Sınıftakiler Bilgisayarı Bilmiyor

2 arkadaşım arasında geçen bir diyaloğu aktarım sizlere;
-Birgisayarının özellikleri ne?
-İntel Core İ5 ve 4 GB RAM.
-Tamam sen GTA 5'i ultrada oynarsın.
Sınıftaki bazı arkadaşlarda maalesef indirme yapmayı bilmiyor. Durmadan reklamlara tıklayıp duruyorlar.

Merhabalar belki biraz konu dışı ama size bir anımı anlatmak isterim. Ödev icabı rekli çıktı çıkartan tanıdık bir bakkala girdim. Neyse resmi seçtim felan derken içeri benden 1 yaş küçük olması muhtemel bir çocuk girdi elinde de bilgisayar kasası. Neyse ben çıktının çıkmasını beklerken çocuk "64 bit format at abi" dedi. Ona sordum "GTA 5 mi oynayacaksın" evet dedi. Bana daha fırsat vermeden "İ7 işlemci 16GB RAM ultrada oynayacağım" dedi havalı havalı. Neyse çıktım çıkmıştı aldım tam çıkacaktım çocuğun kasasının üstündeki bir sticker dikkatimi çekti. GT730 stickeri yapıştırılmıştı. Bir an çocuğa acıdım. Ve dışarı çıktım...

Ben lisedeyken bizim sınıfta mouse kullanmayı bilmeyen vardı. Bilgisayar okulumda bana soruyorlardı arkadaşlarım. Bir ara beni hacker sanıp okuldakiler yakalayıp facebook çalmayı biliyormusun diyorlardı zor kurtardım kendimi. Ne günlerdi lise zamanları. Lise 1 de sonların projeleri vardı web tasarım bende parayla yapıyordum. Lise 2 de web tasarım projesine katılmıştım.. :)

Lisede teknoloji hakkında konuşmaya başlayınca milletin sesi kesiliyordu basit gündelik bir şeyi bile anlatırken yüzlerindeki o anlamsız ifade..

Telefondan veriyi kapatıp hotspot açıyordum Modern Combat için millet sen salakmısın paketin bitecek falan filan göbeğim çatladı anlatana kadar hatta anlamadılar bile. Telefonda teamviwer kullanırsın "ohaa" diye tepki verirler.

Arkadaşlar herkesin içinde en bahtsızlardan biri benimdir heralde. Bizim sınıftakiler bilgisayarın iyi olup olmadığını monitörün boyutuna bakarak anlamaya çalışıyor. :( Çok bahtsızım. Eve gidiyorum, notlarımı açtığımda: A kişisi 500tl ye tablet önermemi istiyor. B kişisinin bilgisayarına şu yüklenecek... Ayriyeten bazılarının yasal yazılım diye bir şey ile alakası yok. Herkes korsancı. :( İmdaaaat!!! Yıllardır içimde bıraktıklarımı sizlere döküyorum... :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı