Siber saldırılar ciddi bir şey mi?

Makaleler
49
Siber saldırılar ciddi bir şey mi? Fidye yazılım falan bayağı tehlikeli diyorlar. NASA falan hackleniyor diyorlar. Bi' arada Facebook'taki milyonlarca kişinin bilgileri sızdırıldı. "Aman... Verilerim çalsa ne yapacak ki? Özelim yok. Fidye yazılımları ile bana bir şey olmaz." şeklinde(gibi) cevap veriyorlar. 533 milyon Facebook kişinin hesabı satılmış platformlar var. Bu arada platformlar örnek olarak; Google, Microsoft veya Apple gibi şirketlerde de bu siber saldırı mümkün mü?

Her yere saldırmak mümkündür. Önemli olan saldırılan yerin kendini koruma biçimidir.

Şu anda TR'de herkesin kimlik bilgileri açık şekilde ulaşılabiliyorken; Facebook email, şifreniz ve telefon numaranızın önemini kıyaslayabilirsiniz. Evet, büyük şirketlerde saldırı alır ve zarar alırlar. Daha geçen gün Twitch'ten birçok veri çalındı ve bunlarla birlikte bazı gerçekler ortaya çıktı.

Fidye yazılımlar, amaçları ufak ufak para kazanmak olanlar için zaten önemsiz insanları kapsar. Senin banka hesabındaki 2000TL onun için bir günlük parasını karşılar ve ortadan kaybolur. O yüzden sıradan kullanıcılar için fidye yazılımlar daha tehlikelidir. Bankanızdaki para, karşınızdaki kişinin bir günlük kazancıdır ve onu çalmak için uğraşır. Genelde de bilinçsiz bir kullanıcıysanız başarılı olur. Bu arada düşündüğünüzden çok daha kolay bir işlemdir.

Kısaca ciddi bir şeydir.

Elbette ciddi bir şey. Bundan 10 sene önceydi galiba. Anonymous grubu PS sunucularını hacklemişti ve neredeyse haftalarca Sony, PS sunucularını kapatmıştı. Baya hatırlıyorum hala, günlerce çevrimiçi olarak PS3 oynayamamıştım.

Tüm şifrelerimi aklımda tutamıyorum. Bunu nasıl hallederim? Kalem kağıt işe yarar mı?
Karışık şifreler oluşturmanıza gerek yok. Herhangi bir şifreye (!, * , #, $) gibi şeyler eklemek hacklenmesini imkansıza yakın hale getirir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı