Samsung, One UI 7 ile Windows DeX uygulamasını sonlandırıyor

830349

Decipat
Makaleler
14
Samsung, One UI 7.0 ile işletim sistemine önemli değişikler getiriyor. Şirket şimdiye kadar çok fazla ayrıntı açıklamasa da, tasarımdan işlevselliğe kadar birçok yeniliğin gerçekleştiğine dair ekran görüntüleri ve videolar sızdırıldı. Samsung, yeni güncellemesiyle bazı özelliklere olan desteği de kaldıracak. Bu özelliklerden biri de Windows için Samsung DeX uygulaması olacak.

Samsung DeX uygulaması, kullanıcıların mobil cihazlarının ekranını Windows PC'lerine yansıtmalarını ve cihazlar arasında sürükle bırak yöntemiyle kolayca dosya paylaşılmasını sağlayan bir uygulama. Ancak, Samsung’un İngiltere web sitesinde yer alan bir not, One UI 7.0’dan itibaren bu uygulamanın artık desteklenmeyeceğini gösteriyor. İlgili açıklamada, "Windows işletim sistemindeki PC için DeX, One UI 7 sürümünden itibaren desteği sonlandıracak. Müşterilerimizi mobil telefonlarını ve bilgisayarlarını Windows Bağlantısı özelliği aracılığıyla bağlamaya teşvik ediyoruz" ifadeleri kullanılıyor.

Microsoft, bir süredir Windows Bağlantısı özelliğiyle benzer bir işlev sunduğundan Samsung DeX özelliğine olan gereksinim ortadan kalktığı için Samsung bu işlevi sonlandırma kararı aldı. Üstelik Windows Bağlantısı diğer Android cihazlarla da çalışıyor. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma bir karar. Sırf DeX için bile model yükselten insanlar varken Samsung bu kitleyi eliyle bir kenara itti. DeX Samsung için kullanılmasa bile bizde böyle bir özellik var demek için bir kenarda durması gereken bir özellik, en azından Samsung prestiji artar. Özelliği cidden ihtiyaç gibi kullanan bazı insanlar sırf DeX desteği için bile Apple'ya da başka bir Android yerine Samsung seçerken ne amaçla yapılmış acaba? Tüm sorun, tüm fazlalık DeX miydi cidden.
Windows bunlara iyi para ödemiş.

Saçma bir karar. Sırf DeX için bile model yükselten insanlar varken Samsung bu kitleyi eliyle bir kenara itti. DeX Samsung için kullanılmasa bile bizde böyle bir özellik var demek için bir kenarda durması gereken bir özellik, en azından Samsung prestiji artar. Özelliği cidden ihtiyaç gibi kullanan bazı insanlar sırf DeX desteği için bile Apple'ya da başka bir Android yerine Samsung seçerken ne amaçla yapılmış acaba? Tüm sorun, tüm fazlalık DeX miydi cidden.

Hocam Windows DeX uygulaması zaten neredeyse kullanılamaz bir halde.
USB 3.0 kablo ile bağlasanız bile berbat bir deneyim yaşatıyor, inanılmaz gecikmesi.
Geçici işler için güzel ancak uzun vadeli kullanım için çok kötü doğrudan USB HDMI çıkış çok daha iyi, o da 125Hz fare desteklediği için yine çok akıcı deneyim veremiyor maalesef.

Aslında bağladığın zaman gerçekten bilgisayarın içinde çalışan bir bilgisayar gibi oluyor ve ikisi arasında çok rahatlıkla bağlantı kurulabiliyor ancak Windows Phone Link uygulaması gerçekten çok geliştirildi. Benim her apk kurulumunda cihazıma apk dosyasını göndermem gereken bir durumum var önceden samsung flow ile gönderirdim sonra "paylaş" kısmı ile göndermye başladım son güncellemede artık Windows Gezgininde samsung telefonumun bütün klasörlerine doğrudan erişebiliyorum ve dosya alıp gönderebiliyorum. Dex'i her gün kullanan var mıdır bilmiyorum ama bence kaldırmalarına pek gerek yoktu ek bir özellik olarak durabilirdi kim bilir belki Microsoft telefon üretemediği için telefon bağlantısının krallığını elinde tutmak istiyor olabilir sonuçta iki şirket anlaşmalı.

Hocam kalkan şey Samsung DeX'in kendisi değil.
Yani bu kaldırılmayacak:

Sadece Windows için yayınlanan Samsung DeX for PC adında aslında çok da bilinmeyen "Samsung DeX'i Windows içine yansıtmaya" yarayan bir uygulamasını kaldırılacak.

Yani şu kaldırılıyor:

Yani DeX for PC kaldırılınca bile televizyonunuza kablosuz ve kablolu şekilde, monitöre kablo ile Samsung DeX'i yansıtmaya devam edebileceksiniz.
Bu konuda bir sıkıntı olmayacak yani.

İngilizce bilen arkadaşlar varsa olayın aslını anlamak için şu videoyu benim gibi baştan sona izlesinler:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca webtekno da doğru şekilde açıklamış şu haberinde:

Webtekno'dan alıntı:

"Bu arada Samsung'un DeX'e tamamen veda etmediğinin altını çizelim. Telefonunuza monitör, klavye ve fare bağlayarak küçük çaplı bir bilgisayara dönüştürebilmenizi sağlayan DeX, kullanımda olmaya devam edecek. Kaldırılan özellik yalnızca Windows'taki DeX uygulaması olacak."

Donanımhaber de de şu ifadelere yer verilmiş:

"Windows için DeX uygulamasının kaldırılmasına rağmen, Samsung cihazlarda yerleşik olarak sunulan bağımsız DeX modu bu değişiklikten etkilenmeyecek. Bu özellik, Samsung telefonların ve tabletlerin bir monitöre bağlanarak masaüstü benzeri bir deneyim sunmasını sağlıyor."

Son olarak Teknoburada da da şu ifadelere yer veriliyor:

"Daha kapsayıcı bir uygulama kullanımına geçen Samsung, DeX uygulamasını kaldırmıyor. Sadece Windows ile bağlantısını kaldırıyor. DeX uygulamasını doğrudan bir monitöre, klavye ve fareye bağlayabilirsiniz."
Aslında bağladığın zaman gerçekten bilgisayarın içinde çalışan bir bilgisayar gibi oluyor ve ikisi arasında çok rahatlıkla bağlantı kurulabiliyor ancak Windows Phone link uygulaması gerçekten çok geliştirildi. Benim her APK kurulumunda cihazıma APK dosyasını göndermem gereken bir durumum var önceden Samsung Flow ile gönderirdim sonra "paylaş" kısmı ile göndermye başladım son güncellemede artık Windows gezgininde Samsung telefonumun bütün klasörlerine doğrudan erişebiliyorum ve dosya alıp gönderebiliyorum. DeX'i her gün kullanan var mıdır bilmiyorum ama bence kaldırmalarına pek gerek yoktu ek bir özellik olarak durabilirdi kim bilir belki Microsoft telefon üretemediği için telefon bağlantısının krallığını elinde tutmak istiyor olabilir sonuçta iki şirket anlaşmalı.

Merak etmeyin DeX bir yere gitmiyor.

Son düzenleme:
Hocam kalkan şey Samsung DeX'in kendisi değil.
Yani bu kaldırılmayacak:

Sadece Windows için yayınlanan Samsung DeX for PC adında aslında çok da bilinmeyen "Samsung DeX'i Windows içine yansıtmaya" yarayan bir uygulamasını kaldırılacak.

Yani şu kaldırılıyor:

Yani DeX for PC kaldırılınca bile televizyonunuza kablosuz ve kablolu şekilde, monitöre kablo ile Samsung DeX'i yansıtmaya devam edebileceksiniz.
Bu konuda bir sıkıntı olmayacak yani.

İngilizce bilen arkadaşlar varsa olayın aslını anlamak için şu videoyu benim gibi baştan sona izlesinler:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merak etmeyin DeX bir yere gitmiyor.

Düzeltme için teşekkürler 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı