Sennheiser CX300S alınır mı?

@painkiller, eğer deneyebilme imkanınız varsa KZ ZSN Pro veya ZSX'in müthiş ses kalitesi var. Önerdiğim kulaklıklardan bir tanesi.
Deneme şansım olan bir yer varsa bakarım tabii ama dediğim gibi duymamıştım bile. O yüzden kötüdür iyidir diyip yanlış yönlendirmek istemem ama Sennheiser’a hayran oldum diyebilirim. Kötü yapacak yorumum bile yok yani şu an:)

@painkiller Demek istediğim o değildi. Ohm değerinden bahsediyorum. Kulaklığı taktığin kaynak kötü olunca kulaklıktan tam verim alamıyormuşsun. Ben de dandik GM8 telefonu kullanıyorum. Doğal olarak PC'deki gibi ses alamıyorum. Bunun için ne yapabilirim demek istedim. Yoksa ben de TIDAL Hi-Fi var. Yazılım sorun değil.

@painkiller demek istediğim o değildi. Ohm değerinden bahsediyorum. Kulaklığı taktığin kaynak kötü olunca kulaklıktan tam verim alamıyormuşsun. Ben de dandik GM8 telefonu kullanıyorum. Doğal olarak PC'deki gibi ses alamıyorum. Bunun için ne yapabilirim demek istedim. Yoksa ben de Tidal hi-fi var. Yazılım sorun değil.

Hocam Tidal hi-fi varsa bence hi-res kulaklık alın direk PC'de süper bir müzik deneyimi yaşarsınız ama telefonda pek bir değişiklik olmaz benim telefonum hi-fi destekli bende Tidal hi-fi kullanıyorum heleki Master müzikler e F s a n e diyorsunuz ki bugüne kadar biz ne dinlemişiz.

Şunla bir giriş yapabilirsiniz bu arada Sony'nin en son çıkardığı kulak içi kulaklık bu yanlış hatırlamıyorsam. Ses yüksekliği fazla olsun derseniz philipsdede birkaç model var bakabilirsiniz.

@Bitflex FLAC ve Tidal Hi-Fi kullanıyorum ancak MP3 olan da bir sürü şarkım var. Ayrıca çok fazla film izliyorum. Hi-Fi'dan başla herhangi bir özelliği CX300S'den iyi değilse tercihimi CX300S'den yana kullanayım diyorum. Ses kalitesi olarak normal parçalarda hangisi daha iyidir?

@Bitflex FLAC ve Tidal hi-fi kullanıyorum ancak MP3 olan da bir sürü şarkım var. Ayrıca çok fazla film izliyorum. Hi-fi'dan başla herhangi bir özelliği CX300S'den iyi değilse tercihimi CX300S'den yana kullanayım diyorum. Ses kalitesi olarak normal parçalarda hangisi daha iyidir?

Normal parçalarda CX300S yer hocam bunları :) ancak Master ve FLAC dosyalarda da işler tam tersi olur ama ağırlık MP3 arşivinizden dinliyorsanız CX300S. Ben mesela bir daha muhtemel olarak düz kulaklık kullanmam gibi çok ekstrem bir şey gelmezse yani. Mesela Fazıl Say bütün şarkılarda söyleniyor bunu daha yeni duydum yani :)

@Bitflex Malum her şarkıyı FLAC olarak bulamıyorum. Ayrıca Tidal da yelpaze olarak biraz dar kalıyor maalesef. Bu yüzden normal şarkıları da mutlaka değerlendirmeye katmam gerekiyor.

Ekstra olarak şimdiye kadar hiç bahsetmedim ama ciddi miktarda Anime izliyorum. Bu yüzden CX300S ile devam edeyim.

@Bitflex malum her şarkıyı FLAC olarak bulamıyorum. Ayrıca Tidal'da yelpaze olarak biraz dar kalıyor maalesef. Bu yüzden normal şarkıları da mutlaka değerlendirmeye katmam gerekiyor.

Ekstra olarak şimdiye kadar hiç bahsetmedim ama ciddi miktarda anime izliyorum. Bu yüzden CX300S ile devam edeyim.

CX300S sizin için çok daha iyi bir tercih hocam benim kendi arşivimde var ufak çaplı sevdiğim şarkılar şu an ondan pek bir sıkıntı çekmiyorum yabancı şarkıları da Tidal'den hallediyorum :)

Şu konuyu gördünüz mü hocam?

Şu konuyu gördünüz mü hocam?

Şimdi gördüm hocam giriş ve orta seviye telefonlarda genelde ses çıkışı pek iç açıcı olmuyor maalesef. Harici DAC almanız gerekiyor iyi bir performans almanız için ya da telefonu değiştirmeniz lazım sadece müzik için kullanacaksanız güncel olarak LG V30 Plus önerebilirim. Genel kullanım için önermem bu cihazı ancak ses çıkış özellikleri oldukca üst seviye 192khz 32 Bit ses desteği bile mevcut zaten cihazın içinde ses için harici bir DAC var yani diğerleri gibi ufak bir ses çipi değil. Hata bazı özel paket guruplarının içinden b&o kulaklık bile çıkıyor ancak ülkemizde o paketin satışı yok galiba :) ben Xiaomi Mi 9T Pro kullanıyorum.

@Bitflex Telefon değiştirmem en az 1 yıl sürer daha :) O zamana CX300S'yi değişmiş olurum büyük ihtimalle. ("Bu kadar uğraştırdıktan sonra 1 seneden az mı kullandın" demenizi ve linç yemeyi istemediğimden söylemedim) :D Kârına satıp elde ettiğim kârla daha iyi modele geçiyorum genellikle.

Konuya dönersek, dediğiniz gibi telefonum en giriş seviyesi olanlardan. Bir de General Mobile gibi bir marka :( Ses çıkışı özelliklerine baktım ama hiç bir bilgi yoktu. Harici DAC almam gerektiğini söylemişsiniz. Ne kadarlık bir DAC alırsam telefondan daha iyi bir ses alabilirim? 7.1, ekstra ayarlar falan umrumda değil. Sadece daha kaliteli ses almak için alıyorum. Ya da MP3 çalar gibi bir şey almam daha mı iyi olur? Onlarda ses kalitesi nasıl olur?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı