Lisede sigara içenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kimsenin neler yaşadığına ve buna ne çözüm ürettiğine dışarıdan bir kişinin ulaşması çok zor ancak çoğu kişi maalesef ki bırakırım zaten ya da kız düşüreyim kafasıyla başlıyor bu işe ve sigara çok kısa sürede çok etkili bir bağımlılığa sahip olduğundan bırakmak biraz zor olabiliyor. Açıkçası ben de dahil kimseyi ilgilendirmez kişinin özel hayatı ancak sırf havalı olmak için kendine zarar vermektir bu. Stresi attığı tamam bir yere kadar doğru, ne de olsa dopamin ile alakalı olaylar dönüyor bağımlılığın ve toleransın da sebebi o ancak kısa süreli bir mutluluktur o. Geçicidir ve hayatı daha da stresli hale getirir içilmediğinde. Her madde yoksunluğunda olduğu gibi. Eğer kişi yardım almak için ya da iyileşmek için bir çaba harcamıyorsa orada evet, ona laf edilebilir ama onun dışında cahillikle alakalı bir sorun biraz da. Cahillik olmasa da doktorlar bile uyuşturucu kullanabiliyor öyle bir yazı okumuştum. ABD'de çok fazla doktorun uyuşturucu vb. kullandığı ile alakalı. Yani cahillikle o kadar alakası da olmayabilir.
 
Bizim zamanımız da çok daha tehlikeliydi ve çocukların sigara içmesi insanlara aşırı garip geliyordu. Şimdi ki nesil öyle değil 15 yaşında çocuğu sigara içerken görenler şaşırmaz, dönüp bakmaz bile çünkü normalleşti. Şu anda milletin umurunda değil kimin ne yaptığı, herkes kendi derdinde. Devir değişiyor içen içsin gelip dumanı suratına üflemiyorsa kimseye karışma hakkınız yok.

Parkta ilkokul çocuklarının sigara içtiklerini gördüm🙁bir de konuştuklarına kulakl misafiri oldum haftaya para toplayıp nargile kafeye gidelim diyorlar bence bu sigara satan yerlere sağlam bir denetim şart 18 yaş altı sigara alanlar için.
 
Genelde arkadaş arasında alışıp bağımlısı olan tiplerdir. Bulaşmamak lazım.
İşte bu yüzden takılmak istemiyorum bunlarla fakat asosyal olmakta istemiyorum. Belki biraz takıntım var gibi fakat hiç konuşmak istemiyorum kafası basmayan bu elemanlarla. Sadece okulda görüşüyoruz zaten.
 
İşte bu yüzden takılmak istemiyorum bunlarla fakat asosyal olmakta istemiyorum.

Sigarayı sevmeyebilirsin fakat bu durumun arkadaşlıklarını etkilemesine de izin vermemelisin. Gerçekten arkadaşsanız ve birbirinizi seviyorsanız kibarca rica edip benim yanımda içmeyin diyebilirsin. Arkadaşlıklar bu tip şeylerden çok daha derin çok daha fazladır. Sigaraymış alkolmüş oymuş buymuş. Sana zarar vermeye başladığı zaman ve ya onların eylemlerinden zararlı çıktığın zaman o ilişkilerin fişini çek. Ama kimseye bu şunu kullanıyor bu bunu yapıyor diye ön yargı ile yaklaşıp arana mesafe koyma.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı