Sinerji Bilgisayar RTX 3070 Ti'ın değişimini RTX 4060 Ti ile yapıyor

Konu başka bir yere gidiyor ama 50 serisinde çok büyük bir sıçrama yaşanacak deniyor 3 kat kadar. Silikon yerine sentetik elmas kullanılacak imiş. Bu videoda 14.30 dan itibaren anlatıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Erken karar ahh hepsini dinlesem.

O sakızı ile alacak adamlar 2020'de çıktığı gibi 3090'ını alır, 3090 Ti için tatava yapmazdı. Mining ne zaman çöküşe geçti, NVIDIA bunu reklamlarla piyasaya çıkarıp resmen "iteledi".

Yurt dışında bile ikinci elde $500'a alıyorlar bu kartı yani düşünsene 1,5 senede 4-5 kat değer kaybeden bir ekran kartı. Tarihte görülmemiş olay.

Bizim RX 7700 XT ile RX 7800 XT'nin bilmem kaç ay sonra çıkması gibi. Tabii aynı durumda değiller de. Akılsızlık etmişler orada. Şu anki konumları yaptıkları akılsızlığa örtbas oluyor ama şimdi.

Tekel kaldığı sürece hiçbir şey yapmazlar, RTX50 serisi çıkınca 40 serisine yeni özellik geleceğini sanmıyorum.
30 serisinde olduğu gibi.

Her şeyi kabullendiğimiz gibi buna da boyun eğip, bir sonraki kartı alacağız artık ne yapalım.

Kefenin cebi boş. Sevdiğimiz bir ürün olduktan sonra illa alacaksın. Kaçarın yok.

Konu başka bir yere gidiyor ama 50 serisinde çok büyük bir sıçrama yaşanacak deniyor 3 kat kadar. Silikon yerine sentetik elmas kullanılacak imiş. Bu videoda 14.30 dan itibaren anlatıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çıkılacak frekans ile performans aynı değildir. Pentium 4 işlemciyi 5Ghz'e OC yaptılar ne oldu 7950X3D ile mi kapışmaya başladı.

Mimari asıl önemli kısım, o olay tek başına 3 kat performans artmasına sebep olmaz. Birden çok gelişimin bir parçasını olur yalnızca. Hali hazırda RTX 5000 serisinin sızıntıları 3 kat gibi bir artışa işaret etmiyor, %50 olsa bile dehşet bir sıçrama olur.

Çıkılacak frekans ile performans aynı değildir. Pentium 4 işlemciyi 5Ghz'e OC yaptılar ne oldu 7950X3D ile mi kapışmaya başladı.

Mimari asıl önemli kısım, o olay tek başına 3 kat performans artmasına sebep olmaz. Birden çok gelişimin bir parçasını olur yalnızca. Hali hazırda RTX 5000 serisinin sızıntıları 3 kat gibi bir artışa işaret etmiyor, %50 olsa bile dehşet bir sıçrama olur.
Yani teknolojinin önüne geçilmiyor ama ben rahatsız da oluyorum bu durumdan malum ekonomimizden ötürü çıkar seneye yenisi tak yapamıyoruz. 600$ a 2070 Super almıştım 2019 da bir tane düzgün oyun oynamadım nerden nereye geldik şu an bizim kartlar çöp oldu :D RTX40 serisi bu kadar iyi bir durumdayken bilgiler sızdı yok şöyle yok böyle diye makaleler var bilemiyorum. Benim elimde böyle bir güç olsa yavaş yavaş sürerim piyasaya ama rakibi 1 iken 2 oldu Intelin yada AMD nin bu hamleyi yapmasına izin vermiyorlar. Yani bilemedim mimari ile bellekler falanda değişecek çok takip etmedim ama. Hayırlısı 40 serisine aynı muamele yapılsın istemem açıkçası.

Öyle gözüküyor.

Boğazıma kadar borcum da olsa alırım, mutlu ve borçlu olurum.

Mesela Senin kart güçlü bir kart şu an en mantılısı beklemek yani. RTX 50 ve RX 8000 şu an kullandığın karta göre çok daha iyi değerler verirse onlara geçersin.

Ben RX 6800 XT aldım. Şu an baktım RX 7800 XT ile bir farkı yok RT dışında pek. Ne gerek var yeni kart almaya mesela. Zamanında biraz fazla verdik ama şu an halen daha 2023 yılında çıkan bir aynı muadilli karta göre aynı performansı veriyor.

Belli olmaz, belki de 4000 serisine 5000 serisinde gelecek olan yazılımı getiriler ama sanmam sonuçta getirmezlerse daha fazla satacak.
Yani mesela adamda 3090 var, 3090 gibi bir karta dlss 3 + fg getirselerdi eğer her sene çıkan yeni kartları alma gibi bir takıntısı yoksa neden değişsin ki zaten 24gb vrami var kas gücü olarak 4070 gücünde gerek kalmazdı yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı