Sigortası olmayan birey ne yapmalı?

Hacizlik olma riski var mı hocam? Ayrıca ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı aylık 402,44 TL'dir. Yazıyor internette çok bir tutar değil aslında hocam.

Devletde kimsenin parası kalmaz dostum. Sen gelir tespiti yapıp primlerini öde. Sonra çok canın yanar.

Hacizlik olma riski var mı hocam? Ayrıca ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı aylık 402,44 TL'dir. Yazıyor internette çok bir tutar değil aslında hocam.

Bu tutar gelir tespitine göre değişiyor. Maddi durumun çok kötüyse ödemiyorsun bile.

Aynı durumu yaşadım. Şu an SGK'ya yaşlaşık 4K TL borcum var. Bendeki durum biraz absürt SGK üniversite okuyup mezun olduğumdan bir haber. Sana da ufak bir miktar sağlık sigortası bedeli gibi saçma bir şeyden dolayı ileride borç çıkarabilirler.
Bende yaşadım Hocam'da 4K bayağı büyük borç peki haciz maciz olayları oldu mu hocam?

Devletde kimsenin parası kalmaz dostum. Sen gelir tespiti yapıp primlerini öde. Sonra çok canın yanar.

Bu tutar gelir tespitine göre değişiyor. Maddi durumun çok kötüyse ödemiyorsun bile.
Hocam fakat evin filan varsa kaç öderiz bu tutarda mı? birde haciz olayları filan ne iş hocam nasıl iş bu reis denen şahıs derhal istifa et bu nasıl bir iş! milleti soyuyorsun resmen garibanlara mı yetiyor gücün! 😡😡

Bende yaşadım Hocam'da 4K bayağı büyük borç peki haciz maciz olayları oldu mu hocam?

Hocam fakat evin filan varsa kaç öderiz bu tutarda mı? Bir de haciz olayları filan ne iş hocam nasıl iş bu reis denen şahıs derhal istifa et bu nasıl bir iş! Milleti soyuyorsun resmen garibanlara mı yetiyor gücün! 😡😡

Eve polis gelip gelir tespiti yapıyor. Onlar belirleyecek. Evdeki eşyalara göre falan değişiyor.

Ben şahsen zerre kadar sevmem ama genel sağlık sigortasını AKP'nin en iyi icraatı olarak görüyorum. Sosyal devlet olma yolunda güzel bir adımdı.

Eve polis gelip gelir tespiti yapıyor. Onlar belirleyecek. Evdeki eşyalara göre falan değişiyor.

Ben şahsen zerre kadar sevmem ama genel sağlık sigortasını AKP'nin en iyi icraatı olarak görüyorum. Sosyal devlet olma yolunda güzel bir adımdı.
Hocam fakat bu bir soygun resmen ödeyemeyen işi gücü olmayan iş bulamayan insanlar ne yapacak? Zorla almak haciz yollamak insanlık dışı olay bana göre.

Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu başa gelseydi aile sigortası uygulanacaktı her aileye ve herkes güllük gülistan yaşayacaktı bizim millet sanırım bipeni seviyor galiba.

Hocam fakat bu bir soygun resmen ödeyemeyen işi gücü olmayan iş bulamayan insanlar ne yapacak? Zorla almak haciz yollamak insanlık dışı olay bana göre.

Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu başa gelseydi aile sigortası uygulanacaktı her aileye ve herkes güllük gülistan yaşayacaktı bizim millet sanırım bipeni seviyor galiba.
Dostum dedim ya ödeyemeyecek kadar kötü durumda olanlardan zaten almıyorlar bu ücreti. Ücretsiz bir şekilde GSS'den yararlanıyor onlar.

Aile sigortası dediğin şeyde bundan farklı değil. Sağlık giderleri için gerekli paranın bir yerden karşılanması gerekiyor. Az biraz hesap kitap bilen insan bu çarkın nasıl döndüğünü anlar.

Dediğim gibi zerre kadar sevmem ama AKP'nin belki de yaptığı en iyi şeydi bu. Tabi sağlık sistemini çökertmeselerdi daha iyi olurdu.

İşsiz olduğum için yaklaşık 8 aydır GSS primi ödüyorum. GSS primi ödenmeyince borç daha da artıyor. Her türlü ödemek gerekiyor.

Maddi durum kötüyse gelir testine girip GSS primi ödemekten muaf olabilirsiniz.

İşsiz olduğum için yaklaşık 8 aydır GSS primi ödüyorum. GSS primi ödenmeyince borç daha da artıyor. Her türlü ödemek gerekiyor.

Maddi durum kötüyse gelir testine girip GSS primi ödemekten muaf olabilirsiniz.

Herhangi bir maddi durumum yok ama ailemle yaşadığım için muaf etmiyorlar.

Herhangi bir maddi durumum yok ama ailemle yaşadığım için muaf etmiyorlar.
Ben de aynı durumdayım. :) Yaşım 25 olduktan sonra annemin üzerindeki sağlık sigortam otomatik iptal oldu. SGK'ya gidip GSS aktif ettirmek durumunda kaldım.

Gelir testine girmiş olsam bir sonuç alamam, ailemle yaşıyorum, ev kendimize ait, annemle babam emekli maaşı alıyor. İşe girene kadar GSS primi ödemeye devam.

En güzel şeymiş günün fıkrası 🤣 Benim hastaneyle işim gücüm olmaz niye her ay para yatırıyorum bunu hiç düşünebiliyor musun? İstemiyorum arkadaş hastaneye gitmiyorum beni niye borçlandırıyorsun her ay.

Son düzenleme:

Aynen kalmaz, KYK borcunu ödeyenler de aynısını diyordu. Babalar gibi 22K borcumla devam ediyorum hedef 50K. 😂

cats-crop.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı