Sınıf atlamak ve yatay geçiş nasıl işliyor?

Kleasto

Hectopat
Merhaba, ben çeşme turizm rehberliği bölümü istiyordum ve 2. sıraya da katip çelebi turizm rehberliği yazmıştım. Katip çelebiye yerleşmişim ve bu sabah öğrendim ki ege 393 puan ile kapatmış ve benim puanım 392. benim her türlü Ege'ye geçmem lazım ve önümde şöyle seçenekler var. Bu sene katip çelebide iyi bir not ortalaması yapıp yatay geçiş ile geçeceğim fakat Ege'nin yatay geçişi kabul etmeme gibi bir durumu var mı bilmiyorum. Onun dışında bu yıl çeşmede kız arkadaşımın yanında kalarak sınava hazırlanıp Ege'yi kazanabilirim fakat sınıf atlama olayı hakkında pek bir bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim. Eğer ben önümüzdeki sene Ege'yi kazanırsam herhangi bir şekilde bir sınıf atlayıp üst sınıfa geçebiliyor muyum? Nasıl oluyor? Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Bildiğim kadarıyla yatay geçiş yerine direkt üniversite sınavı ile kazanıp girersen. Bu sene kazandığın üniversitedeki dersleri geçsen bile tekrar alacaksın çünkü diğer üniversiteye kayıt olabilmek için oradaki kaydını silip, diğer üniversiteye kaydını yapman gerekecek. Yatay geçişte ise her üniversite her sene kendi yatay geçiş kontenjanını açıklıyor. Eğer kontenjandan girebilirsen, şu anki üniversitenden alıp geçtiğin ortak derslerden diğer üniversitede muaf oluyorsun ki bu muaf olayı da gittiğin üniversitenin kararına bağlı. Ders aynı olsa bile kredi saat farklılıkları muaf olmamana sebep olabilir ayrıca 1.sınıfta ege üniversitesinde farklı dersler var ise o dersleri yatay geçiş yaptığında yine almak zorundasın diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla yatay geçiş yerine direkt üniversite sınavı ile kazanıp girersen. Bu sene kazandığın üniversitedeki dersleri geçsen bile tekrar alacaksın çünkü diğer üniversiteye kayıt olabilmek için oradaki kaydını silip, diğer üniversiteye kaydını yapman gerekecek. Yatay geçişte ise her üniversite her sene kendi yatay geçiş kontenjanını açıklıyor. Eğer kontenjandan girebilirsen, şu anki üniversitenden alıp geçtiğin ortak derslerden diğer üniversitede muaf oluyorsun ki bu muaf olayı da gittiğin üniversitenin kararına bağlı. Ders aynı olsa bile kredi saat farklılıkları muaf olmamana sebep olabilir ayrıca 1.sınıfta ege üniversitesinde farklı dersler var ise o dersleri yatay geçiş yaptığında yine almak zorundasın diye biliyorum.
Eğer sınavı kazanıp gidersem zaten 1. sınıf başlayacağım fakat önemli olan kısmı ben başladıktan sonra sınıf atlayabiliyor muyum.

Ek olarak, şu an yerleştiğin için seneye kazansan dahi gelen diploma puanı siliniyor ve daha düşük puanda kalabilirsin bunuda göz önünde bulundur.
evet ham olarak almam gereken puanı düşünüyorum zaten, yapabilirim.

Sorunu anlamadım. Dediğin gibi kazanıp gidersen 1.sınıf başlıyorsun da, sınıf atlamaktan kastın ne onu anlamadım?
1'den 3'e atlamak gibi bir olay var mı?

Peki okulun taban puanı 393, benim 392. Bu şekilde önümüzdeki sene 3,50 gibi bir ortalama yapsam rahat bir şekilde yatay geçiş yapabilir miyim?

Peki okulun taban puanı 393, benim 392. Bu şekilde önümüzdeki sene 3,50 gibi bir ortalama yapsam rahat bir şekilde yatay geçiş yapabilir miyim?
Geçeceğin okulun öğrenci işlerini arayıp yatay geçiş kontenjanını öğren. Öğrenebiliyorsan yatay geçiş yapan öğrencilerden bilgi al. Yatay geçiş yapmak tekrar sınava girmekten daha garanti bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı