Sayısal mı yoksa eşit ağırlık mı?

Sweasy

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere 10.sınıfta sayısal ve eşit ağırlık diye alan seçiyoruz ben o zaman sayısal seçmiştim ailemin ve rehberlikcinin yapabileceğimi söylemesi üzerine fakat eşit ağırlıktaki derslerimin notları çok yüksek yani EA da düşük alabileceğim 1 veya 2 ders vardır bile diyebiliriz düşük dediğimde 50 falan yaklaşık 6 aydır sayısal seçmeme rağmen aklım EA da kaldı sizce hangi bölümü seçmeliyim ve bunu söylerken göz önünde bulundurmanızı istediğin faktörler;
Eadaki derslerim yüksek.
Sayısalda çalışmam gerek (öğrencilik hayatım boyunca hiç düzenli çalışmadım ve çalışır mıyım bilmiyorum)
İstediğim bölümler sayısalda(dijital oyun tasarımcılığı, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği)
EA gidersem okul birincisi mezun olma ihtimalim çok yüksek.
Sizce hangisini seçmeliyim aktif olarak sayısalda gözüküyorum ama 11.sınıfın ilk haftası değiştirebilme şansım var sadece bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim...

İleride kendini hangi meslekte görüyorsun, neler yapmak istiyorsun ve seçtikten sonra iyi ki seçmişim diyeceğin mesleğe karar vermelisin. Belirli bir hedef koy kafana. Sana herkes sayısal diyecektir eminim çünkü iş alanı eşit ağırlığa göre fazla. Onları dinleme istediğine odaklan.

İstediğin bölümler sayısaldan ancak eşit ağırlık istiyorsun. 🤔

Belki istediğin bölümlerin eşit ağırlıktan olması gerekiyordur.

Kesinlikle katılıyorum her kafasına esen mühendislik istememeli.

Bildiğiniz üzere 10.sınıfta sayısal ve eşit ağırlık diye alan seçiyoruz ben o zaman sayısal seçmiştim ailemin ve rehberlikcinin yapabileceğimi söylemesi üzerine fakat eşit ağırlıktaki derslerimin notları çok yüksek yani EA da düşük alabileceğim 1 veya 2 ders vardır bile diyebiliriz düşük dediğimde 50 falan yaklaşık 6 aydır sayısal seçmeme rağmen aklım EA da kaldı sizce hangi bölümü seçmeliyim ve bunu söylerken göz önünde bulundurmanızı istediğin faktörler;
Eadaki derslerim yüksek.
Sayısalda çalışmam gerek (öğrencilik hayatım boyunca hiç düzenli çalışmadım ve çalışır mıyım bilmiyorum)
İstediğim bölümler sayısalda(dijital oyun tasarımcılığı, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği)
EA gidersem okul birincisi mezun olma ihtimalim çok yüksek.
Sizce hangisini seçmeliyim aktif olarak sayısalda gözüküyorum ama 11.sınıfın ilk haftası değiştirebilme şansım var sadece bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim...
Hacı şöyle boş konu görünce sinirleniyorum. Fen mi yoksa edebiyat mı buna karar vermen gerekiyor. İkisinde de matematik yapacaksın. Kaçarın yok. Okul birinciliği olabilirim diyerek bölüm seçme. Ezber yapabiliyorsan EA yapamıyorsan SAY seçeceksin. Yazılı notuna göre bölüm seçme. Denemede yapabildiklerine göre seç. Yazılıya bir gecede çalışırsın fullersin. Yazılıda şu notum yüksek o yüzden o bölümü seçeyim demek mallıktır. Ayrıca sayısalda derece yapmak çok zor. Sayısal demek kurtlar sofrası demek. Tavsiyem EA seç kafan rahat olsun. Hukuk okursun bir avukatlık bürosunda 17-18K ile çalışırsın. Diğer tarafta 400k-500k ile gittiğin yozgat bozok mühendislik hiç bir işine yaramaz.

Hocam eşit ağırlık dersleri sayısala göre daha kolay dersler. Hangisini yapabiliyorum, yapamıyorum diye düşünmek yerine hangi mesleği istediğinize karar verin. İstediğiniz meslek sayısal mı sözel mi diye düşünmeden önce o mesleği ne kadar istediğinizi, hayatınızda o "tag" ile ne kadar çok anılmak istediğinizi hayal edin. Sonrasında eğer o istediğiniz meslek sayısaldaysa sıkı sıkıya çalışın, üstüne gidin. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Eğer eşit ağırlıktaysa da aynı şekilde daha da çalışıp başarmaya bakın. Ama sakın kalkıpta istediğiniz mesleği gerektiren bölüm yerine sırf kolay diye diğer bölüme geçmeyin. Gelecekte hayatınızın hatasını veya pişmanlığını yaşayacak olabilirsiniz.

İleride kendini hangi meslekte görüyorsun, neler yapmak istiyorsun ve seçtikten sonra iyi ki seçmişim diyeceğin mesleğe karar vermelisin. Belirli bir hedef koy kafana. Sana herkes sayısal diyecektir eminim çünkü iş alanı eşit ağırlığa göre fazla. Onları dinleme istediğine odaklan.

Zaten benim her zaman hayalim olan meslekler yazdıklarım 5 yaşımdan beri bilgisayar ile içli dışlıyım ve gelecek hakkında düşündüğüm zaman kendimi bir bilgisayar bilişimi şirketi hariç hiçbir yerde görmüyorum.

Hacı şöyle boş konu görünce sinirleniyorum. Fen mi yoksa edebiyat mı buna karar vermen gerekiyor. İkisinde de matematik yapacaksın. Kaçarın yok. Okul birinciliği olabilirim diyerek bölüm seçme. Ezber yapabiliyorsan EA yapamıyorsan say seçeceksin. Yazılı notuna göre bölüm seçme. Denemede yapabildiklerine göre seç. Yazılıya bir gecede çalışırsın fullersin. Yazılıda şu notum yüksek o yüzden o bölümü seçeyim demek mallıktır. Ayrıca sayısalda derece yapmak çok zor. Sayısal demek kurtlar sofrası demek. Tavsiyem EA seç kafan rahat olsun. Hukuk okursun bir avukatlık bürosunda 17-18k ile çalışırsın. Diğer tarafta 400K-500k ile gittiğin Yozgat bozok mühendislik hiçbir işine yaramaz.

Hocam öncelikle sakin olup saygılı bir şekilde konuşmanızı rica ediyorum ve hukuktan bahsetmişsiniz ama benim her zaman hayalim bilgisayar bilişimiyle uğraşmaktır.

Hocam öncelikle sakin olup saygılı bir şekilde konuşmanızı rica ediyorum ve hukuktan bahsetmişsiniz ama benim her zaman hayalim bilgisayar bilişimiyle uğraşmaktır.

Mühendislik istiyorsan sayısal başka yolu yok. Ha dersen 2 yıllık okurum veya YBS gibi bir bölüm yazarım diyorsanız o zaman sayısal olmanıza gerek yok. Bunu bence kendiniz bile mukayese edebilirsiniz.

Çalışmadan adamakıllı bir yer geleceğini düşünmeyin bile ancak ortalama veya düşük bir yerde okursunuz oradan da zaten asgari ücretin biraz üstünde bir yerde çalışırsınız büyük ihtimalle.

Mühendislik istiyorsan sayısal başka yolu yok. Ha dersen 2 yıllık okurum veya YBS gibi bir bölüm yazarım diyorsanız o zaman sayısal olmanıza gerek yok. Bunu bence kendiniz bile mukayese edebilirsiniz.

Çalışmadan adamakıllı bir yer geleceğini düşünmeyin bile ancak ortalama veya düşük bir yerde okursunuz oradan da zaten asgari ücretin biraz üstünde bir yerde çalışırsınız büyük ihtimalle.

Benim de EA da düşüncem YBS üzerineydi bunun içinde YBS'den mezun olup aktif olarak Papara'da yazılımcılık yapan bir tanıdığıma YBS'yi sorduğumda fena değil demişti bu yüzden çok da içime sinmemişti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı