Sinerji bilgisayar iade kabul etmiyor

Hocam buraya 10 sayfa yazı bile yazsanız tüketicinin haklarını sözleşmeler ile sınırlandıramayacağınız bir gerçektir. Benim bu sözleşmeyi onaylamamın bir önemi yok. Tüketicinin haklarını sınırlayan ve haksız şartlar içeren sözleşme maddeleri geçersizdir. Benim bu sözleşmeyi kabul edip etmememin bir önemi yok. Kanunen bu konuda korunuyorum. Bakanlık her ne kadar sözleşmelerde yer alan haksız şartların önlenmesi için önlem alırsa alsın, bu sözleşmedeki her şartın otomatik olarak yasal veya dürüstlük kurallarına uygun olduğu anlamına gelmiyor. Tüketicilerin haklarını korumak amacı ile standart sözleşmelerde yer alan haksız şartlar geçersiz sayılabilir ve tüketiciyi bağlamaz. Bundan ötürü bir sözleşme bakanlık tarafından onaylanmış olsa bile tüketici haklarını ihlal eden şartların yasalara aykırı olduğu gerçeğini değiştirmez. İyi sosyaller, THH sonucu çıktığında tekrar uğrarım.

Hocam buraya 10 sayfa yazı bile yazsanız tüketicinin haklarını sözleşmeler ile sınırlandıramayacağınız bir gerçektir. Benim bu sözleşmeyi onaylamamın bir önemi yok. Tüketicinin haklarını sınırlayan ve haksız şartlar içeren sözleşme maddeleri geçersizdir. Benim bu sözleşmeyi kabul edip etmememin bir önemi yok. Kanunen bu konuda korunuyorum. Bakanlık her ne kadar sözleşmelerde yer alan haksız şartların önlenmesi için önlem alırsa alsın, bu sözleşmedeki her şartın otomatik olarak yasal veya dürüstlük kurallarına uygun olduğu anlamına gelmiyor. Tüketicilerin haklarını korumak amacı ile standart sözleşmelerde yer alan haksız şartlar geçersiz sayılabilir ve tüketiciyi bağlamaz. Bundan ötürü bir sözleşme bakanlık tarafından onaylanmış olsa bile tüketici haklarını ihlal eden şartların yasalara aykırı olduğu gerçeğini değiştirmez. İyi sosyaller, THH sonucu çıktığında tekrar uğrarım.
Bir cümleye takılıp kalmışsın altındaki alt maddeleri bile okuma gereği duymuyorsun tıpkı mesafeli satış sözleşmesini okumaya zahmet etmediğin gibi.

Tüketiciyim ben tapacaklar bana her karar benim lehime olmalı en üstün benim kafasında gidiyorsun ve sonsuz korunma sonsuz haklılık istiyorsun.

Dene bakalım şansını 2 ay sonra görüşürüz :)

Bir cümleye takılıp kalmışsın altındaki alt maddeleri bile okuma gereği duymuyorsun tıpkı mesafeli satış sözleşmesini okumaya zahmet etmediğin gibi.

Tüketiciyim ben tapacaklar bana her karar benim lehime olmalı en üstün benim kafasında gidiyorsun ve sonsuz korunma sonsuz haklılık istiyorsun.

Dene bakalım şansını 2 ay sonra görüşürüz :)
Çok doğru dediniz hocam. Avukatıma dediğiniz her şeyi açıklayıp bana yanlış bilgi verdiği için kendisini bir güzel azarlarım. Siz hangi üniversitenin hukuk bölümünden mezun olmuştunuz acaba? 😂THH açıklandığında buradayım merak etmeyin. Tekrardan iyi sosyaller.

Çok doğru dediniz hocam. Avukatıma dediğiniz her şeyi açıklayıp bana yanlış bilgi verdiği için kendisini bir güzel azarlarım. Siz hangi üniversitenin hukuk bölümünden mezun olmuştunuz acaba? 😂THH açıklandığında buradayım merak etmeyin. Tekrardan iyi sosyaller.
Senin gibi kendimi %100 haklı sanıyordum.

3 kez THH ye başvurup 2 kez ret yediğim için artık daha realist bakıyorum. Avukatına selam söyle, kendisi Türkiye'nin bir numaralı aranan avukatıysa tabi :)

" Bir sözleşme şartı önceden hazırlanmış ve standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir. "

Bütün söyledikleriniz bir kenara, tek bir sorum var. İki taraf arasında sözleşme yapılacaksa kanun neden var? Satıcı sözleşme hazırlasın, tüketici uygunsa alışveriş yapsın. Kanuna gerek yok.

" Bakanlık, genel olarak kullanılmak üzere hazırlanmış sözleşmelerde yer alan haksız şartların, sözleşme metinlerinden çıkarılması veya kullanılmasının önlenmesi için gerekli tedbirleri alır. "

O sözleşme orada olduğuna göre bakanlık tarafından bir sorun yok demektir.

Bu denetim mekanizmasının Türkiye şartlarında işlediğini düşünüyorsanız, fazla hayalperest siniz hocam.

Son düzenleme:
Bütün söyledikleriniz bir kenara, tek bir sorum var. İki taraf arasında sözleşme yapılacaksa kanun neden var?

Bu denetim mekanizmasının Türkiye şartlarında işlediğini düşünüyorsanız, fazla hayalperest siniz hocam.
Kanun sözleşme yapın detayları belirleyin diyor kısaca zira 6502 de açık ve net olarak '' ürün yırtılırsa satıcı iade almayabilir '' yazmıyor. Kira sözleşmesi gibi düşün. Totalde kanun ortada ama detayları sözleşmede sen belirliyorsun değil mi ?

Mekanizmanın işleyip işlememesi kimin umurunda ? Satıcı tarafından her şey yasal görünüyor ?

Kanun sözleşme yapın demiş, sözleşme bakanlık onayından geçmiş bitti gitti. Kanuna aykırı bir durum varsa bilirkişi tüketici lehine karar verir zaten. Ha bilirkişinin kararına satıcı uymayadabilir ondan sonra mahkeme yolu açılıyor zaten. Ama neyse ki KS nin muhteşem bir avukatı var. Koparır bu davayı aslanlar gibi :D

Kanun sözleşme yapın detayları belirleyin diyor kısaca zira 6502 de açık ve net olarak " ürün yırtılırsa satıcı iade almayabilir " yazmıyor. Kira sözleşmesi gibi düşün. Total'de kanun ortada ama detayları sözleşmede sen belirliyorsun değil mi?

Mekanizmanın işleyip işlememesi kimin umurunda? Satıcı tarafından her şey yasal görünüyor?

Kanun sözleşme yapın demiş, sözleşme bakanlık onayından geçmiş bitti gitti. Kanuna aykırı bir durum varsabilirkişi tüketici lehine karar verir zaten. Habilirkişinin kararına satıcı uymayadabilir ondan sonra mahkeme yolu açılıyor zaten. Ama neyse ki ksnin muhteşem bir avukatı var. Koparır bu davayı aslanlar gibi :D

Hocam neyi bu kadar içerlediniz anlamadım. Profilinize baktım, özel güvenlik olarak çalışıyormuşsunuz. Kaç senelik avukattan daha iyi bildiğinizi iddia edip kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. Avukatın işi gereği yasaları sizden iyi bildiğini söylediğim zaman da, Türkiye'nin en iyi avukatı herhalde, muhteşem bir avukat herhalde diyerek kendinizce dalga geçmeye çalışıyorsunuz. Tartışmanın bir manası yok. THH birkaç ay içinde belli olacak zaten.

Hocam neyi bu kadar içerlediniz anlamadım. Profilinize baktım, özel güvenlik olarak çalışıyormuşsunuz. Kaç senelik avukattan daha iyi bildiğinizi iddia edip kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. Avukatın işi gereği yasaları sizden iyi bildiğini söylediğim zaman da, Türkiye'nin en iyi avukatı herhalde, muhteşem bir avukat herhalde diyerek kendinizce dalga geçmeye çalışıyorsunuz. Tartışmanın bir manası yok. THH birkaç ay içinde belli olacak zaten.
İşim ö.g.g olabilir ama mesleğim muhasebedir. Az çok kanunlar ile haşır neşir oluyoruz. Ayrıca söz konusu durum ile alakalı fikir beyan etmek için de avukat olmak gerekmiyor zira henüz avukatlık bir durum söz konusu değil. Avukat THH nin kararından sonra kararı sen veya satıcı reddederse devreye girecek.

İşim ö. G. G olabilir ama mesleğim muhasebedir. Az çok kanunlar ile haşır neşir oluyoruz. Ayrıca söz konusu durum ile alakalı fikir beyan etmek için de avukat olmak gerekmiyor zira henüz avukatlık bir durum söz konusu değil. Avukat THH'nin kararından sonra kararı sen veya satıcı reddederse devreye girecek.

Fikir beyan etmek için veya kanun bilmek için avukat olmanız gerektiğini söylemedim fakat avukatın bana söylediği şeyleri aktardığım zaman kendisini açıkça tiye aldınız. Sizin red yediğiniz başvurularınızda ürünün cinsini, durumunu bilemem veya red yemenizin gerekçesini bilemem. Belki ürüne zarar verdiniz, belki de iç çamaşırı alıp onu iade etmeye kalktınız. Ben sadece ürünün kutusunun üzerindeki bandı keserek açtım ve bu sebepten ötürü satıcının kanuna aykırı bir şekilde cayma hakkımı elimden aldığını belirttim. Avukatın karardan önce dahil olacağıyla ilgili bir şey söylemedim. Kendisine danıştığım zaman bana söylediği şeyleri aktardım.

Fikir beyan etmek için veya kanun bilmek için avukat olmanız gerektiğini söylemedim fakat avukatın bana söylediği şeyleri aktardığım zaman kendisini açıkça tiye aldınız. Sizin red yediğiniz başvurularınızda ürünün cinsini, durumunu bilemem veya red yemenizin gerekçesini bilemem. Belki ürüne zarar verdiniz, belki de iç çamaşırı alıp onu iade etmeye kalktınız. Ben sadece ürünün kutusunun üzerindeki bandı keserek açtım ve bu sebepten ötürü satıcının kanuna aykırı bir şekilde cayma hakkımı elimden aldığını belirttim. Avukatın karardan önce dahil olacağıyla ilgili bir şey söylemedim. Kendisine danıştığım zaman bana söylediği şeyleri aktardım.
Avukatı ti ye aldığım yok. Avukatın sana söylediği x maddeyi açtım okudum orada senin okumadığın kısımlar alt metinler var dedim. Ben bunu söyleyince sende bana '' hangi üniversitenin hukuk bölümünden mezunsun '' diyerek açıkça sen beni yermeye çalıştın.

Her seferinde yok avukat böyle diyor yok avukat şöyle diyor diyerek beni eziklemeye çalıştığın için, gaayet mantıklı açıklamalar yapıp kendi fikrimi belirttiğimde ise '' nerenin hukuk bölümünü bitirdin '' diye laf sokmaya çalıştığın için konu gereksiz yere uzadı.

Avukat milletine de fazla güvenme. Atar tutarlar ama iş davaya gelince çoğunun harcı meydana çıkar.

( 60 binlik tazminat davamda avukatımın 20 bine tav olup uzaması gibi, sözde ben haklıydım :) )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı