Sınav notum çok düşük

Esenlikler. Salı günü seçmeli fen sınavından yazılı olduk. Herkesin 80,90 gibi notları varken ben 42 aldım. Evet bu bir bahane ama hiç çalışamadım çünkü o gün misafir gelmişti ve çok hastaydım fakat bunlar yine 42 almamı sağlayacak şeyler değil. Normalde başarılı bir çocuğum. Notlarım 95-100 arası gelir. Geçen dönem normal fen 95 seçmeli fen 90 gelmişti. Şimdi normal fen 70 seçmeli fen 42 geldi. Aileme nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. 7. sınıfa gidiyorum ve buna rağmen çok düşük aldım. Vardır elbet abilerim dertleşeceğim, bu günlerden geçmiş. Hatta herkes geçmiştir diye düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ortaokulda inkılap tarihi kitabını hocanın zorlamasına rağmen hiç açmadan lgsde sosyali fullemiştim. Lisede 4 sene boyunca tarih kitabını da açmadım, lise 1-2de hocayla da çok inatlaşmıştım bu konuda. Çok iyi hatırlarım tarih yazılısından 19 almıştım hoca 20 diye girmişti, 50-60 dı tarih notlarım. Ona rağmen yksde de tarihi 1 boşla atlattım. Yani demem o ki yazılı notları geçici fazla üzülme önemli olan lise ve üniversite yerleştirme sınavları.

Kaydırma yapmışım de ben hep öyle yapardım bazı kişiler ailene söyle demiş ama zaten er ya da geç görecekler eğer söylersen PC falan yasaklarlar o yüzden hiç söyleme eğer ortaya çıkarsa da kaydırma yaptım de.

Dostum umursama. İkinci sınavlar da var. Rövanş var daha :D şaka maka ikinci sınavlara çalışır derste aktif olursan iyi olur. Sınavdan 80 alsan sözlüler 90 girilse 40+80+90+90= 300/4=75 bence güzel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortaokul notları gideceğin liseyi etkiler ki gideceğin lise de eğer köklü liseler değilse hiçbir önemi yok. Notlar tamamen önemsiz. İyi liseye gideceğim diyorsan iyi liselerin de çoğu okul puanı değil LGS puanıyla alıyor ki zaten çoğu notunuz iyiymiş. Ayrıca o gün çalışamamak bir bahane değil çünkü sınava son gün kala hazırlanılmaz özellikle fen sınavına. Notlarınız iyi ve sadece bu notunuz kötüyse muhtemelen aileniz biraz fazla tepki verebilir çünkü bende öyle olmuştu. 5. sınıfım çok iyiydi sonradan salınca ilk düşük notumda fazla tepki vermişlerdi sonradan alıştılar zaten. İleride düzeltirim vs deyin çok önemsenecek bir şey değil.

Dostum dert edilecek şeyler değil bunlar Üniversite 1. Sınıftayım şimdi arkama dönüp baktığımda çok ufak sorunlar olarak gözüküyor bunlar. Takma kafana kısacası.

Derslerin iyise puanların liseni etkilemeyecek zaten (LGS puanı ile girersen liseye) ha ortalama ile girersen yine hiçbir şey değişmeyecek 28 alan arkadaşlarım ilin en yüksek ortalamalı liselerine gitti. Çünkü öğretmenler sözlünüze ortaokulda hep iyi not verecektir :)

Bu yaştaki düşük notların telafisi var, alarm olarak düşün. Şimdiden uyarıyorlar, misafir geldi demişsin. Şuan belki bir günlük çalışmayla yüksek puanlar alabiliyorsun ama ilerde öyle olmayacak. Şimdiden düzenli çalışmayı alışkanlık edin, ilerde rahat edersin. Başarılar.
Evet çok güzel yere deyindiniz, ben normalde çok az çalışmayla başarılı olan bir çocuğum. Ancak ilk defa bunu yaşıyorum işte çok garip hissediyorum, ailem öğrenirse tavırlarını çok merak ediyorum. Normalde deneme notlarım 430,440 falan gelir. Son zamanlarda 370,380'lere düştü. Konular mı zor, ben mi kafamı vermiyorum anlamıyorum. 5. sınıfta çok kötü bir laptop vardı bende. Ailemden istemiştim yeni bir bilgisayar. İOKBS kazan alacağız falan dediler. Aldılar da çok şükür. Eski bilgisayarda çok bir şey yapamıyordum. Artık bursluluk param da var diye oyun alıyorum falan çok fazla vakit geçiriyorum bilgisayarda. Belki sebebi bu olabilir diye de düşünüyorum ama 7.sınıfın ortalarına kadar böyle değildim. Bir anda ne değişti de notlarım düştü?

Dostum dert edilecek şeyler değil bunlar Üniversite 1. Sınıftayım şimdi arkama dönüp baktığımda çok ufak sorunlar olarak gözüküyor bunlar. Takma kafana kısacası.
Ben zaten takmıyorum ki abi, ailemin tavrı çok önemli benim için. Ailem kızıyor azarlıyor hem onlar üzülüyor onların üzülmesi beni falan da üzüyor.

Tabii ki haklılar, çok düşük aldım. Normalde yüksek alırdım işte. Hatta normalde az çalışmayla başarılı olan bir çocuktum. İlk defa böyle bir not aldım. Hayatımın en düşük notu. Sözlüler 100 girilir diye tahminim. Derse katılırım falan işte. Hocayla aram iyidir, çay kahve bile içmiştik arkadaşlarla buluşup. Hoca da içimden geçecek.
Bu lisede böyle olmuyor işte abicim. İlk liseye geçtiğimde sınav notları gördüğümde duvara toslamış gibi oldum. O saatten sonra düzenli çalışmaya karar verdim. Senin için erken bi toslama olmuş ve bu senin için iyi bir şey diyebiliriz. Düzenli çalışma alışkanlığı kazanman için biri işaret.

Evet çok güzel yere deyindiniz, ben normalde çok az çalışmayla başarılı olan bir çocuğum. Ancak ilk defa bunu yaşıyorum işte çok garip hissediyorum, ailem öğrenirse tavırlarını çok merak ediyorum. Normalde deneme notlarım 430,440 falan gelir. Son zamanlarda 370,380'lere düştü. Konular mı zor, ben mi kafamı vermiyorum anlamıyorum. 5. sınıfta çok kötü bir laptop vardı bende. Ailemden istemiştim yeni bir bilgisayar. İOKBS kazan alacağız falan dediler. Aldılar da çok şükür. Eski bilgisayarda çok bir şey yapamıyordum. Artık bursluluk param da var diye oyun alıyorum falan çok fazla vakit geçiriyorum bilgisayarda. Belki sebebi bu olabilir diye de düşünüyorum ama 7.sınıfın ortalarına kadar böyle değildim. Bir anda ne değişti de notlarım düştü?

Ben zaten takmıyorum ki abi, ailemin tavrı çok önemli benim için. Ailem kızıyor azarlıyor hem onlar üzülüyor onların üzülmesi beni falan da üzüyor.
Ailende iki kızar sonra unutur notlarının düşük olmasından dolayı birine kızmak mantıklı bir hareket değil zaten.

Derslerin iyise puanların liseni etkilemeyecek zaten (LGS puanı ile girersen liseye) ha ortalama ile girersen yine hiçbir şey değişmeyecek 28 alan arkadaşlarım ilin en yüksek ortalamalı liselerine gitti. Çünkü öğretmenler sözlünüze ortaokulda hep iyi not verecektir :)
Eğer LGS notum iyi gelirse ortalamanın önemi olmadığını biliyorum. Fakat son zamanlarda çok düşüş yaşadım. LGS puanımda düşük gelir diye korkuyorum. Eskiden az çalışmayla fazla notlar alırken bir anda ne değişti de benim notlarım bu derecede düştü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı