Sıfırdan, Windows'tan Linux'a geçiş nasıl yapılır?

ozgeeq

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Acer marka bir bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayar bana Linux işletim sistemiyle gelmişti. Ben de Windows 10 yükledim. Şuan bilgisayarı ilk aldığım hale getirmek istiyorum. Sanki hiç kullanılmamış gibi olmasını istiyorum. İçinde önemli bir dosyam yok her şey silinsin istiyorum. İnternetten format atma videoları izledim ve uyguladım. Fakat Windows yüklü bir şekilde sıfırlanıyor. Windows'un da gitmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Acer marka bir bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayar bana Linux işletim sistemiyle gelmişti. Ben de Windows 10 yükledim. Şuan bilgisayarı ilk aldığım hale getirmek istiyorum. Sanki hiç kullanılmamış gibi olmasını istiyorum. İçinde önemli bir dosyam yok her şey silinsin istiyorum. İnternetten format atma videoları izledim ve uyguladım. Fakat Windows yüklü bir şekilde sıfırlanıyor. Windows'un da gitmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Linux'u komple kur. Windows'un yanına kur deme. Direkt kursun.

Arkadaşlar Acer marka bir bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayar bana Linux işletim sistemiyle gelmişti. Ben de Windows 10 yükledim. Şu an bilgisayarı ilk aldığım hale getirmek istiyorum. Sanki hiç kullanılmamış gibi olmasını istiyorum. İçinde önemli bir dosyam yok her şey silinsin istiyorum. İnternetten format atma videoları izledim ve uyguladım. Fakat Windows yüklü bir şekilde sıfırlanıyor. Windows'un da gitmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberi takip ederek Linux geçebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberi takip ederek Linux geçebilirsin.

Peki bu adımları uygularsam bilgisayar ilk aldığımdaki haline geri dönecek mi?

Onu nasıl bulacağım? Bilgisayarı ilk açtığımda kurulumu yapılmamıştı. Siyah ekran beyaz kodlar vardı.

Öyle olunca Windows otomatik siliniyor mu anlamadım?

Senin dediğin FreeDOS muhtemelen, Linux değil.

Peki bu adımları uygularsam bilgisayar ilk aldığımdaki haline geri dönecek mi?

İlk aldığın hale dönmesi için FreeDOS yüklemen lazım. Bilgisayarında yüklü gelen işletim sistemi bir Linux dağıtımı değil FreeDOS.

Yukarıdaki rehber ile FreeDOS kurabilirsin.

İlk olarak neden bunu yapmak istiyorsun, duruma göre linux kurmak yerine de alternatifler var. İade falansa sadece diskleri silsen de yeterli. Kurulum ekranında disk bölümleme yerinde hepsini sil disklerin bir de formatla NTFSye tek parça olarak bitti gitti.

İlk olarak neden bunu yapmak istiyorsun, duruma göre linux kurmak yerine de alternatifler var. İade falansa sadece diskleri silsen de yeterli. Kurulum ekranında disk bölümleme yerinde hepsini sil disklerin bir de formatla NTFSye tek parça olarak bitti gitti.
İade edeceğim hocam. Ürünün alındığı şekilde iade edilmesi gerekiyormuş o yüzden.

Tam olarak adım adım anlatabilir misiniz, veya video falan varsa?

Hocam orada mısınız?

Son düzenleme:
İade edeceğim hocam. Ürünün alındığı şekilde iade edilmesi gerekiyormuş o yüzden.

Tam olarak adım adım anlatabilir misiniz, veya video falan varsa?

Hocam orada mısınız?

Senin dediğin FreeDOS muhtemelen, Linux değil.

İlk aldığın hale dönmesi için FreeDOS yüklemen lazım. Bilgisayarında yüklü gelen işletim sistemi bir Linux dağıtımı değil FreeDOS.

Yukarıdaki rehber ile FreeDOS kurabilirsin.

Keşke yazdığım mesaja bir baksaydınız...

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı