Sigaraya 2TL zam!

Sigara içmiş ve bırakmış birisi olarak zammı destekliyorum. Zam gelince içmeyi azalttık, askerde kalitesiz Kıbrıs sigarası yüzünden de tiksindim ve çok içtik çünkü 6 ay hücrede gibiydik dışarı yasaktı. Dedim ki olum sen bu berbat kokuyla milleti rahatsız edemezsin sen bu kadar cahil değilsin. Sen bu kadar parayı Türkiye'de verip kendini ve rızkını bu zararlı hiçbir faydası olmayan maddeye vermezsin sen bu kadar cahil değilsin. Bana sigara uzatan arkadaşları da sildim defterden şuan yalnız takılıyorum etrafımda sigara içen adam yok. Sigara ve sigara içenden uzak durun. Çevrede içen olunca bırakamazsınız tecrübeyle sabittir.
 
Açıkçası bence az bile gelmiş. Şu an sigara içenler şükretmeli. Sigaraya bayağıdır zam gelmiyordu. Bisküviler 1 ayda 3 TL zamlandı mesela. Sonumuz hayır olsun.
 
Sagliginizi koruyacagiz ayagina icki ve sigaraya vergi bindirilmesine cok karsiyim.
Devlet kim ki benim sagligima karar veriyor?

18 liralik sigaranin 15 lirasi vergi. Kufur etmeye en cok yaklastigim mesajlarimdan birisi bu ki ben sigara hayatimda icmedim.

Çok haklı. Babamlardan duymuştum bende. Sigaranın yapım maliyeti 2 TL. Satış için 2 TL daha ekleseler 4 TL. Neden 15 TL fazla ekliyorlar. Sigara içene para cezası getirirler, iş kolaylaşır.(belirli noktalardan bahsediyorum. Örneğin pencere falan dışında sokakta sigara içilmesin, madem bu kadar önemsiyorlar.)
 
Sigaraya gelen zama sevinenlere buradan uzun uzun söverdim de... Size ne lan, size ne? Yok eniştem iflas etti yok babuşkam yandı bitti kül oldu falan. Bana ne senin yakınlarından. Ayda yılda bir keyif için bir sigara alacağız ona da para vermekten çekinir olduk. Hayatta zevk alabileceğimiz ne varsa önünde bir engel var. En son sigaramı da yazın içtim, bağımlı bile değilim. Ayda yılda bir sigara bira keyfi yapacağız, para yok. Arabayla gezeyim diyorum, benzin pahalı, üstüne Kıbrıs'ta benzin yok şu an, parasıyla da alamıyorsun. Hayat mı bu? Yemek yiyip ölmemek yaşamak değil, ot muyuz lan biz?
 

Geri
Yukarı