Sahibinden ve Letgo üzerinden yapılan yeni dolandırıcılık yöntemi

Yalnız o surelerin adı var. Biri ihlas diğeri fatiha suresi sizde tam öğrenememişiniz 😅
Toplum içinde 3 gulhu 1 elham diye geçer, yani en azından 100 kişiye sor 90 ı sana bunu der. Ezbere de bilir, on numara da okurum. 🙃

Ben bu yöntemi YouTube'da bir videoda duymuştum daha önce. Bilgilendirme için teşekkürler, ben de konuyla alakalı bir şey sorayım.

Mesela bir ürün satıyorum ve param güvende seçeneğini kullanmıyorum diyelim. Yani alıcı kabul ederse eğer parayı IBAN'a peşin yollayacak ve ben sonra ürünü kargoya vereceğim diyelim.

Şimdi bu durumda dolandırılmamak için, daha doğrusu 3. bir kişinin dolandırılmaması için tam olarak ne yapmak lazım?

Benimle alışveriş sitesi üzerinden iletişime geçen kişinin ismi ile parayı IBAN'dan gönderen kişinin ismi aynı olması yeterlidir değil mi sorun çıkmaması için?
Yani adam derse eğer benim bir arkadaşım IBAN'dan para yollayacak falan derse böyle bir şey kabul etmemek lazım o zaman doğru mu anladım?

Ben bu yöntemi YouTube'da bir videoda duymuştum daha önce. Bilgilendirme için teşekkürler, ben de konuyla alakalı bir şey sorayım.

Mesela bir ürün satıyorum ve Param Güvende seçeneğini kullanmıyorum diyelim. Yani alıcı kabul ederse eğer parayı IBAN'a peşin yollayacak ve ben sonra ürünü kargoya vereceğim diyelim.

Şimdi bu durumda dolandırılmamak için, daha doğrusu 3. bir kişinin dolandırılmaması için tam olarak ne yapmak lazım?

Benimle alışveriş sitesi üzerinden iletişime geçen kişinin ismi ile parayı IBAN'dan gönderen kişinin ismi aynı olması yeterlidir değil mi sorun çıkmaması için?
Yani adam derse eğer benim bir arkadaşım IBAN'dan para yollayacak falan derse böyle bir şey kabul etmemek lazım o zaman doğru mu anladım?

'Benim bir arkadaşım' muhabbeti yaparsa, bırak arkadaşı sana atsın. O kişi atmasın, doğru.
Kara para bile aklayabiliyorlar. Ve beni arayan en az böyle 4 kişi oldu, 4 kişinin de şivesi doğulu. 'en çok da, abim benim' tarzında konuşuyorlar. Bu tarz sizi pof pof'layanlardan zaten direkt şüphelenin.
Senin dediğin ile sıkıntı olmaması için, adamın kimliğini görüp adı soyadı uyuyor mu? Ve ıbanında ki kişi o mu? Diye bakmak lazım. Bence kimse kimliğini göstermez öyle. Maalesef daima risk var.

Çok ilginç ya, bu adamlar hiç haktan hukuktan korkmuyorlar mı?

Hak hukuktan korkmuyorlar. Çünkü onlarda yeterince hak hukukun işlemeyeceğini biliyor. Ben de gittim CİMER'e şikayet ettim. O gün ettim işte, o günden bugüne daha cevap alamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı