LGS çok önemli bir sınav mı?

Önemli gideceğin liseyi belirliyor iyi bir liseye gidersen güzel eğitim alırsın iyi arkadaşlıklar edinirsin fakat OBP ile girilen liselere gidersen eğitim olarak leş.
Benim büyük kardeşim Türkiyenin en iyi 5 lisesi arasındaki bir liseye gitti. Üniversite sınavında da çokta iyi bir sıralama yaptı. Şu anda konuştuğumuzda, lisede anlatılan derslerin sınav açısından hiçbir önemi olmadığını söylüyor. Lisede alacağınız eğitim işinize yaramayacak. Herşey öğrencinin kendi çalışmasına bağlı.

Mesleğini lise ile mi belirliyorsun sen😀

Önerine kesinlikle katılmıyorum bu arada, evet mesleğini ve ne olacağını 4 sene boyunca, 4 duvarın ortasında beyaz tahtanın önündeki hoca berliyecek. Senin hangi dersi sevip sevmeyeceğene karar veren o cızıldayan floransın altında 35 dakika hocanın nasıl bir tutum sergilediği. İşin büyük kısmı kişide olsada rezil bir okulda her alanda rezil öğretmenlerle okumaktansa iyi bir lisede iyi öğretmenlerle okumak daha iyidir. Karşındakininde ne tür bir öğrenme yönteminin olduğunu, ne kadar kapasitesinin olduğunu da bilmiyorsun, salla geç dersi derste dinle 400 alırsın gibi bir öneri gerçekten saçma.

Sıradan bir mahalle lisesine gidip sayısal 2K yapan tanıdığım da var, Ankara'nın en iyi lisesine gidip 30k yapan da. İşin çok büyük kısmı sana kalıyor gittiğin liseye değil.

Arkadaşlar bu sene LGS'ye gireceğim ve LGS'yi gözümde çok büyütüyorum. Ya konuları unutursam, ya çok zor sorarlarsa diye diye kafayı bozuyorum. Hatta rüyamda bile LGS'yi görüyorum, sınavlardan düşük aldığımı görüyorum. Günde 20 soru çözüyorum ve konu tekrarı yapıyorum fakat çok fazla takıntı yapıyorum. Hedefim 420 almak. Türkçeden netlerim güzel, matematikten yapamıyorum, fenden de konularda sadece biyoteknoloji konusundan eksiğim var. İnkılaptan da biraz sorunum var. İngilizce ve dinden de iyiyim. LGS 2024'teki öğrendiğim konulardaki çoğu soruyu çözebiliyorum ama LGS 2023'e baktığımda çok fazla yeni nesil sorular görüyorum ve yapamıyorum. LGS 2025 örnek soruları da yapabiliyorum. Şimdi de yazılı haftası başladı ve bu hafta sadece konulara çalışıyorum. Sizce takıntımı nasıl atlatabilirim?
Hocam lgsye girdiğim sene son hafta bir arkadaşım "kanka lol atalım mı?" dedi. Ben de "kanka 1 hafta sonra lgs var bari biraz bakınalım la konulara?" dedim. O da bana baktı, ben de ona baktım. Sonra "hadi lol atak" dedim. Sonuç olarak %7'lik dilime mi ne girmiştim. Yapabileceğiniz en mantıklı şeyler okul sonrası kurslarına kalmak. Ayrıca günde 20 soruyla bir şeyleri başarmanız biraz zor hocam. Benim %7lik dilimdeki puan 427 idi bu arada. Kısacası konuları tekrar ediyorsanız, kurslara kalıp 2-3 deneme patlatıyorsanız o puanı yaparsınız. Biraz da gamsız olmak lazım. Ben bundan seneler önce lgsye girerken etrafıma baktığımda herkes stres olmuş, kafayı yiyordu. Ailem güvendiği için midir bilinmez, ben baya gamsızdım. Erkenden bitirip çıktım. Matematikten 15 doğru yaptım ama feni batırdığım için ne yazık ki anadolu lisesine gitmek zorunda kaldım, o da hatalı bir karar oldu benim gibi bir adam için. Gittiğim lise gerçekten iyi bir liseydi ama benim gibi bir adama öyle bir lise gitmedi diyelim. Dersinizi çalışın, içinizi ferah tutun. Kolaylıklar dilerim.

420 ile güzel bir yere gidemezsin.

"420 ile güzel bir yere gidemezsin" sözü kesinlikle yanlış. 420 ile nitelikli lise kazanırsın, fakat tabii ki 450-480 ile alan liseler kadar iyi değil.

Önerine kesinlikle katılmıyorum bu arada, evet mesleğini ve ne olacağını 4 sene boyunca, 4 duvarın ortasında beyaz tahtanın önündeki hoca berliyecek. Senin hangi dersi sevip sevmeyeceğene karar veren o cızıldayan floransın altında 35 dakika hocanın nasıl bir tutum sergilediği. İşin büyük kısmı kişide olsa da rezil bir okulda her alanda rezil öğretmenlerle okumaktansa iyi bir lisede iyi öğretmenlerle okumak daha iyidir. Karşındakininde ne tür bir öğrenme yönteminin olduğunu, ne kadar kapasitesinin olduğunu da bilmiyorsun, salla geç dersi derste dinle 400 alırsın gibi bir öneri gerçekten saçma.

Öğrenciye bağlı her şey hocalarda değil her hoca aynı şeyi anlatıyor tek fark ortam sende lisenin kötü çocuklarıyla takılma oldu bitti benim fikrim bu dostum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı