Sigaraya 2TL zam!

İnsanlar fazla yemek yediğinde de kilo alıyor sağlık sorunu çıkıyor o zaman sürekli gıdaya da zam gelsin ?
Fazla yemek yemenin zarar verdiği tek kişi bunu yapandır. Birinin sigara veya alkol kullanması başkalarına da zarar verebilir. Ayrıca gıda temel ihtiyaçtır, sigara ve alkolse değil.
 
Zam geldiğinde üzülmediğim iki şey var: Alkol ve sigara. İyi olmuş, böyle devam.
Niye, keyfimiz size mi batıyor? AL, üstteki mesajım. Oku.

Sigaraya gelen zama sevinenlere buradan uzun uzun söverdim de... Size ne lan, size ne? Yok eniştem iflas etti yok babuşkam yandı bitti kül oldu falan. Bana ne senin yakınlarından. Ayda yılda bir keyif için bir sigara alacağız ona da para vermekten çekinir olduk. Hayatta zevk alabileceğimiz ne varsa önünde bir engel var. En son sigaramı da yazın içtim, bağımlı bile değilim. Ayda yılda bir sigara bira keyfi yapacağız, para yok. Arabayla gezeyim diyorum, benzin pahalı, üstüne Kıbrıs'ta benzin yok şu an, parasıyla da alamıyorsun. Hayat mı bu? Yemek yiyip ölmemek yaşamak değil, ot muyuz lan biz?
 
Keyfinden bana ne? Devletin kasasını dolduruyorsun. Ne güzel işte. Eğer ayda yılda bir yapıyorsan 2 lira çok da dokunmaz bence, öyle değil mi?
2 lira 2 lira kaç liradan geldi buralardan haberin var mı? Devletin kasasından bana ne? Devlet mi halk için var halk mı devlet için? Ben düzgünce yaşayamadıktan sonra devletin kasasından bana ne? Yazın sürekli içiyorum birayı da sigarayı da çayı da kahveyi de. Bu yaz verecek para bulamadım sonunda, çay içtim lan sürekli çay çay. Param yoktu. Sahile gittim, rezil rezil çay içtim lan kumsalda. İnsanda yaşama zevki bırakmadınız.

İrade kısmını da sorumlu içmeyen müptezellere söyle. Her alkol alan alkolik değil. Sana bira dokunuyorsa onu bilemem.
 
Arkadaşlar genel olarak içmeyin gibi şeyler söylemişsiniz. İnsanlar beğeniyor ki sigarayı içiyorlar. Lütfen her sigara ve alkol konularında aynı şeyleri yazıp insanların sinirlerini bozmayın. Sonuç itibariyle zam gelmiş içenler için kötü olmuş. Bir sigara paketi da 21,5 TL olmaz yani...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı