Sahibinden.com satıcısı tarafından dolandırıldım

Merhaba arkadaşlar, sari sitede buldugum bir anakarti almak icin sahibine WhatsApp uzerinden yazdim ve anlastik, bugün de havale sonrasi kargolayacakti ancak havaleden sonra bir sure yazdiklarima goruldu atti ve sonrasinda engelledi. Onemli bir nokta bana kimliginin resmini atmisti. Emniyete vs basvurdugumda yardimci olabilirler mi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Bastan soyluyorum ricam neden guvendin neden yaptin neden ettin diyecekler hiç yazmasin zaten üç kurus parami da boyle kapirmanin uzuntusundeyim.

Telefon numarasını sikayet et EGM'ye kimlik sahte olabilir.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, sari sitede buldugum bir anakarti almak icin sahibine WhatsApp uzerinden yazdim ve anlastik, bugün de havale sonrasi kargolayacakti ancak havaleden sonra bir sure yazdiklarima goruldu atti ve sonrasinda engelledi. Onemli bir nokta bana kimliginin resmini atmisti. Emniyete vs basvurdugumda yardimci olabilirler mi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Bastan soyluyorum ricam neden guvendin neden yaptin neden ettin diyecekler hiç yazmasin zaten üç kurus parami da boyle kapirmanin uzuntusundeyim.
Gecmiş olsun. Bende okadar monitör falan sattım ilk parayı aldım sonra kargo yaptım. Ssd monitör vs. Şükür haram lokma yemedik. İnşaAllah kurtarırsın paranı. Mutlaka emniyet işi çözer yazışmalar zaten kanıt olarak yeter

Yaptığınız havalenin açıklama kısmına,anakart alımı için yazdıysanız bir ihtimal parayı alabilirsiniz. Kimlik sahte de olsa para nihayetinde bir hesaba gitti. O hesabın sahibine ulaşırlar. Tanıdığınız bir avukata ya da internette konu ile ilgili dilekçe örneğine ulaşıp savcılığa başvuru yapın. Dilekçenize banka dekontu, Whattsup yazışmalarını da koyun.

Ben mevzuya bambaşka yerinden dahil olacağım ben sarı sitede şimdiye kadar 40 yakın ürün sattım Param Güvende seçeneğini istemeyen alıcılar oldu rakam büyüdükçe güvence bedeli artıyor yüksek meblağlı alışverişlerde birkaç bin TL güvence bedeli olabiliyor. Benim sattığım ürünler maksimum 750-1000 TL bandında bilgisayar parçası veya set kitap olduğundan insanlar ya kendileri hesaba havale yapayım sen kargo ile gönder diyor yahut sen gönder elimize ulaşsın resimlerdeki gibiyse havale. Edelim diyorlar bir kerede ben kazık yedim detaya girmeyeceğim. İnanin sırf millet alabilsin diye eğer beni de kurtariyorsa şu an 39 TL oldu minimum güvence bedelini almıyorum bu indirim yapıyorum çoğunlukla set kitaplarda. Bu yazacaklarım önemli lütfen dikkat sahibinde kullanıcı veya satıcı hesabı oluşturmak aşamalı oluyor. İlanlara bakıp ilan sahipleriyle mesajlaşmak yahut saticıysaniz size mesaj yazılabilmesi için ilk etapta bir mail ve cep telefonu şart bunlarda alıcı yahut satıcı için önemli güvenceler lakin mevzu şöyle satıcı hiç adres yahut IBAN hesap numarası paylaşmadıysa para sarı siteninin güvencesinde bloke olmuyor vatandaş ta bir maili ve cep telefonu numarasını kendince feda ediyor ya şikayet etse 3 sene 5 sene uğraşırlar o yüzden peşinden gelmezler diye bunu yapıyorlar ya da profesyonel dolandırıcı bir dünya dosyası var ( YouTube'da dava açan arkadaşların videoları var seyredince anlıyorsunuz ).şimdi kardeşimize geçmiş olsun ben 38 yaşındayım benim de başıma geldi. İnsanlik üzme kendini savcılığa şikayette bulun eldeki tüm maddi delillerini sun. Hakkini lütfen ara. Param Güvende seçeneği ile alışverişte satıcı T.C kimlik numarası IBAN numarası ve adres bilgilerini vermek zorunda bunlar sistemde kayıtlı hatta size gelen koloninin paketin üstünde satanin bilgilerini görüyorsunuz ürün gellp iki günlük onay süresinin ardından siz teyit verince satıcının hesabına geçiyor. Eger güvence bedeli yüksekse satıcıdan az indirim isteyin misal 500 TL güvence bedeli varsa 200 TL indirim isteyin illa, üç dört saticadan biri size indirim verir.

Öncelikle geçmiş olsun.
Benimde başıma geldi. Sahibinden get ekranının aynısını tasarlamış adamlar. Sen get ödemesi yapıyorum derken paranı alıyorlar.
Şikayette bulundum delilleri sundum hiç bir şey olmadı. Yani gittiği ile kalıyorsun maalesef. Bu ülkeden adalet sana bana işlemez. Zaten ifade verdiğin polisler seninle dalga geçiyor ciddiye bile almıyorlar. Mesai bitse de gitsek havasındalar.
Tecrübe pahalı bir şeymiş. Parayla tecrübe satın aldım diyerek kendimi avuttum.
Uğraşma demiyorum ama sonuca varmayacaktır. Bilgin olsun

Geçmiş olsun hocam. Sarı sitede ve diğer sitelerde böyle dolandırıcılar fazla oluyor dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Ayrıyeten EGM'ye başvurabilirsiniz. Bir de öneride bulunayım Param Güvende olmayan ilandan uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

Herkese cok teşekkür ederim oncelikle. Basvurumu yaptim EGM'ye inşallah bir sonuç alabiliriz. 500 lira cok bir para degil ama ogrenci icin biraz fazla hem de bir kurus dahi olsa hakkimizi aramak zorundayiz belki tek kurbani ben degilimdir bu adamin. Sizi gelismelerden haberdar edecegim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı