Sınav notum çok düşük

Evet çok güzel yere deyindiniz, ben normalde çok az çalışmayla başarılı olan bir çocuğum. Ancak ilk defa bunu yaşıyorum işte çok garip hissediyorum, ailem öğrenirse tavırlarını çok merak ediyorum. Normalde deneme notlarım 430,440 falan gelir. Son zamanlarda 370,380'lere düştü. Konular mı zor, ben mi kafamı vermiyorum anlamıyorum. 5. sınıfta çok kötü bir laptop vardı bende. Ailemden istemiştim yeni bir bilgisayar. İOKBS kazan alacağız falan dediler. Aldılar da çok şükür. Eski bilgisayarda çok bir şey yapamıyordum. Artık bursluluk param da var diye oyun alıyorum falan çok fazla vakit geçiriyorum bilgisayarda. Belki sebebi bu olabilir diye de düşünüyorum ama 7.sınıfın ortalarına kadar böyle değildim. Bir anda ne değişti de notlarım düştü?

Ben zaten takmıyorum ki abi, ailemin tavrı çok önemli benim için. Ailem kızıyor azarlıyor hem onlar üzülüyor onların üzülmesi beni falan da üzüyor.
Onu en iyi sen bilirsin. Tabii ki bilgisayarda zaman geçireceksin ama her şeyin yeri ve zamanı var. Şuan en önemli işin derslerin. Kendine bir hedef koy. Ne olmak istiyorsun, ne yapmak istiyorsun? Bu doğrultuda planlı bir şekilde yaşa. Yaştaşlarının önüne geç. Düşük aldığın sınav için artık yapacak bir şey yok, çok geç. İlerde düşük alma potansiyelin olan sınavlar için yapacak çok şeyin var. Ailene de güzelce anlat, bu seferlik öyle oldu, daha çok çalışıp düzelteceksin. Bunun bilincinde olduğunu hissederlerse sorun etmezler.

hiç takma kafaya bütün eğitim hayatım boyunca çok başarısızdım hep ucundan geçtim dersleri üniversiteye hazırlandığım sene hocaların annemi epey ağlattı benim 2. yıla kalmam gerektiğiyle iligili ama hata bende hiç çalışmıyodum kafam başka yerdeydi ama lys de fizik kimya geometriyi full çekip hatrı sayılır bi matemik netiyle istanbul teknik üniversitesine girdim 7 yıldan fazladırda okuyorum rahat rahat kafayı kullandım stajlarımda ücrestsiz dünyayı gezdim covid zamanı çinde bile staj yaptım 3000 bin dolardan bitcoin aldım kendimce başarılı bi noktaya ulaştım çok şükür 5 bin dolar civarı aylık gelire ulaştım şimdi o annemi ağlatan hocalarımda 20 yaşında araba alabildikleri için mutlu oluyorlar notlar dersler hiçbişey önemli olan eldeki imkanları kullanıp kendini geliştirmek en basiti şuanda siber güvenlik alanında eğitim alıyorum 6 aydır ve online olarak bir amerikan şirketinde staj yapıyorum sıkma canını bötle ufak şeylere.

Ailende iki kızar sonra unutur notlarının düşük olmasından dolayı birine kızmak mantıklı bir hareket değil zaten.
Ailem zaten azarlıyor bir iki güne yine aynı şeyler yaşanıyor.

hiç takma kafaya bütün eğitim hayatım boyunca çok başarısızdım hep ucundan geçtim dersleri üniversiteye hazırlandığım sene hocaların annemi epey ağlattı benim 2. yıla kalmam gerektiğiyle iligili ama hata bende hiç çalışmıyodum kafam başka yerdeydi ama lys de fizik kimya geometriyi full çekip hatrı sayılır bi matemik netiyle istanbul teknik üniversitesine girdim 7 yıldan fazladırda okuyorum rahat rahat kafayı kullandım stajlarımda ücrestsiz dünyayı gezdim covid zamanı çinde bile staj yaptım 3000 bin dolardan bitcoin aldım kendimce başarılı bi noktaya ulaştım çok şükür 5 bin dolar civarı aylık gelire ulaştım şimdi o annemi ağlatan hocalarımda 20 yaşında araba alabildikleri için mutlu oluyorlar notlar dersler hiçbişey önemli olan eldeki imkanları kullanıp kendini geliştirmek en basiti şuanda siber güvenlik alanında eğitim alıyorum 6 aydır ve online olarak bir amerikan şirketinde staj yapıyorum sıkma canını bötle ufak şeylere.
Abi ben zaten sıkmıyorum canımı, ailemin canı sıkılıyor. Azar yerim ben sorun yok. Kızsınlar işte ne olacak, hak ettim zaten kızsınlar.

Ailene hasta olduğunu falan söylersen kızmazlar bence. Sonuçta başarılı bir öğrencisin neden kızsınlar. Lisede normal gelecek sana bu notlar. Emin ol hiçbir şeyi etkilemeyecek bu. Mesela ben matematikten 77 aldım. Hoca aşırı kolay yapmış ve ben çalışsam 100 alacağımı biliyordum. Sen kendini bildikten sonra diğerlerinin önemi yok. Hayatında o notu arkadaşlarınla emin ol sadece 1-2 kere konuşacaksın. Aile konusunda ise üzgün olduğunu belirt ve zaten çalışkan bir öğrenciysen anlayışla karşılarlar herhalde. Benim sana dediğim, sen kafana takma yeter.

Ailem zaten azarlıyor bir iki güne yine aynı şeyler yaşanıyor.

Abi ben zaten sıkmıyorum canımı, ailemin canı sıkılıyor. Azar yerim ben sorun yok. Kızsınlar işte ne olacak, hak ettim zaten kızsınlar.
kızsınlar bişey olmaz onlarda senin iyiliğin için kızıyorlar 2 güne unuturlar emin ol senin sağlığın onlar için notlarından çok daha önemli.

Ailene hasta olduğunu falan söylersen kızmazlar bence. Sonuçta başarılı bir öğrencisin neden kızsınlar. Lisede normal gelecek sana bu notlar. Emin ol hiçbir şeyi etkilemeyecek bu. Mesela ben matematikten 77 aldım. Hoca aşırı kolay yapmış ve ben çalışsam 100 alacağımı biliyordum. Sen kendini bildikten sonra diğerlerinin önemi yok. Hayatında o notu arkadaşlarınla emin ol sadece 1-2 kere konuşacaksın. Aile konusunda ise üzgün olduğunu belirt ve zaten çalışkan bir öğrenciysen anlayışla karşılarlar herhalde. Benim sana dediğim, sen kafana takma yeter.
Tavsiye için teşekkürler. Ama son zamanlarda hep notlarımda düşüş oldu diye kızarlar diye düşünüyorum. Alışık değiller işte. Ben de aynı şekilde.

kızsınlar bişey olmaz onlarda senin iyiliğin için kızıyorlar 2 güne unuturlar emin ol senin sağlığın onlar için notlarından çok daha önemli.
Annem diyor zaten önce sağlığın falan da alışık değilim diye tavsiye istedim.

Tavsiye için teşekkürler. Ama son zamanlarda hep notlarımda düşüş oldu diye kızarlar diye düşünüyorum. Alışık değiller işte. Ben de aynı şekilde.

Annem diyor zaten önce sağlığın falan da alışık değilim diye tavsiye istedim.
Bana da başlarda öyle oluyor da sonradan alışıyorsun merak etme, tabii düşük not almaya alışmak pek iyi bir şey değil fakat seni 2. sınava hırslandırır. Ortaokula göre kötü bir not fakat düzeltilemeyecek durumda değil. 2. sınavda çok daha iyi alırsın. Ben Biyolojiden 12 ve 17 almıştım.

Eğer LGS notum iyi gelirse ortalamanın önemi olmadığını biliyorum. Fakat son zamanlarda çok düşüş yaşadım. LGS puanımda düşük gelir diye korkuyorum. Eskiden az çalışmayla fazla notlar alırken bir anda ne değişti de benim notlarım bu derecede düştü?

7. sınıfsın daha kanka yapman gereken tek şey kendine vakit ayırarak derslerine programlı çalışman 8 de çok ihtiyacın olacak bu alışkanlığa daha LGS adayı değilsin bile rahat ol :D ben geçen sene girdim programlı çalıştım gayet güzel geçti 450 puan aldım ve 7. sınıfı hiç bilmiyorum hiçbir konusunu hatırlamıyorum o derece ama sen öyle olma (çaktırma 7. sınıf bende uzaktan eğitimdi) kısacası programlı çalış daha erken zaten başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı