Siber Güvenlik Uzmanı maaşı ile lüks araba alınır mı?

Kazandığım parayı harcamak için dönmeyi düşünüyordum, ta ki araştırıp aracın Amerika'da ki fiyatına bakana dek.
Eki Görüntüle 647822
Hiç dönmemek daha mantıklı gibi gözüküyor. Gerek iş imkanı, gerek yaşam kalitesi olsun daha konforlu bir hayat sürüleceği kesin. Teşekkür ederim.

Amerika'da yillik gelirinin %25 inden fazlasina arac almaman genel olarak verilen bir tavsiye. Senede 150K brut maas verilen ise girip calissan dahi bu araci almam finansal olarak mantikli degil.

Heves kirmayayim ama, gidersen ve bu paralari alirsan sen de bu gercegi fark edeceksin.
 
Hocam konu dışı olacak ama bu bölüm nasıldır? İş imkanları, işe girdiğinde tam olarak yaptığı şeyler, cevaplarsanız sevinirim. Bu arada bu bölüm için en iyi üniversite nedir (ODTÜ bölümü var mı)?
Henüz lise öğrencisiyim ve bende bunun araştırmasını yapıyorum. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem.
 
Söylediğin aracın MTV'si yıllık 16K civarı. Bu vergi de 8 yaşındaki Lambo'ya göre. 1 aylık maaşın sadece MTV'ye uçacak. Bu arabayı şehir içi kullandığını düşündüğümüzde (özellikle İstanbul gibi bir şehirde) yakıt tüketimin ortalama olarak 18 litre altına inmeyecek.

90 litre x 6.63 = Yaklaşık 600 TL. Aylık ortalama 1000 TL yakıt desek yıllık 12000 TL yapar. 1 maaş da sadece yakıta gidiyor.

Kaldı 10 aylık maaşın. Evi var, eğlencesi var, çocuğu var, eşi var, o var, bu var, şu var. Bu aracın yıllık bakımı olacak, lastik değişimi isteyecek, sigorta, kasko. Ohooo saymıyorum bak bunları. :D

Arabayı alınca iş bitse keşke, BİTMİYOR. Araba 2. mutfaktır. İşçi maaşı ile Lambo sahibi olmak ise 10 mutfağa sahip olmak demektir.

Kolay gelsin hocam size, aslan besliyorsanız yemini de düşünmezsiniz artık. :D

Edit: Al bir tok kapı fakir premiumu Passat, Golf keyfine bak. (!) Tok kapı diyorum bak, tok kapı. :D
 
Son düzenleme:
O Arabayı alınca gerisini düşünmemek içinde para lazım çizilse bir yerine bişey olsa ölmeyip rahat olman lazım. Bence arabanın üzerine araba için yine 1.000.000 tl gerekecek ve bütün akrabalarının vücudunu satsan bu parayı elde edemeyebilirsin bunun cevabını kendine sen vereceksin.
 

Geri
Yukarı