Sahibinden'de sahte ilan linkine tıklamak

FlosyPasha

Hectopat
Yer
Türkiye İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
Asus Prime B550M A CSM
XPG Gammix D30 2X8 GB 3200mhz
Asus TUF 3070 OC V2 8G
Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
XPG Valor Air 600w 80+ Bronze
ID Cooling SE214XT
Meslek
Öğrenci
Letgo'da 5000 TL'ye 1TB PS4 Slim buldum yanında 2 kol ve 4 oyunla (dijital) kaçırmak istemedim satıcıyla görüştüm. Ama ilanda İstanbul Beyoğlu yazmasına rağmen satıcı Sinop boyabatta çıktı ve bende sahibinden Param Güvende ile satmasını istedim.

Bugün de sipariş verecektim ama Param Güvende ödeme kısmında benden sözde sahibinden muhasebe departmanına ait bir IBAN numarası ve alıcı ismi verip para göndermemi istediler. Orada anladım dolandırılmaya çalıştığımı ve satıcıya bir iki kelam edip görüldü yedim. Linki VirusTotal'de arattım bir sıkıntı çıkmadı ama içim rahat değil. Sahibinden şifremi vs değiştirdim ama nasıl tam anlamıyla güvende olabilirim?

Dosya Ekleri

• 1738612900371.png
    1738612900371.png
    154,3 KB · Görüntüleme: 91
  • 1738613022393.png
    1738613022393.png
    480,7 KB · Görüntüleme: 74
Letgo'da 5000 TL'ye 1TB PS4 Slim buldum yanında 2 kol ve 4 oyunla (dijital) kaçırmak istemedim satıcıyla görüştüm. Ama ilanda İstanbul Beyoğlu yazmasına rağmen satıcı Sinop boyabatta çıktı ve bende sahibinden Param Güvende ile satmasını istedim.

Bugün de sipariş verecektim ama Param Güvende ödeme kısmında benden sözde sahibinden muhasebe departmanına ait bir IBAN numarası ve alıcı ismi verip para göndermemi istediler. Orada anladım dolandırılmaya çalıştığımı ve satıcıya bir iki kelam edip görüldü yedim. Linki VirusTotal'de arattım bir sıkıntı çıkmadı ama içim rahat değil. Sahibinden şifremi vs değiştirdim ama nasıl tam anlamıyla güvende olabilirim?

Dümen hocam iyi ki fark etmıssınız az daha 5K çöpe gıdıyomus. aynı adam banadda denk geldı

Aynısı bana denk geldi şikayet edin hemen ilanı kaldırıyor Allah kahretsin bunları.

Dümen hocam iyi ki fark etmıssınız az daha 5K çöpe gıdıyormus. Aynı adam banadda denk geldı.

Size kaç liradan verdi hocam?

Sonda ufak bir sitemde bulundum ama engel yemişim.

Şu an tehlikede sayılır mıyım?

Dosya Ekleri

• 1738615904729.png
    1738615904729.png
    5 KB · Görüntüleme: 40

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı