birisine göre üniveriste mezunu daha tecrübeli olduğu için tabi doğal olarak bu kişilere yöneliyorlar. Tabi özel hastaneler alıyor bu doğru.
Dostum. Galiba anlamamakta ısrar ediyorsun. Açılan ilanlar özellikle "Ortaöğretimden mezun "HEMŞIRE" adayları için." gidip düzgünce okursan zaten görürsün bunu. Üniversite mezunları için ayrı ilan açılıyor zaten. Hâlâ gelip "Şu an alsalar bile almazlar." diyorsun. İlginç gerçekten.
Bu alımlarda da torpil geçmez çünkü direkt KPSS puanı üzerinden alınıyor.

Ortaöğretim mezunu: Lise veya dengi okuldan mezun kişiler.

Selamlar şu anda 8.sınıfım. Derslerim fena değil hep 80-90 ama hep son gün az bir şey çalışarak alıyorum notları. Dersre dinlediğim bana yetiyor. Neyse LGS'den pek bir umudum yok OBP ile bir liseye gitmek istiyorum. Daha erken belki ama hangi liseye gideceğim çok kararsızım. Normalde sağlık meslek istiyordum önü açık diye ama internette biraz baktığımda herkes sakın gitme, çok kötü gibi şeyler yazıyorlar ayrıca sanırsam üniversite okumadan işe girebiliyoruz herhalde ki benim için çok güzel çünkü üniversite okumayı düşünmüyorum. Anadolu liseside olabilir emin değilim. Anadolu okursam ileride ne gibi meslekler edinebilirim? Kısaca Anadolu mu? Sağlık meslek mi? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
Ayrıca konudan bağımsız bu okulların ortamı nasıldır? Tabi okuldan okula değişir ama kötü bi sınıfta serseri tiplerin içinde olmak istemem. Ben efendiyim ve efendiliğimi bozmak istemem. İyi akşamlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı