Sigara içmek boy uzamasını engeller mi?

berkenn21

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 3 Ağustos'ta 15 yaşıma girdim. Boyum 170. kısa olduğumu düşünüyorum. 13 yaşımda sigaraya başladım sigaradan dolayı mı kısayım? Genetik diyeceğim ama genetikten değil uzun genetik potansiyeli var bizim ailede. Abim 187 mesela. Büyük abilerime soruyorum daha uzar mıyım ben?

Merhaba 3 Ağustos'ta 15 yaşıma girdim. Boyum 170. kısa olduğumu düşünüyorum. 13 yaşımda sigaraya başladım sigaradan dolayı mı kısayım? Genetik diyeceğim ama genetikten değil uzun genetik potansiyeli var bizim ailede. Abim 187 mesela. Büyük abilerime soruyorum daha uzar mıyım ben?
Boyun tek bağlılığı genetiktir, baban uzun boyluluğu melez şekilde almış olabilir, annende aynı şekilde,
bu durumda sana düşükte olsa kısa boy ihtimali geçmiş olabilir, yani senin deden 2 metre dedesi 2 metre olsa bile, sen yine 1.70 kalabilirsin.

Sigara genç ve ergenlik yaşlarında ciddi problemler yaratır ve gelişimi kötü etkiler. Büyük olasılıkla olabilir. Bu yaşta sigara içmek hiç doğru değil.

Boyun tek bağlılığı genetiktir, baban uzun boyluluğu melez şekilde almış olabilir, annende aynı şekilde,
bu durumda sana düşükte olsa kısa boy ihtimali geçmiş olabilir, yani senin deden 2 metre dedesi 2 metre olsa bile, sen yine 1.70 kalabilirsin.
babam kısa 1.72 annem 1.65 abim 186-187 civarı ben kac olurum ya

Belli olmaz. Boy uzaması 15 yaşında değil 18'e doğru kendini belli eder. 15 yaşımda 1.70'dim, 18'e girdim 1.85'im.
işte bunu demenizi bekliyordum adamın dibisin be krall. uzarım inşallah senin gibi boy konusunu çok kafama taktım çevremdeki erkekler benim 2 katım yaşıtım kızlarla aynı boydayım canımı çok sıkıyor bu olay

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı