Sarı sitede nasıl alışveriş yapılıyor?

iyi güzelde satıcı ağlıyor havale sonrası kargo diye, veya kargoda foto attı bende parayı attım. Sonra adama dönüp abi bizim kargo iptal oldu diye geri alma şansıda var. her türlü dolandırılmaya açık yani. halen daha neden param güvende olmadan satmaya çalışıyorlar anlamadım. Bu devirde kimse babasına güvenmiyor sana mı güvenip havale yapacak demi ? haksız mıyım arkadaşlar
Resmi satıcı ise zaten sahibinden onayı vardır, ama değilse şahsi profil ile "resmi satıcıyım" diyor ise param güvende kullanmadığı sürece güvenme

Param Güvende bile alıcı için tam güvenli alma yolu değil. Bir keresinde bu yöntem ile alışveriş yaptım. Kargo geldi. Ürün çok kötü şekilde sarılmış ve kargo esnasında kırılmış, ya da satıcı direkt kırık ürün göndermiş. Ürünü iade ettim ve geri gönderdim. Aradan birkaç gün geçti. Satıcının kayıtlı olan adresi eksik yazılmış. Dolayısıyla gönderdiğim ürün satıcıya gidemedi, kargo bana geri gönderildi ve paramı da iade olarak alamadım. Satıcıyı aradım, cevap yok. Mesaj attım, yine cevap yok. Kendi kendime dolandırıldım dedim. Sahibinden ile iletişime geçtim, durumu bildirdim. Neyse ki paramı geri iade ettiler. Gelen kargoyu da teslim almamamı tembihlediler. Olan boşuna harcanan zamana ve "Param Güvende" hizmeti için alınan 100 TL'ye oldu.

Anlayacağınız bu sistemin de açığı var, güvenli değil. En güvenli yöntem yüz yüze görüşmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı