Sınava Az Kaldı ve Genel Olarak Bir Şey Bilmiyorum

Serpenos

Kilopat
Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
3.257
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522193036
Merhaba. 12.sınıf öğrencisiyim ve açık lisede eğitimimi sürdürüyorum. 80 gün civarı kaldı üniversite sınavına. Hayatım boyunca ders çalışmadım. İyi kötü lise sınavında 460 puan alıp güzel bir liseye yerleştim. Ego olarak görmenizi istemem lakin kendimin cidden zeki olduğunu düşünüyorum. Konya'da yaşıyorum. İlk başlarda ODTÜ gibi yerler istiyordum. Konya'nın insanlarını sevmiyorum ve şehirden kurtulmak istiyordum. Ama düşününce zaten pek gezen biri değilim İstanbul'da veya Ankara'da olmam benim için bir şey değiştirmeyecek. ODTÜ'den mezun olan birinin seviyesine üniversitede çaba harcayarak yetişebileceğimi düşünüyorum. 120 soruluk denemelerde 40 soruda 35 kadar Türkçe, 40 soruda 25-30 arası Matematik(Geometri çalışmadığımdan dolayı boş bırakıyorum ki bu da 35 soruda 25-30 soru yapıyorum anlamına gelebilir) yapıyorum. Fen olarak Fizik dersinde başarılıyım. Mantığını seviyorum ve kolay geliyor. Kimyam ve biyolojimin temelleri yok ve nefret ediyorum. Motivasyon videoları izliyorum, tavsiyeler izliyor, dinliyorum. Ama geçici bir heves olarak kalıyor hepsi. Biliyorum her şey kendimde bitiyor lakin bir türlü kendimi zorlayamıyorum. Ne yapmam gerekir?
 
Kendini çalışmazsan neler olabileceğine dair şartlamaya çalış sonuçta 3-4 ay dişini sıkamadın diye 1 senenin daha heba olması gibi bir durum var. Ayrıca konu listesi yapmanı tavsiye ederim eksik konularını belirleyip eksiklerini giderirken düzenli olmanı sağlar. Üniversite konusunda da bence iyi bir üniversiteye girmeye çalış sonuçta bu kadar insan boşu boşuna çalışmıyor, ODTÜ'yü kazananlar da üniversitede çaba harcayaklar kimse iyi üniversite kazanınca yan gelip yatmıyor, nereden mezun olduğunun da önemi büyük.
 
Konu listesini yaptım 5 10 konu hallettikten sonra tekrar çalışmayı bıraktım. O kadar boş ve sıkıcı geliyor ki bana. Elbet herkes bu durumdan geçiyor ve ben gereksiz mızmızlanıyor olabilirim. Bilmiyorum kafam allak bullak. Memleketin haline mi üzülsem kendi hayatımın mo
 
Valla senin şuan yaptığının yarısı kadarını yapabilseydim şuan iyi kötü bir mühendislik okuyor olurdum. Yani senin şuan ki halinle benim geçen seneki(Mezuna kaldığım yıl) halimi kıyaslayınca utandım. Sana tavsiye veremem pek fazla ama şöyle bir şey söyleyeyim. Eğer kafan da net olarak okumak istediğin bir bölüm varsa, ortalama bir üniversiteye gitmen bence yeterli olacaktır. Sonuçta en iyi üniversiteye de gitsen insanın kendisinde bitiyor iş. Ama yok bana bölüm fark etmez ne istediğimi bilmiyorum zaten(Yine benim geçen seneki halim ve şuan ki halim) diyorsan, bence çok fazla kasma. Yani sonuçta iyi bir üniversite de iyi bir bölüm kazanmakla da bitmiyor iş, bir de o bölümü okuması var. Neyse, kelin merhemi olsa kendi kafasına sürer hesabı benim durum biraz.😀 Düşün taşın, kendi kararını kendin ver. He bir de şöyle bir durum da var, mesela ortalama bir üniversiteye gidersin, tamam belki hocaları çok iyi olmaz ama arkadaş ortamı güzel olur. Ama yine tam tersi iyi bir üniversiteye gidersin hocalar iyi ama arkadaş ortamı hiç olmaz(Ki bence en kötüsü bu) o zaman o bölüm işkence gibi gelir. Benim görüşlerim bunlardır, çok yazdım boş yazdım biraz kusura bakma.🙂
 
Yok estağfurullah, görüşleriniz önemli benim için. Ama zaten şimdiye kadar arkadaş çevresi olan birisi olmadım. Pek gerek duymuyorum açıkçası böyle iyiyim. Aklımda bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği ve mimarlık bölümleri var. Konya'da Selçuklu Üniversitesi var. Lakin ben ailemden de uzak kalmak istiyorum. Sevmediğimden değil yaşlandılar artık ve çok sıkılıyorum. Şehir dışında okumayı da pek istemiyorum. Okuyacaksam da deniz kenarı bir yer olsun diyorum ki zaten bu şehirler pahalı ve gerek yok rezillik içinde okumaya. Bilmiyorum
 
80 gün az bir süreç değil ya daha şemsiyeye gelmedik :D Öne çıkar
 
80 gününü iyi değerlendirebilirsin. Basit ve sıkıcı olmayan konular üzerine odaklanıp işini hızlı hızlı bitirirsen hem senin için hem de çalışma sürecin için iyi olur. Özellikle her şeyden çabuk sıkılan bir tipe benziyorsun, en azından ders konusunda. Pomodoro tekniğini denedin mi? Herkes atar tutar günde en az bilmem 6 saat bilmem 10 saat çalış diye ancak önemli olan ne kadar saat verimli çalıştığındır. Pomodoro tekniği küçük molalar ile verimli çalışma tekniği, dikkatini ve odaklanmanı en üst seviyeye çıkaracak bir teknik. Denemelisin bence.
 
Tekniği inceledim ve bana uygun olduğunu düşünüyorum. Lakin şu sıralar denemeye ağırlık vermem gerekiyor ve sürem kısıtlı olacağı için bu sistemi uygulayamam.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı