Sinirlerinize Nasıl Hakim Oluyorsunuz?

Anger Management (Öfke Kontrolü/Yönetimi) biraz araştırın yardımcı olabilir. Genellikle ortamdan uzaklaşırım. Bir duruma karşı öfkelendiysem kafamın dağılması için başka bir şey ile ilgilenirim. Müzik dinlemek gibi. Nette okuduğum veya izlediğim bir şeye sinirlendiysem kapatırım, o konuya bir daha dönmem veya kullanıcıyı engellerim vs. Okunacak, izlenecek sayısız materyal var. Neden zamanımı beni sinirlendirecek işlerle harcayayım? Eğer bir kişiye sinirlendiysem laftan anlayacak biriyse konuşurum. Genelde tam tersi olduğundan "ne hali varsa görsün" diyorum, ilgilenmiyorum, uzak duruyorum. Bunu yapmaya alıştıkça daha az insan ve olay sizi sinirlendiriyor.

Sinirlerinize hakim olmadığınız veya olamadığınız bir zaman çok daha büyük zarar görebilirsiniz. Bunun bilincinde olmak yeterli bence.

Bundan 10 sene öncesine kadar sinirimi duvarı yumruklayarak veya tekmeleyerek çıkarıyordum. Bu sayede 2 kez el tarak kemiğimi, 1 kez el baş parmağımı ve 1 kez ayak tarak kemiğimi kırdım. Çatlakları saymıyorum. İnsan yaş aldıkça biraz duruluyor galiba. 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı