Sıfır egea hatchback urban Plus alınır mı?

Ben de sizin hayatınızda sizden çok bilen insanlara acıyorum gerçekten. Malum illa en iyisini siz biliyorsunuz.

Arkadaşa da şimdiden kusura bakma diyorum. Diğer konuyla bütçeleri karıştırmışım. B Segment'te HB olursa Clio 5 düşünebilirsiniz. Ancak motor seçenekleri sebebiyle biraz daha pahalı. Onun dışında Corolla önerebilirim ikinci elde.

@eXxx Konu sahibi foruma girince ''oha'' çekecek. Bu yüzden özetleyeyim. Bütçen Corolla'yı karşılamıyorsa ve bütçen kısa bir sürede artmayacaksa Egea tercih edebilirsin. Bu devirde parayı TL tutmak ya da vergiyle alınacak bir ürün için beklemek saçmalığın daniskası. Alın, alan bir pişman almayan bin pişmandır.
Buraya kadar okuyacağını sanmıyorum, yarısında pes edip bizden umudu kesecektir. :D

Ben sıfır Egea yerine mümkünse temiz ikinci el Corolla veya dengi hatchback araçları almasından yanayım. İyice araştırılırsa 160-170.000 civarına yeni model Civic de bulunabilir.

Düzenleme: Yeni kasa Civic'lerden 180.000TL aşağısındakiler genelde ağır hasar kayıtlıymış. Corolla bakılabilir :)

Son düzenleme:
Ben malzeme kalitesi düşük diyorum gelmiş bana yok o beygir bu beygir.
508'in malzeme kalitesi Passat'ın altında değil. 508'in yalıtımı da Passat'ın altında değil. 508'in fiyatı da Passat'ın yarısı kadar değil. Bu araba aynı tip kasaya bile sahip değil, binaenaleyh Passat ve 508 birbirlerine rakip bile değil, farklı pazar paylarını hedefleyen 2 farklı araba.

Peugeot hiç sevmeyen biri olarak net diyorum, son kasa 3008 ile başlayıp şimdi 508 ve 2008 ile girdiği yolda, Opel'in bütün mühendislik kabiliyetini sonuna kadar kullanarak çok daha farklı bir noktaya geldiler şu anda. Peugeot'nun hedefi VW gibi premium altı bir marka olmaktı, onu da başarmaları uzak değil küresel algı olarak.

Onun dışında Corolla önerebilirim ikinci elde.
Ben de sizin hayatınızda sizden çok bilen insanlara acıyorum gerçekten. Malum illa en iyisini siz biliyorsunuz.
Biz sana bir sürü şey söyledik, hepsi matematiksel ve standartları belirli şeyler. Sen bize 1 tanesinin yanlış olduğunu göster, bıktım bu konuda her yanlış dediğin şeyi yüzüne vurmaktan. Ben bıktım, sen sıkılmadın.

Bakıyorum sıfır Egea parasına hangi Corolla var diye. Bahsi geçen bütçede 1 önceki kasa Corolla'lar ağır hasarlı. 2 eski kasadaki 2012 model yılında olanlar var. Bu 2012 model arabalar yeni hiçbir teknolojiyi desteklemiyor, yeni güvenlik ekipmanı kriterlerinden uzakta. Daha güvenli arabalar değiller, 10 yıl öncesinin 5 yıldız almış bu segmentteki arabaları 2020 yılında 5 yıldız alamaz.

Bir tarafta Jeep Compass'ın da altyapısı olan platformu kullanan, ucuz materyalden dolayı kalitesiz de olsa şasi bakımından zayıf olmayan sıfır araba var. Diğer tarafta neler yaşadığı bilinemeyecek, eski standartlarda araba var...

Bütçe 180 bin TL civarına çıkarılabiliyorsa yeni Corolla tercih edilir, çıkarılamıyorsa ve 140 bin civarında kalmak zorundalarsa Egea özellikle güvenlik paketliyse mantıklı.

Hocam Focus 3'te de Volvo'nun bir şasisi kullanılıyor diye biliyorum. Bu Focus'u Volvo ile denk güvenliğe mi çıkarıyor? Clio 5 yıldız almış Euro NCAP'ten. Gerçekten dört dörtlük bir araç mı güvenlik konusunda? Bu araçlar gerçek hayat senaryosunda ne çiziyor ona bakmak gerek. 1.4 Egea'ların yağ yakma sorununu hala yaşayan insanlar var. Bu araçlar filo aracı. Alınmaz demiyorum. Sadece alternatiflerini ve neden alınmalı, hangi yönüyle mantıklı onu söylüyorum. Araç tamamen ekonomik bir araç. Multijet 2'sine binmiş biri olarak söylüyorum ben bunu. 1.4'ü zaten 2008'den beri Palio'da kullanılan motor. Yani çok bir şey beklememek gerek. Ordan biri çıkıp VW fanı diyince patladı olay.

Hocam Focus 3'te de Volvo'nun bir şasisi kullanılıyor diye biliyorum. Bu Focus'u Volvo ile denk güvenliğe mi çıkarıyor?
Aynı tip bir kazada, eşit güvenlik ekipmanları (çarpışma önleme, fren destek sistemleri gibi) ile denk güvenlikte oluyor evet. Volvo premium segment araba olduğu için güvenlik ekipmanlarını donanımında baz versiyonlarda da bulunduruyor, farkı o bahsettiğin Focus ve V40 kasalarında.

Clio 5 yıldız almış Euro NCAP'ten. Gerçekten dört dörtlük bir araç mı güvenlik konusunda?
Renault güvenlik konusunda en iyi firmalardan biridir. Ne BMW ne Mercedes ne Audi, ilk 5 yıldızı NCAP'ten alan markadır. Şu anda şasi gergisi, darbe emme şeması gibi teknolojilerin önemli kısmının patentine sahiptir ve 2002 yılından itibaren diğer firmaları da şimdiki tip platform tasarlamaya iten markadır. Renault diyerek küçümseme, kazada güvenlik olarak premiumların benzer segmentindeki araçlarından daha düşük değildir.

1.4 Egea'ların yağ yakma sorununu hala yaşayan insanlar var. Bu araçlar filo aracı.
Filo aracı diye bir şey yok, her ülkenin filo şirketlerinin seçtiği filo arabaları farklıdır. Burada da bütçeden dolayı firmalar büyük oranlarda yapılan "ucuz" kiralama modellerinde bunları seçiyor. Gayet normal.

Arabanın mekanik sorunları olabilir, her arabanın bazı mekanik sorunları var. 2017 sonrasında yeni tip yazılımla ve kavramadaki bir değişiklik ile DSG hata oranı azalsa da hâlâ sorun çıkarmıyor mu kuru kavrama tipinden dolayı?

Ülkenin şartları belli, arabaların fiyatı belli, konu sahibinin bütçesi belli. Bütçesi 200 bin TL olsa Egea mı öneririz? Bütçesi 135-140 bin TL civarı, istediği arabadan bile belli bu durum. Bu paraya da sıfır olacak, kabul edilebilir güvenliği olacak başka bir C segment araba yok. B segment araba da aileler için küçük kalabiliyor.

Oradan biri çıkıp VW fanı diyince patladı olay.
Biri değil, Jira diyeceksin :D Haykırarak diyeceksin :D Tekrar diyebilirim, VW fanısın. Maaşlı çalışanları senin kadar övmüyordur markayı.

Söylediğin her şeyi düzelttik, düzeltirken objektifliğimizi kaybetmeyerek rasyonel bir şekilde konuştuk, senin yaptığının tam aksine. Hala 10 yıllık Corolla daha mantıklı önerileri geliyor ya, bir kez daha forumlardan bu tarz öneriler istenmeyeceği aklımda canlanmış oldu.

Az kaldı birkaç hafta sıfır Egea almaktan vazgeçeceğim. Az kaldı.
Bütçen yetiyorsa Corolla, yetmiyorsa Egea. B segmente düşmeyin konfor ve genişlik ihtiyacınız varsa.

Buraya kadar okuyacağını sanmıyorum, yarısında pes edip bizden umudu kesecektir. :D.

Ben sıfır egea yerine mümkünse temiz ikinci el corolla veya dengi hatchback araçları almasından yanayım. İyice araştırılırsa 160-170.000 civarına yeni model civic de bulunabilir.

Düzenleme: Yeni kasa Civic'lerden 180.000TL aşağısındakiler genelde ağır hasar kayıtlıymış. Corolla bakılabilir :)

Hepsini okuyorum ve hayranlıkla da okumaya devam edeceğim :) :D.
Az kaldı birkaç hafta sıfır egea almaktan vazgeçeceğim. Az kaldı.

Tüm sayfaları okudum ve artık nerede egea görürsem baltayla vurmaya başlıycam o kadar düşman oldum sayelerinde :D 😂.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı