Seagate FireCuda 120 500GB alındıktan sonra yapılması gerekenler

Kaç katmanlı göremiyoruz hocam maalesef. NAND üreticisi SanDisk çıktı. Toshiba biliyorduk biz. Neyse sorun değil ama katman sayısını göremiyoruz. SATA 2 ile alakalı olabilir belki. NVMe Flash ID 2 olanı bir daha yapabilir misiniz hocam? Yönetici olarak çalıştırın bu sefer.

Dosya Ekleri

• adsız.png
    adsız.png
    93,6 KB · Görüntüleme: 58
@DARKVENOM Sanırım Firmware ile alakalı bir durum hocam. SSD Firmware'i bilgileri göstertmiyor tam olarak. Neyse DRAM miktarının ne kadar olduğunu bildik en azından. Hayırlı olsun. Üç yıllık Rescue veri kurtarma hizmetiniz de var ayrıca. SSD'ye bir şey olursa Seagate'e gönderiyorsunuz verilerinizi kurtarıyorlar ve kurtardıkları verileri isterseniz başka bir SSD ile isterseniz de HDD ile gönderiyorlar. :)

@DARKVENOM,
Rakipsiz ölçüde dayanaklı, performans konusunda bir tık geride kalabiliyor.
Sizin yerinizde olsam "870 Evo" satın alırdım fakat bu disk de üzmeyecektir.
Görüyorum ki bilgilere tam olarak ulaşamamışsınız, sizin için paylaşayım.
  • 512 MB NANYA DDR3L-1866MHz DRAM.
  • Seagate STXZA01F5578 adı altında Phison S12 kontrolcü.
  • 64GB boyutunda 8 adet 96 katmanlı 3D TLC BiCS NAND yongalar.
  • Düşük kapasiteli fakat son derece etkili ve performanslı SLC önbellek.
  • 560/540 MB/s hız, 100K/90K IOPS. 5 yıl garanti, 3 yıl veri kurtarma garantisi.
500gbinside.png
500gbinside2.png

@DARKVENOM,
Son derece dayanaklı fakat performans konusunda bir tık geride kalabiliyor.
Sizin yerinizde olsam "870 Evo" satın alırdım fakat bu disk de üzmeyecektir.
  • 512 MB NANYA DDR3L-1866MHz DRAM.
  • Seagate STXZA01F5578 adı altında Phison S12 kontrolcü.
  • 64GB boyutunda 8 adet 96 katmanlı 3D TLC BiCS NAND yongalar.
  • Düşük kapasiteli fakat son derece etkili ve performanslı SLC önbellek.
  • 560/540 MB/s hız, 100K/90K IOPS. 5 yıl garanti, 3 yıl veri kurtarma garantisi.
İyi ki geldiniz hocam vallahi. Bu SSD hakkında doğru dürüst bilgimiz yoktu. 870 EVO'yu ezip geçtiği nokta TBW. 600 TBW ömür vaat ediyor 500 GB versiyonunda. 870 EVO'dan tam 2 kat daha dayanıklı yani. Açıkçası 870 EVO'nun TurboWrite sorunları var. Yazma hızı düşüyor hep. Forum komple 870 EVO düşük hız konuları ile doldu. Bu biraz can sıkıcı bir durum. Kesintisiz 530 MB/s yazamıyor çünkü 870 EVO. İlla o sayı 350 MB/s olacak bir gün.

Firecuda 120 sınıfı itibariyle 860 Pro'nun karşısında konumlandırılmış bir SSD. Aslında Ironwolf serisi 860 Pro'nun karşısında ama TBW'den ötürü Firecuda 120'de rakip sayılabilir. Neyse sonuç olarak güzel SSD'ler. Phison S12'yi gerçekten etkili şekilde kullanan tek firma Seagate. Yazılım işini de gördüğüm kadarıyla iyi yapıyorlar. SU630 adlı kronik sorunlu SSD ile aynı özelliklere sahip Barracuda Q1 garip bir şekilde sorunsuz çalışıyor. Maxio MAS0902A'mı ne vardı. Kontrolcüye güzel bir yazılım yazmışlar herhalde.

Seagate'de ürünleri ile çok ilgili ayrıca. Mail atıyorum 2-3 gün içerisinde cevap geliyor. Yoğunluk olmazsa aynı gün cevap verebiliyorlar da. Garanti tarihim yanlıştı mesela. Mail attım başta bir korkuttular (garanti bitiş tarihim 2021 oldu) ama garanti tarihim başarılı bir şekilde 2026 olarak değiştirildi. Bu süreçte de özür dilediler 2021 yaptıkları için. Aynı şekilde SeaTools SSD GUI ile ilgili çeşitli sorular sordum hepsine cevap verdiler. Ben memnun kaldım müşteri hizmetlerinden. Seagate'e karşı 11 yıllık önyargılarımı kırdı Barracuda 120. :D

@DARKVENOM,
Rakipsiz ölçüde dayanaklı, performans konusunda bir tık geride kalabiliyor.
Sizin yerinizde olsam "870 EVO" satın alırdım fakat bu disk de üzmeyecektir.
  • 512 MB nanya DDR3L-1866MHz DRAM.
  • Seagate STXZA01F5578 adı altında phison S12 kontrolcü.
  • 64 GB boyutunda 8 adet 96 katmanlı 3D TLC bics NAND yongalar.
  • Düşük kapasiteli fakat son derece etkili ve performanslı slc önbellek.

Çok sağ olun bende 870 EVO ya da bunu alacaktım bu daha iyi geldi gözüme fanatiklik bir tarafa kalsın içinde 15 yıldır sakladığım aile fotoğraflarını depolayacağım için dayanaklılık konusunda ki performansı garanti seçim yaptırttı. Bilgiler için çok teşekkürler.

Çok sağ olun ben de 870 EVO ya da bunu alacaktım. Bu daha iyi geldi gözüme. Fanatiklik bir tarafa kalsın içinde 15 yıldır sakladığım aile fotoğraflarını depolayacağım için dayanaklılık konusunda ki performansı ve garantisi seçim yaptırttı. Bilgiler için çok teşekkürler.
Tekrar hayırlı olsun hocam. Bence iyi bir tercih yaptınız. Sunduğu TBW ömrü, hızları, üç yıllık veri kurtarma hizmeti ile 500-600 TL civarında şu an en tercih edilebilir SATA SSD. Seagate'e bir ara mail atıp garantiyi aldığınız tarihten başlatmalarını isteyin. Amazon'dan aldığınız için siparişler kısmından ürünü aldığınız tarihinde görüntüsünü alıp gönderin Seagate'e. Ben o konuda detaylı bir yardımcı olurum size. Ayrıca SeaTools SSD GUI'den bana bir sağlık ve SMART verilerini atabilir misiniz? Merak ettim. :) Sıcaklığı da kaç bu arada? Barracuda 120 kullanan bir arkadaş 19-25 derece arasında kullanıyordu SSD'sini.

Tekrar hayırlı olsun hocam. Bence iyi bir tercih yaptınız. Sunduğu TBW ömrü, hızları, üç yıllık veri kurtarma hizmeti ile 500-600 TL civarında şu an en tercih edilebilir SATA SSD. Seagate'e bir ara mail atıp garantiyi aldığınız tarihten başlatmalarını isteyin. Amazon'dan aldığınız için siparişler kısmından ürünü aldığınız tarihinde görüntüsünü alıp gönderin Seagate'e. Ben o konuda detaylı bir yardımcı olurum size. Ayrıca seatools SSD GUI'den bana bir sağlık ve Smart verilerini atabilir misiniz? Merak ettim. :) sıcaklığı da kaç bu arada? Barracuda 120 kullanan bir arkadaş 19-25 derece arasında kullanıyordu SSD'sini.

Teşekkürler bence de gayet güzel bir tercihti. Mail attım geri dönüş yapmalarını bekliyorum. Sağlık 351GB yazma yapmışım 99 da fotoğrafını da bırakıyorum. Smart verileni de bırakıyorum. Sıcaklık 21-23 arasında gözüküyor ama ben her baktığımda 22 genelde düzenli 22 derece.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    295,7 KB · Görüntüleme: 38
  • smart1.png
    smart1.png
    35 KB · Görüntüleme: 39
  • smart2.png
    smart2.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 54
@DARKVENOM Bir sorun yok hocam. Sağlığın %99 olma sebebi toplam yazılan verinin TBW'ye oranlanmasından kaynaklanıyor. Bende de aynıydı. %98 olma süreci önemli asıl. Derecesi çok iyi. Dış kasası alüminyum zaten. Plastik değil yani. :) Elinize aldığınız da hemen anlamışsınızdır zaten. Benim laptop olduğu için 28-32 derece arası çalışıyor SSD.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı