Sayısal mı yoksa eşit ağırlık mı?

Eğer sayısalı dediğiniz gibi biliyorsanız kesinlikle gidin akrabalarınızın dediğini takmayın. Ama eğer öyle değilse ve eşit ağırlıkta da çok iyi değilseniz dile gidebilirsiniz fakat dilde çok zordur.

Sayısal veya dil bölümü dışındaki bölümleri çok istemiyorsanız TR'de okunmaz. Eşit ağırlığın daha çok iş bulduğunu duyunca patladım. Sayısalın iyiyse daha rahat iş bulursun çünkü bunun için çevrene sormana gerek yok araştırdığında daha fazla iş olduğunu görebilirsin. Şunu bilin ancak sayısalınızdan emin değilseniz kesinlikle girişmeyin çünkü sayısal bölümü bazen harbiden insanı yoruyor.

Eşit ağırlıkta daha çok iş bulamazsın, verimli iş bulamazsın ama aşırı rahat edersin. Ben üniversitede başka iş yaparım vs. diyorsan eşit ağırlık seç.

Ben diyorum hocam şuan. Arkadaşım sayısalda yapamadı mesela arkadaş ortamı bozuldu o sayısal seçti diye. İnternet kafeye kaçarken biz, o fizik vs. çalışmak zorunda kaldı çünkü yapamadı. Şuan menzuna bıraktı hatta. Rahatlık açısından kesinlikle eşit ağırlık derim.
Yapabil veya yapama, sayısal dersleri sıkı çalışma gerektirir. Yazılım mühendisliği okuyorum. Fizik 1, Fizik 2, Calculus 1, Calculus 2, Ayrık Matematik dersleri aldım. Bu dönem de Diferansiyel Denklemler dersi alıyorum. Bir tane arkadaşım bile ders çalışmak için onlarla ortamlara akmadığımdan dolayı benle ilişkisini kesmedi. Lisede eşit ağırlık okuyup üniversitede kafası basmadığı için saçma sapan bölümlerde benden çok ders çalışmak zorunda kalan arkadaşlarım da var, sırf iyi bir mesleği olacağına inandığı için sayısal seçip hiçbir şey beceremediğinden dolayı gece gündüz ders çalışıp dersleri geçemeyen de. Bu ne saçma bir genelleme böyle? Kendin diyorsun "yapamadı" diye. Onun yeteneği sayısala uygun değil demek ki. Durum böyle olsaydı sayısal okuyan kimsenin sosyal hayatı olmaz hatta evlenemezdi.

Yapabil veya yapama, sayısal dersleri sıkı çalışma gerektirir. Yazılım mühendisliği okuyorum. Fizik 1, Fizik 2, Calculus 1, Calculus 2, Ayrık Matematik dersleri aldım. Bu dönem de Diferansiyel Denklemler dersi alıyorum. Bir tane arkadaşım bile ders çalışmak için onlarla ortamlara akmadığımdan dolayı benle ilişkisini kesmedi. Lisede eşit ağırlık okuyup üniversitede kafası basmadığı için saçma sapan bölümlerde benden çok ders çalışmak zorunda kalan arkadaşlarım da var, sırf iyi bir mesleği olacağına inandığı için sayısal seçip hiçbir şey beceremediğinden dolayı gece gündüz ders çalışıp dersleri geçemeyen de. Bu ne saçma bir genelleme böyle? Kendin diyorsun "yapamadı" diye. Onun yeteneği sayısala uygun değil demek ki. Durum böyle olsaydı sayısal okuyan kimsenin sosyal hayatı olmaz hatta evlenemezdi.
Biz ilişkimizi kesmedik ki. Ortamımız bozuldu sadece ayak uyduramadık birbirimize. Ayrıca dediğimin arkasındayım. Eşit ağırlık daha rahat. Lisede notları 90'dan inmeyen arkadaşım da diyor bunu. Sayısal seçmişti ve ben seçmeli derslerden bedava not alırken o çalıştı. Bu dümdüz rahatlıktır hiiiç kusura bakma. Eşit ağırlık dümdüz daha rahat.

Biz ilişkimizi kesmedik ki. Ortamımız bozuldu sadece ayak uyduramadık birbirimize. Ayrıca dediğimin arkasındayım. Eşit ağırlık daha rahat. Lisede notları 90'dan inmeyen arkadaşım da diyor bunu. Sayısal seçmişti ve ben seçmeli derslerden bedava not alırken o çalıştı. Bu dümdüz rahatlıktır hiiiç kusura bakma. Eşit ağırlık dümdüz daha rahat.
Siz öyle olduğuna inanmaya devam edin o zaman. Bırakın da insanlar yeteneklerine ve hayallerine göre seçim yapsın. İnsanları yanlış yönlendirip ileride ah almayın.

Siz öyle olduğuna inanmaya devam edin o zaman. Bırakın da insanlar yeteneklerine ve hayallerine göre seçim yapsın. İnsanları yanlış yönlendirip ileride ah almayın.
Ya dostum adam sormuş kendi fikrimi belirttim ne bu boş ya? Fikir belirttim fikir fikir alooo. İngoreluyorum seni çok boş yaptın gerçekten. İnsanların fikrine saygı duymayan birinin fikrine ben de saygı duymam.

Ya dostum adam sormuş kendi fikrimi belirttim ne bu boş ya? Fikir belirttim fikir fikir alooo. İngoreluyorum seni çok boş yaptın gerçekten. İnsanların fikrine saygı duymayan birinin fikrine ben de saygı duymam.
Muhakkak ignore'la beni. Kendi fikrini göklere çıkarmaya çalışma gibi bir huyun var senin. Ben kendi fikrimi söyledim, sen zıttını savundun ben de neden senin fikrinin benim için geçersiz olduğunu söyledim. Senin konuşma şekli ise şuna evrildi:
Bu dümdüz rahatlıktır hiiiç kusura bakma.
Senin arkadaşın internet kafeye kaçamadı diye herkesi öyle sanıyorsun. Yarın seni yanıltmak için internet kafeye kaçacağım. Bu düz mantıkla sayısal okumaman isabet olmuş. Yüksek ihtimal büyük üzülürdün.

Konuyu açan kardeşim, sen de annen baban dahil kimsenin "sayısal oku, daha güzel meslekler var" veya "eşit ağırlık oku rahat edersin" demesine aldanma. Hayallerinde ne varsa, kendini hangisinde rahat hissediyorsan onu seç. Unutma ki, okumanın hakkını vermek istiyorsan bölümün fark etmeksizin çok çalışman gerekir. Okulu, bitsin de diplomam olsun mantığıyla okumaktansa birkaç sene dişini sık, kendine bir şeyler katabil.

Eşit ağırlıkta derece yapmazsanız (güzel) iş bulmak çok zor, derece yaparım diyorsanız rahat. Sayısalda (sağlık bölümleri için konuşuyorum) iş bulmak çok daha kolay. Eğer ileride ikisini de beceremem/istemiyorum derseniz dil en rahatıdır.

@Quarinal Hocam üniversite derslerini bilmem ama, en azından YKS düzeyinde EA'da hedeflere ulaşmak çok daha kolay. MF'de ilk 10 bine girmek için gösterilen eforla EA'da ilk 500'e girilebilir. Tercih meselesi.

Eşit ağırlıkta derece yapmazsanız (güzel) iş bulmak çok zor, derece yaparım diyorsanız rahat. Sayısalda (sağlık bölümleri için konuşuyorum) iş bulmak çok daha kolay. Eğer ileride ikisini de beceremem/istemiyorum derseniz dil en rahatıdır.

@Quarinal Hocam üniversite derslerini bilmem ama, en azından YKS düzeyinde EA'da hedeflere ulaşmak çok daha kolay. MF'de ilk 10 bine girmek için gösterilen eforla EA'da ilk 500'e girilebilir. Tercih meselesi.
Biliyorum hocam. Ben sayısal öğrencisi olmama rağmen TYT, beni tatmin etmeyecek düzeyde AYT ve 425 OBP puanı ile eşit ağırlıkta kötü bir sonuç elde etmediğimi görmüştüm. Söylemek istediğim şey, başarılı olması kolay, çalışması kolay, rahat diyerek tercih edilen bir hayalin kişiyi tatmin etmeme ihtimali çok yüksek. Ben konuyu açan arkadaşı, doğru olmayan yorumlarla kafasını doldurup mutlu olmayacağı bir tercih yapmaması için uyarıyorum. Kendisini tanımıyorum, o yüzden işin rahatlığına kolaylığına bakmaktansa mutlu olacağını hissettiği şeyi seçmesini savunuyorum. Ne kadar zor olursa olsun insan bir hayal uğruna mücadele ederken mutluysa başarılı olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı