Salcano NG 650 İçin Arka Göbek Tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakalım artık beklemedeyim.
Ekran Görüntüsü (279).jpg

Benim tek sorunum bu geldiğinde bisiklete takamıyacağım. Arka dişliyi sökecek anahtarım yok. Anahtar satılıyor mudur acaba internette? Satılıyorsa almam lazım, aksi taktirde dişliyi sökemiyeceğim. :)

Aynen öyle, yeni bir göbek demek 32 tane jant telinin montajı, 7-8 dişli arka göbeğin montajı ve 32 delin akort ayarı demek oluyor :)
Satılıyor elbette ancak bunlar kişisel ürünler değildir genelde. Servis ve tamircilerde bulunur çünkü sürekli işlerine lazım olur.
1 kere kullanacağın bir alet için harcama yapma derim.

Tanıdık bir bisikletçi abin vardır mutlaka, rica edersen memnuniyetle verecektir.

Ücreti çok keseyi zorlamıyacaksa almak isterim. Vardı iyi anlaştığım bir adam, dükkanı kapattı, bir daha haber alamadım. Hemen hemen tüm anahtarlarım var zaten bisiklet için. Bir tek arka dişli anahtarı eksik. Nerden alabilirim acaba? Bir bakayım, ucuzsa alacağım. Olmazsa mahalle bisikletçisine kalacağım. :)
Bunu buldum ancak site güvenilir mi hiç bir bilgim yok.
http://denizmotortr.com/urunler/bisiklet-arka-disli-sokme-anahtari/10547/

Açıkçası şimdilik bütçe yok. Dişliyi sökmeye çalışırken jantın tellerinide kırdım. (Göbeği yerden yere vurdum.) Yeni teller ve dişli alacağım. İkisi için 100 TL düşünüyorum. 15 tatil geldiğinde alacağım. Jant tellerini takması zor olduğu için onları bisikletçiye yaptıracağım yani ordan alacağım. Ama uyumlu olacağı kesin olan bir dişli önerirseniz onu internetten alabilirim. Özet olarak kesin bir bütçe yok dişli için çok tuzlu olmasın yeter. İsterseniz yeni göbeğin ruble yuvalarını yakın çekim olarak resim çekip atabilirim.

Bisikletin arka jantını sinirden parçaladım diyebilirim. Bisikletçiye verdim, yeni göbeği janta takıverdi. Telleri bile kırmıştım adama yaptırdım şimdi jantı. Yeni göbek bisikletimde ancak dişliye verecek param kalmadı. Eski dişlim bu göbeğe sığmadığına göre, bu göbeğe alacağım dişliyi ne olarak aratacağım? Göebeğe girmesi için adı ne olarak geçiyor? Bisikletçi 40 TL dedi, kalsın dedim. :) @BilgisayarKurdu

Kusura bakma gözden kaçmış konu :)

O göbek 8-9-10 uyumlu bir göbek, eski rublen ile o yüzden uyuşmuyor, eskisi 7 olsa gerek.

Bütçe belirtirsen öneride bulunurum ancak 40TL fazla da bir rakam değil ruble için.

Adamın takcağı rublenin kalitesini bilmediğim için biraz tedirginleştim. Evet eski rublem 7'di. Şimdi bütçem 50 TL kadar olacak tahminimce. Aldığım Ruble'nin elimde kalmasından korkuyorum açıkçası. İki sorum var. Şimdi yeni ruble 8'li olacak benim direksiyondaki aktarıcı sistem 7'li. Onu değiştirmek istemiyorum. Rublenin en büyük olan 1. Vitesini feda ederek yine 7 vites miş gibi kullanmak sence mantıklı mı? Yani hızlanmama yardımcı olacak şekilde ayarlıyacağım dişliyi. İkincisi Dişli sayısı artınca kadroya sürtme gibi bir sorun yaşar mıyım? Eğer yaşarsam kadroyu açma şansım var mı?

Bu nasıl sence? Birde göbeğe uygun mu?
SHIMANO HG31 RUBLE 8S 11-32T

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı