Ram miktarından kaynaklı bir sorun olabilir. Belli bir süre oynayıp takılma, donma gibi sorunların bazen ram miktarının yetersizliğinden olduğu bilinen bir şey. Eğer imkanınız varsa 16gb ram ile deneyebilirsiniz.

Her ne kadar bahsettiğimiz oyunların önerilen sistem gereksinimlerinde 8 GB ram yazsa da daha önce de 8GB ram yazan oyunların daha fazla ram harcadığını gördüm. Örnek olarak GTA 5'de önerilen 8GB olmasına rağmen 10-12Gb kullanımında oynuyordum. Dota 2 gibi bir oyunda bile 9-10GB ram kullanımı gördüm.

Parçalarda genel bir sıkıntı yoksa ram miktarı arttırıp deneyin. Sorunun çözülme ihtimali var.

Ekran kartını dün satıcıya kargoladım , ram ile ilgili olduğunu zannetmiyorum bilgisayarcı arkadaşım geçen hafta bir 1050 ti getirdi taktık ve tüm gün saatlerce oyun oynadık
Rx 590 a dönünce tekrar hatalar başladı
bendede aynı sorun var acill yardım

Dün cihazı satıcıya yolladım , takipte kalın
PSU modeliniz nedir?

Dark Force DKPS600C1 600W

Son düzenleme:
Ekran kartını dün satıcıya kargoladım , ram ile ilgili olduğunu zannetmiyorum bilgisayarcı arkadaşım geçen hafta bir 1050 ti getirdi taktık ve tüm gün saatlerce oyun oynadık
Rx 590 a dönünce tekrar hatalar başladı.
Haklı olabilirsiniz. Ancak GTX 1050Ti ile Rx590 arasında ciddi performans farkı var. Ramin burada bir kısıtlama oluşturabileceğini düşünmüştüm. Ancak bu büyük bir ihtimal değil.

Konuyu takipteyim. Gelişmelerden bizleri haberdar ederseniz memnum olurum.

Haklı olabilirsiniz. Ancak GTX 1050Ti ile Rx590 arasında ciddi performans farkı var. Ramin burada bir kısıtlama oluşturabileceğini düşünmüştüm. Ancak bu büyük bir ihtimal değil.

Konuyu takipteyim. Gelişmelerden bizleri haberdar ederseniz memnum olurum.

Ekran kartı 2 gün önce servisten geldi ;
Servis tüm testlerin yapıldığını , ekran kartında problem olmadığını belirtti
Fakat aynı sorunlar devam etti
İzlediğim bir Vega 56 inceleme videosunda aynı sorunların yaşandığını ( teknoseyir ),psu'dan çıkan bir kaynağı ikiye bölünen 8+6 pin şeklinde değil 8 e ayrı 6 ya ayrı güç beslemesiyle çözüldüğünü izledim.
Denedim 15-30 dakikalar 1 saatlere çıktı fakat yine mavi ekran veya wattman hatası
Arkadaşımdan ödünç 750 w 80 plus (Gold) psu kullandım yine ayrı şekilde ayrı ayrı pinleri besledim
1,5 saat sıkıntısız metro ardından 1 saat Division 2 oynadım
Sonra tekrar metro açtım 1 saat sonra aynı mavi ekran ve wattman hatasını verdi

Şu an ekran kartı arkadaşımda stabil çalışan sistemde konuk olarak test ediliyor
@burak33
@Spotter

Mavi ekran resmini çekip konuya ekleyebilir misiniz?

Değişik kodlar alıyorum.
Bir tanesini ekliyorum.
Bir de Memory ile ilgili bir kod anımsıyorum.

Screenshot_20190403-204258.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı