Sınav senesi spor yapmak mantıklı mı?

Yürüyüş yapacaksanız bu sıcaklar bitince kesinlikle yapın

Henüz daha ders çalışmaya başalmadım. Bugünlerde başlayacağım ama dediğin gibi en azından eylül'ün ortalaraına kadar arabayla giderim yüksek ihtimalle

Sınav senesi olduğu için hayati faaliyetlerini sınırlamak zorunda değilsin hatta ne olursa olsun sınırlamamalısın. Ben bunun çok zararını gördüm, Allah'tan genç yaştayım ve kurtarılabilecek seviyedeyim.

Sınav senesinde ders adına yapman gereken tek şey uyku düzenini ayarla, sabah erken ders çalış ve akşam yemeğinden sonra çalışma. Sporunu, arkadaşlarla eğlenmeni, oyun oynamayı, film-dizi izlemeni de o saatlerden sonra yaparsın. Spor önemlidir sağlık için, ahir zamanda olsan bile yap.

Katılıyorum hocam küçük küçük yürüyüşlerde dahil hiç spor yapmayınca bir süreden sonra insan psikolojikmende bedenen de çöküşe geçiyor

Bedenen hele hele, rezalet duruma düşersin hocam tecrübeyle sabittir. Ben yaşıyorum şu anda maalesef.

Kilo boy kaç hocam? Ben 2 yıl hazırlandım bu sınava bu 3. Yılım olacak ilk başladığımda 78 kiloyudum şu an 90a çıktı boy 182

Bir de sürekli hareketsizlikten midir nedir sırt ağrısı vs oluyordu son zamanlarda umarım bu yıl olmaz fazla

Kilo boy kaç hocam? Ben 2 yıl hazırlandım bu sınava bu 3. Yılım olacak ilk başladığımda 78 kiloyudum şu an 90a çıktı boy 182

Bir de sürekli hareketsizlikten midir nedir sırt ağrısı vs oluyordu son zamanlarda umarım bu yıl olmaz fazla

Boy bayağı kısa, kilo 90. Ekvator gibi basık oldum hocam boyu pek söylemek istemiyorum yanlış anlamazsanız ama bir erkeğe göre bayağı kısayım. 1.70 falan olursam dua edeceğim yani :D

Sırt ağrısı hareketsizliktendir yüksek ihtimalle hocam.

Boy bayağı kısa, kilo 90. Ekvator gibi basık oldum hocam boyu pek söylemek istemiyorum yanlış anlamazsanız ama bir erkeğe göre bayağı kısayım. 1.70 falan olursam dua edeceğim yani :D

Sırt ağrısı hareketsizliktendir yüksek ihtimalle hocam.

22-23e kadar boy uzaması devam ediyor hocam can sıkmaya gerek yok. Ben 18ken 175'dim şu an 182 oldu ve galiba yeni durdu uzama.

Son 3 aya kadar falan yapılabilir bence. Son 3 ay ise yürüyüş dışı ara vermek gerekebilir maalesef. Çünkü 10-11 saatlere çıkılan zaman son 3 ay.

Oyun bile oynayabilirsin ( rekabetçi bağımlılık yapan oyunlar dışında) ancak burada temel kural düzenli bir programın olmalı, her gün soru çözmelisin ve sınav yaklaştıkça, spor oyun vb etkinlikleri sınırlandırmalısın, hatta tamamen bırakıp dersine odaklanmalısın.

YKS düzenli çalışana o kadar zor bir sınav değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı