Sanal makine için Kali Linux 64 Bit mi 32 Bit mi?

32-Bit ile 64-Bit arasındaki fark bellek adresleme limiti ile ilgilidir. Örneğin 8-Bit işlemciler en fazla 2**8 yani 256 byte bellek adresleyebilirler. Benzer şekilde:
  • 16-Bit işlemciler 2**16 (65536) byte,
  • 32-Bit işlemciler 2**32 (4294967296) byte yani 4 GB,
  • 64-Bit işlemciler ise 2**64 (1.8446744E+19) byte yani 18.4467441 exabyte bellek adresleyebilirler.
Bu nedenle 64-Bit sistemlerin uzunca bir süre hayatımızca var olacağını söylemek münkün ama yine de 18 exabyte çok büyük bir rakam olsa da zamanında bill gates´in düştüğü hataya düşmemek gerekir. O yüzden büyük konuşmuyorum. 😀

Eki Görüntüle 871347

“640 KB RAM aslında herkes için yeterli.”

Hocam ben normal PC kursam zaten 64 Bit kurarım Tamam'da sanal makineye bu kadar lazım'mı?

Hocam ben normal PC kursam zaten 64 Bit kurarım tamam da sanal makineye bu kadar lazım mı?
64-bit Kali´ye de istediğin miktarda RAM atayabilirsin. Bunlar sadece üst sınırlar.

Bazı programlar 32-bit dağıtımlarda artık desteklenmiyor. Örneğin Google Chrome gibi. Sanal makinede kullanmak istediğin programlar 32-bit GNU/Linux için de varsa istediğini kurabilirsin.

Son düzenleme:
64 Bit indir, 32 Bit'te programlar sorun çıkartabilir. 1 veya 2 GB RAM verin, tabii Kali çalışıyorken arkada açık olan programları kapatmalısınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı