Sapphire markasını neden kötülüyorlar?

Nitro+ RX570, 55 dereceyi geçmeden auto fan hızında Low'da (en fazla %20-25) BF1 oynuyorum. 15 farklı oyunda hiçbir sorun yaşamadım.

Furmark, en zorlu benchte '70' görmedim, fan hızı %45'i geçmedi.

Artık konulara Buhar'a baktığım gibi bakıyorum. Gören bunlar daha zararlıymış, ciğerde su topluyormuş vs. gülerdim, tepkisizim artık, 3 yıl oldu, öyle diyorlar deyip geçiyorum. Aynı AMD çöp, Sapphire sorunlu, şöyle böyle diyenlere de :)
 
Muhtelemen Ocak-Şubat ayları arasında Epic adlı sistemi alacağım ancak anakart, ekran kartı ve SSD değiştirip alacağım. Ekran kartını Sapphire Pulse RX 5700 yapacağım ancak sürücü sorunları varmış, o zamana kadar düzelir bence. Ancak sıkıntı şu, Recep Baltaş olsun veya diğer kullanıcılar olsun bu markayı çok kötülüyorlar. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Kötülenmiyor aslında yanlış anlıyor insanlar sadece malzeme kalitesinin düşük olduğu söyleniyor ve bu yüzden insanların sorun yaşamaması için önerilmiyor. Eksiğim var mı ? @Recep Baltaş :D.
Muhtelemen Ocak-Şubat ayları arasında Epic adlı sistemi alacağım ancak anakart, ekran kartı ve SSD değiştirip alacağım. Ekran kartını Sapphire Pulse RX 5700 yapacağım ancak sürücü sorunları varmış, o zamana kadar düzelir bence. Ancak sıkıntı şu, Recep Baltaş olsun veya diğer kullanıcılar olsun bu markayı çok kötülüyorlar. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Ayrıca bana sorarsan RX 5000 serisi alma en azından farklı modeller gelirse onlara bak derim. Yada 10-15 Fps çok önemli değil dersen (2K için) 2060 S alabilirsin.
 
@Mithat Berhan hayır, ilk mesajda arkadaş RX 5700 alacakmış, arkadaş 1660 tavsiye etmiş. :D
Düzgün okumanızı tavsiye ederim. Brn sadece arkadaşın konusuna bakıp takip etmiştim. Sonra kartını iade edip 1660 kararı almış yani ben önermedim 1660 lütfen düzgün okuyunuz.
 
@Akerfeldt sen ciddi misin?
Yaptığın fanboyluk mantık dışı. RX 5700'den GTX 1660'a geçmek? Farka bak sonra yaz. Wattman hatası genelde kart kaynaklı değil, sistem kaynaklı oluyor. RX 5700 tercih edebilirsiniz @EmreKarazeybek. Bir kere performans farkı dağlar kadar. @Akerfeldt bak imzama, bende de RX 590 var. Ben neden hiç yaşamadım Wattman hatasını? Aşırı overclock edersem, doğal olarak yaşıyorum. Hatta overclock ettiğimde sistemi yeniden başlatmadan düzeltiyor Wattman. Hatta GTX 1660Ti bile yanaşamıyor RX 5700'ün yanına.

RX 5700'ün Nvidia karşılığı RTX tarafında 2060, GTX tarafında ise GTX 1070 ile 1070 Ti kartlarıdır.
Mesajları nasıl bir hızla nasıl bir gözle okudunuz hayret ediyorum. Ben hiçkimseye RX 5700 yerine GTX 1660 alın demedim. Ben kendim 1660'a geçeceğim. Kullandığım RX590'ı bir kere bile overclock etmedim geldiği ilk günden beri stok ayarlarda çalışıyor ve bu hatayla karşılaşıyorum.
 
Wattman hatası sistem ile alakalı sistem alakasız ise ve parçalar başı boş firmalara verilmiş ise boşuna Wattman hep çıkar lafını ortaya atmayın. Tabi olay şu ki AMD bütçe dostu Nvidia gibi aynı performans ta olan kartı 2 katına satıyor bütçeniz yeterse alın. 😉
Brnim tanıdığımda var adam da RX 590 SE var ve şuana kadar hiç sorun yaşamadı. Performans %10 civarında düşürülerek sorun çözülebilir. Eğer sürücü güncel olup sorun çıkarıyorsa eski sürüm geçilebilir.
Sistem ile alakalı? Sistemim imzamda yazıyor. Allah aşkına neresi sıkıntılı bu sistemin? Ekran kartını zora sokmayan LoL, CS:GO gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda bal gibide oynatıyor, Watch Dogs, Rainbow Six gibi oyunlarda 30-40 dakika zor dayanıyor. Sistemle alakası felan yok.

Monitörüm eski diye tripmi atıyor ekran kartı bana ne yani bu? Sistemle alakası olduğu felan yok. OCCT'den PSU testi yaptığımda bütün parçalara yük bindiriyor program, 10-15 dakika boyunca bu testi yaptım hem işlemci hem PSU hepsi yük altında çalıştı ama herhangi bir wattman sorunu yaşamadım ben. Ama sadece ekran kartı %100 yük altındayken 40 dakika sonra perte çıkıyor.

Ben AMD daha performanslı ve ucuz, fazla verip NVIDIA almaya gerek yok diyerek bu sistemi topladım adam şimdi gelmiş bana fanboy diyor. Bırakında bir zahmet böyle bir sorundan sonra fanboy olayım. 28 Ekimden beri kullanıyorum bu ekran kartını ve toplamda 17 kere yaşamışım. Benim içinde güzel bir tecrübe oldu ve şu atasözü aklıma geldi ''Ucuzsa vardır illeti, pahalıysa vardır hikmeti''.
kernel.jpg
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı