Salcano insomnia incelemesi

Değerli forum üyeleri; daha önceden yeni bisikletim ile ilgili konu açmıştım. Ancak elime ulaşmadığından o zamanlarda teknik detayları hakkında pek bilgim yoktu. Bugün detaylı olarak tanıtacağım.
Önceden açtığım konuda belirttiğim gibi bisikletim Salcano insomnia. 2350 liraya sultanbeyli'den aldım. Boyuma göre kadrosu gayet iyi. Kadro boyu 19 inç. Salcano'nun 6061 serisi alüminyum kadrosu kullanılmış. Bu bisikletin ağırlığını azaltan bir faktör. Tam olarak tartmadım ama tahminimce ağırlığı 13 kilogram. İnsomnia Salcano'nun şu an 5000 lira dolaylarına yakın bir fiyatta sattığı orta segment bir bisiklet. Bu modelin bir üstü ise igman. Bisiklette fren ve vites donanımları gerçekten güzel ve kaliteli. Frenlerde BR-395 Acer'a hidrolik fren seti kullanılmış. Gayet iyi bir tutuş performansı var. Kullanılan rotorlar tektro marka. (Teknik özelliklerde Shimano kullanılmış olduğunun yazması muhtemel ama bunun üzerinde 180 mm tektro rotorlar var.) vites konusuna gelirsek aynakolumuz Shimano FC-M391 model 3 dişli ve 9 vitesli sistemlere uyan bir aynakol. Boya kalitesi kötü ve kolay kalkıyor. Ancak mekanik anlamda çok başarılı. Arka aktarıcımız RD-M3000 model. Başarılı bir ürün. Orta aktarıcının modeli konusunda şüpheye düşüyorum ancak FD-T3000 modeli kullanılmış olabileceğini düşünüyorum. Vites kolları ise Shimano altus sl- M.2010 model. Maşamız rockshox XC30 modeli. Şu an 1500 lira civarlarına alınabilen gerçekten fiyat/performans ürünü statüsünü hak eden bir maşa. Uzaktan kilitleme mekanizması var ve bu bir avantaj. 100mm kadar sıkışabilen yani yaylanan bir maşa. Basınç ayarı mevcut. Birçok profesyonel bisiklet üreticisi bu maşayı kullanır. İnternetteki videolardan iyi bir maşa olduğunu anlarsınız. Gidon ve gidon boğazları Salcano'nun kendi Mali. İleride değiştirmeyi düşünüyorum. Ama kaliteli. Jantlarımız Salcano X Pro 1 model. Hoş bir jant. Jant göbekleri ise sram marka. Sram MTH-306 modeli kullanılmış. Kendisinin gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Lastikler continental'in raceking modeli. 29*2.20 ebatlarında ve kalın bir lastik. Şu an için zırh döşemeye gerek duymadım. Gerçekten parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Dişleri de yememiş. Bu da gayet iyi bir şey. Lastik çok pahalılanmış maalesef döviz kurundan dolayı.
Selemiz zozo marka. Sahibi orijinal seleyi değiştirmiş ama gayet yumuşak ve rahat olan bu seleyi takmış. Bizzat kendimin ve bisikletimin bir fotoğrafını da yüklüyorum efendim.

Almak isteyenlere tavsiyem eğer uygun fiyatlı bir tane bulursanız kesinlikle almanız olacaktır. Ama 2017 modelinden yani benim bisikletin modelinden alın. 2020 modelinde malzeme kalitesi düşürülmüş.

Evet tanıtım bu kadardı. Umarım bisiklet almak isteyen arkadaşlarımız varsa onlara bir rehber olur.
 

Dosya Ekleri

  • 20201127_141932.jpg
    20201127_141932.jpg
    292,3 KB · Görüntüleme: 82
  • 20201211_145623.jpg
    20201211_145623.jpg
    176,5 KB · Görüntüleme: 69
Gerçekten güzel bir bisiklet hayırlı olsun arkadaşımla bu bisikleti almıştık seneler önce sırf üzerindeki rock shox maşa için bile tercih edilebilecek bir model Salcano'nun 6061 kadrosu da gayet sağlam ve dayanıklı bir kadro zamanında patika yoldan aşağı inmişliğim var bu kadroyla bana mısın dememişti :)
 
Gerçekten güzel bir bisiklet hayırlı olsun arkadaşımla bu bisikleti almıştık seneler önce sırf üzerindeki rock shox maşa için bile tercih edilebilecek bir model Salcano'nun 6061 kadrosu da gayet sağlam ve dayanıklı bir kadro zamanında patika yoldan aşağı inmişliğim var bu kadroyla bana mısın dememişti :)
Teşekkür ederim. Rockshox gerçekten kaliteli ürünler çıkarıyor ortaya. Inanılmaz bir tutuş hissiyatı veriyor. Aradan özgüven de aşılıyor tabii. Her yere gidersin bu bisikletle.
Yakın bir zamanda sanırım bisikleti bırakacağım sanırım. Karpal Tünel ameliyatı olursam bırakırım hiç düşünmeden. Çünkü eli zorluyor. Pandemiden sonra ayrıntılı bir muayeneye gireceğim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı