Şalter neden atmış olabilir?

ahmtatlgn20

Megapat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Bugün ben evde yokken şalter atmış ama dairedeki değil apartmandaki ve sadece bizim daire. Nötr şalteri atmış. Geri açmışlar ama geri atmış kendini anında, daha sonra korkup bırakmışlar. Söylediklerine göre o esnada sadece vantilatör çalışıyormuş. Ben eve geldigimde önce dairedeki şalterleri indirip daha sonra binadaki atan nötr şalterini geri açıp ardından tek tek dairedeki 4 şalteri açtım ve bir sorun yaşamadım. Şimdi sorum şu; prizlerde vs bir değişiklik olmadı takılı tüm cihazlar takılı olarak durdu. Bu şalter neden atmış olabilir ve neden şu an atmıyor?

Bugün ben evde yokken şalter atmış ama dairedeki değil apartmandaki ve sadece bizim daire. Nötr şalteri atmış. Geri açmışlar ama geri atmış kendini anında, daha sonra korkup bırakmışlar. Söylediklerine göre o esnada sadece vantilatör çalışıyormuş. Ben eve geldigimde önce dairedeki şalterleri indirip daha sonra binadaki atan nötr şalterini geri açıp ardından tek tek dairedeki 4 şalteri açtım ve bir sorun yaşamadım. Şimdi sorum şu; prizlerde vs bir değişiklik olmadı takılı tüm cihazlar takılı olarak durdu. Bu şalter neden atmış olabilir ve neden şu an atmıyor?

Reis vantilatör kısa devre yapmış olabilir sadece vantilatörde yaşadıysan sorunu bir şey olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sigorta aşımı fiş takmışlar fazladan elektrik yük bindirmiş korkulacak bir şey yok iyi günler.
Tam olarak anlayamadım. Olay anında kimsenin bir şey taktığı olmamış ki.

Reis vantilatör kısa devre yapmış olabilir sadece vantilatörde yaşadıysan sorunu bir şey olmaz.
Olabilir tabii ama şuan çalışıyor ve problemi yok. Anlık hatalar mümkündür ama ilk kez denk geldim böyle birşeye.

Olabilir de çalışan alet dahi yokken ne binmiş olabilir ki. Ve neden daire panosunu es geçip de taa apartmandaki atmış?

O zaman elektrik kaçağı yapan bir şey vardır.
Bir önceki evimde elektrikli ocağı sildikten sonra içine su kaçıyor ve çalıştırınca binadaki şalterimi attırıyordu.
Diğerinde ise klimanın bağlı olduğu şaltere hem klima çalıştırıp hem de elektrik süpürgesi takınca yine şalter atıyordu. (evdeki şalter)
Sizinki kaçak gibi duruyor. Ya da içerden kablo zedelenmesi olmuş olabilir.

Olabilir de çalışan alet dahi yokken ne binmiş olabilir ki. Ve neden daire panosunu es geçip de TAA apartmandaki atmış?

Kaçak akımlarda erken tepki olabiliyor. Yani binadaki daha önce atacak diye bir şey yok. Örnek veriyorum eski 30mAh değerinde kaçak akım vardır senin dairende apartmandaki yeni 30mAh değerinde veya kaçak akım değerini düşüren sigortalar var. Örnek veriyorum tomzn marka bu sayede 30MAh'dan daha düşük değerlere çekilebiliyor. Bu da daha erken tepki verilmesine olana sağlanıyor. Fakat zaten cihazdan örnek veriyorum kombi buzdolabı gibi cihazlarda kaçak akım sorunu daha yaygın olur. Anlık olarak kaçak oluştuğundan dolayı olmuş olabilir.

O zaman elektrik kaçağı yapan bir şey vardır.
Bir önceki evimde elektrikli ocağı sildikten sonra içine su kaçıyor ve çalıştırınca binadaki şalterimi attırıyordu.
Diğerinde ise klimanın bağlı olduğu şaltere hem klima çalıştırıp hem de elektrik süpürgesi takınca yine şalter atıyordu. (evdeki şalter)
Sizinki kaçak gibi duruyor. Ya da içerden kablo zedelenmesi olmuş olabilir.
Tekrar yaşanırsa daha detaylı bakayım olmadı usta çağıracağız.

Kaçak akımlarda erken tepki olabiliyor. Yani binadaki daha önce atacak diye bir şey yok. Örnek veriyorum eski 30mAh değerinde kaçak akım vardır senin dairende apartmandaki yeni 30mAh değerinde veya kaçak akım değerini düşüren sigortalar var. Örnek veriyorum tomzn marka bu sayede 30MAh'dan daha düşük değerlere çekilebiliyor. Bu da daha erken tepki verilmesine olana sağlanıyor. Fakat zaten cihazdan örnek veriyorum kombi buzdolabı gibi cihazlarda kaçak akım sorunu daha yaygın olur. Anlık olarak kaçak oluştuğundan dolayı olmuş olabilir.
Şöyle ki. Bizde kaçak akım rölesi yok...

Tekrar yaşanırsa daha detaylı bakayım olmadı usta çağıracağız.

Şöyle ki. Bizde kaçak akım rölesi yok...

Öncelikle takılması gereken bir sigorta. Mutlaka takın taktıktan sonra atabilir bu arada çünkü genelde olmayan evlerde takılınca atar. Sebebi de aslında kaçak var ve haberleri yok. Konuya dönecek olursam o zaman genelde aşırı yükten atar. Ayrıca eskimesinden dolayı da bozulabiliyor. Onun dışında eğer tekrar atarsa aynı şekilde hangi sigortadan attığını kontrol etmek gerekir. Ayrıca daire de kaçak akım olmasa da genelde apartmanda olur. İkisinde de yoksa mutlaka taktırmak gerek. Mutlaka kaçak sigorta alın taktırın. Bir diğeri de sigortalar resmini atabilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı