Sapphire R9 380 Kasma Sorunu

intel'legent

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar cuma günü vatandan oyun oynamak için sistem topladım. Fakat aldığıma pişman oldum. Hiç kasmamasi gereken bir sistem fakat cok kasıyor. Sebebi nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem:
Sapphire R9 380 4 gb ekran kartı
MSI H110M VD anakart(2133 mhz ddr4)
8 Gb kingston 2133 mhz ddr4 ram
Intel i5 6500 skylake islemci
Zalmab r1 600 w kasa
Seagate 7200 rpm 64 mb hdd.
Yardimlarınızı bekliyorum bugün vatana gideceğim konuşmaya.

Vatana gittim pc yi bir gün tuttular. Sorun yüklediğin işletim sisteminden dedi. Orjinal alma bosuna o kadar para verme kendin yükle dedi. Yükledim yine aynı şey. Arkadaşlar lütfen yardım edin aldığımdan beri birşey yapamıyorum. O kadar para verdik babamın yüzüne bakamıyorum.

O konularda çok bilgili sayılmam fakat her korsan aynı değil diye biliyorum. Bu konuda size @Murat5038 hocam yardımcı olacaktır.
Hocam farem kablosuz. Sorunumun ondan kaynaklanabileceği geldi simdi aklıma. Hani şu microsoft' un 20 tl lik ufak farelerinden.

Fareyi değiştirdim fakat aynı sorun devam etmekte.

Hocam bütün yorumları okudum. Sapphire kartın bazı kişilerde problem yarattığını gördüm çok azda olsa benim arkadaşımda almıştı. Asus GTX 960 veya GTX 970 bir kaç gün uğraştı. Ekran kartında seninki gibi ama bu kadar fazla olmadan problem yaşıyordu. FPS düşüklüğü gibi problemler daha sonra Ekran Kartı bileşenlerinde problem olduğunu gördüler. Ekran kartı değiştirildi. Bir problem olmadı. Korsan yazılımdan'da olabilir. Google'dan windows 10 Serial bulmaya çalışmalısın. Ben 1 tane buldum onu kullanıyorum.

1)Korsan yazılımdan kurtul
2)Garantiye ver

Ayni sistemi h170' li anakartli tercihli bir ay önce aldim.
Shadowofmordor 2k ultra ayarlarda
Fallout 4 1080p ultra ayarlarda
Cs Go 1080p ultra ayarlarda
Oynuyorum zerre kasma donma yok.
Sapphire nitro ekran kartı sıcaklığı en fazla yükte 72 derece oluyor.
Yazilimsal bir problem olabilir.

Slayt hazırlarken bile kasıyor. Bf4 u rahat açması gereken sistem bf3 te kasıyor. İşletim sistemi windows 8.1 zamundadan indirdim yani orjinal değil. Sistem her yerde kasıyor ve bu kadar emek ve para verdiğim sistemden bu sonucu alıyorum neredeyse ağlayacağım.Hocam bakayim hemen o teste

Testi başlattım sabaha kadar devam etsin sonuçları yarın bildiririm hocam.

Hocam baktım sorun göremedim. Bugün pc yi bir teknik ve yetkili servise götürdüm. Adamlar sistemi kontrol ederiz sorun işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir dediler. Bende tamam dedim. Akşam sistemi geri amaya gittim sorun kalmadı dediler. Win 7 64 bit kurmuşlar. Driverler falan kurulu hepsi güncel. Yine kasmalar devam ediyor. Cs Go yükledim oyunda kasmalar oluyor ve nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama görüntüde kırpılmalar kesilmeler oluşuyor. Vatana gitsem iade alırlar mı?
Ayni ekran karti ile Cs go' da 1080p de ayarlar sonda 280 320 fps aliyorum.Takılma donma yok.

Bir sürü farklı windows denedim hepsinde aynı sorun. Artık yazılımsal bir sorun olmadığını düşünmeye başladım. Bide en son formatı bilgisayarcıya attırdım. Aynı sorunlar devam. DreamSpark ' a başvurdum perşembe gecesi ama cevap alamadım henüz.
Ayni sistemi h170' li anakartli tercihli bir ay önce aldim.
Shadowofmordor 2k ultra ayarlarda
Fallout 4 1080p ultra ayarlarda
Cs Go 1080p ultra ayarlarda
Oynuyorum zerre kasma donma yok.
Sapphire nitro ekran kartı sıcaklığı en fazla yükte 72 derece oluyor.
Yazilimsal bir problem olabilir.

Ayni ekran karti ile Cs go' da 1080p de ayarlar sonda 280 320 fps aliyorum.Takılma donma yok.
Windows sürümünüz orijinal miydi ?

Perşembe akşamı DreamSpark ' a başvurdum. Eğer kabul ederlerse orijinal Windows ile deneyeceğim eğer yine olmazsa ne yaparım bilmiyorum artık. 5 taneye yakın farklı Windows kurdum hepsi aynı sorun.(Hepsini temiz kurulum ile kurdum.) En son bilgisayarcıya verdim parçaları tek tek kontrol ettiler. Parçalar sorunsuz dediler ve Windows 7 64 bit kurdular. Sürücülerin hepsi güncel.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı