Sınıfta sevilen kişilerden biri olmak için nasıl biri olmak lazım?

İnsanların istediği gibi olmana gerek yok. Var olan siluetini onlara benzetip de kendi benliğini yok etmemen gerekir; bundan dolayı da yalnız kalmanda bir sorun göremiyorum. Kendini bu tür saçma fikirlere şartlamamalısın ve bundan ötürü de "Nasıl onlar gibi olayım da ben de aralarında olabileyim?" dememelisin.

Ha, insanlardan kapılacak ve kişiliğe eklenecek olan şeyler elbette var lâkin kapaman gereken bir eksikliğin, gidermen gereken önemli bir gereksinimin yoksa çok da bir lüzumu, çok da bir mantığı yok açıkçası.

Kendimi kullandırtmadıkça sevilen bir tip olmuyorum. Bunu kaç kere yaşadım.

Kuramadım da zaten, lisede yeni bir başlangıç yaparım diye düşünüyorum... Umarım.

Tam üstüne bastınız 😕

Üstelik lisede?
Sizin yaşadıklarınızın hepsini bende yaşadım.
Tam 2 sene arkadaşsız bir şekilde liseyi okudum.
Ondan sonra lise 3'te kendime bir dost buldum.
Hala onla takılıyoruz.
Akışına bırak.

Sınıfta bi' grubumuz var. Genel olan grup ayrı, bir de samimi olduklarımızla bir grup var. Orada da genel grup değil de, birbirini tanıyanlar var işte. 6-7 kişi var, onlar sevilen kişiler, en iyi arkadaşın kim deseler onlardan birini seçerler mesela. Ben ise sürekli görüldü yiyen, birinin beni takması için kendini kullandırtması gereken kişilerdenim. Öyle olsun istemiyorum zira gerçek arkadaşlık bu olmamalı. Ortaokulda hiç arkadaşım olmadı, ciddiyim. 6. sınıfta 1-2 kişi ile takılırdım, 7. sınıfta sınıf değiştirdim. Lisede de böyle bi' okul hayatı yaşamak istemiyorum. Kendimi nasıl geliştirebilirim bu konuda?
Onun için buralarda tiktok çeken bir keko olmak gerek. Yani bizim mahallede. (Mersin).
Bir arkadaş bul yeter ne grupla uğraşacak sın. Bana göre pek de önemli değil.
1 arkadaşın olsun öz olsun.

ilk önce dedikodu seven bir kişilik olman gerek. birazcık onların işine gelen bir kişilik ol. çok çalışkan olma. sürekli dersi kaynatıp komik şakalar ve espriler yap. biraz onlara yakınlaş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı