Kaileena
Picopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- PlayStation 5 Pro
- Meslek
- Hemşire
Kendi görüşünle niye karşı tarafı yargılıyorsun? Sana göre bakarsan, sana göre Türkler bile düşman olur. Çünkü eskiden bugünkü anlamda bir kardeşlik, millet bilinci veya ulus-devlet anlayışı yoktu. Türk boyları da kendi aralarında çıkan atışmaları yüzünden sık sık savaşırdı. Bu yüzden düşüncen tarihsel olarak mantıksız kalıyor. O devirde kim bir bölgede güçlüyse, rakip bir gücün ortaya çıkmasına izin vermezdi. Türk tarihini bir Türk olarak tarafsız olarak bilmen lazım bence, özellikle bu yüzden Emir Timur'u savunuyorum. Sırf Osmanlı İmparatorluğunu yenip Fetret Devrine soktuğundan adama neler demiyorlar neler. Örnek vermek gerekirse:
Osmanlı İmparatorluğu - Memlük İmparatorluğu
Osmanlı İmparatorluğu - Timur İmparatorluğu
Timur İmparatorluğu - Memlük İmparatorluğu
Timur İmparatorluğu - Altın Orda Devleti
Gazneli Devleti - Büyük Selçuklu İmparatorluğu
Akkoyunlular - Karakoyunlular
Göktürk Kağanlığı - Ak Hun İmparatorluğu
Daha niceleri de sayılabilir. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu büyürken Anadolu’daki Türk beylikleriyle de savaştı (örneğin Karamanoğulları, Dulkadiroğulları gibi).
Ayrıca belirtmek isterim ki konuyu açan kişinin dedeleri belki Alevi/Şii Türkmen olabilir.
O dönemde Türkmen Alevilerin çoğu Şah İsmail’in yanında yer aldı; çünkü 2. Bayezid Sünni bir hükümdardı.
Hatta Yavuz Sultan Selim döneminde 40 bin Alevi’nin öldürüldüğü iddiaları vardır, ancak bu sayının tarihçiler tarafından abartılı olduğu da söylenir.
Ne anlatıyorsun ya? Kim benim karşımdaysa düşmanım odur. Irkından bana ne?