Sinirime hakim olamıyorum

PhycoBatM

Picopat
Katılım
21 Mayıs 2021
Mesajlar
514
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar öncelikle. Ben yaklaşık bundan 1-2 sene önce gayet normal bir insandım, hiç sinirlenmiyordum, mutluydum. Sonra ne olduysa oldu hakim olamamaya başladım en ufak şakada bağırmaya başlıyorum, bir yerlere vurmaya başlıyorum. Yani şöyle ergen tiplerinden değilim ama son 2 senedir sinirlerime hakim olamadığımdan artık kendimi tanıyamamaya başladım, aynaya bakıp kendime diyorum ki sen naptın neden böyle oldun diyorum. En çok korktuğum şu eğer bu bayağı uzun süre sürerse ve gelecekte insanlara zarar verirsem nolacak diye düşünüyorum. Kendimi nasıl durdurabilirim, lütfen söyler misiniz? Şimdiden teşekkürler.
 
Sinirlenmek sandığınızın aksine sizin seçtiğiniz bir şey değil. Derinlerde yatan psikolojik bir sebep olabilir, stres olabilir, hatta bilmediğiniz bir hastalığınız baş gösteriyor bile olabilir. Şu an poliklinikler kapalı mı bilmiyorum ama devlet hastanesine gidip bir psikoloğa görünmek sorununuzun nedenini öğrenmenize yardımcı olacaktır. Nedeni bilmeden çözüme gidemezsiniz.
 
10 saniye tekniğini uygula. Birisi seni sinirlendiğinde içinden 10 saniyeye kadar say sakinleşeceksin kulağa saçma ve çok basit olarak gözüküyor fakat cidden işe yarıyor. tavsiye ederim.
 
Hocam meditasyonlara başlamanızı öneririm. Sessiz sakin bir yere oturun, göz bandınız varsa göz bandınızı takın. Eğer dayanamam sıkılırım derseniz güzel, sakinleştirici bir müzik açarak meditasyonunuzu destekleyebilirsiniz. O an en sinirlendiğiniz anları düşünün, zihninizde onunla yüzleşin. Bir süre bu tarz vakitler geçirdiğinizde titanyum gibi olacaksınız. Bizzat bu sorundan şikayetçi olmuş birisi olarak size tavsiye veriyorum.
 

Geri
Yukarı