Sinovac vs BioNTech

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok fazla konu gördüm, ben de sizin düşüncelerinizi görmek istedim, Tam olarak 2 aşının olayını söyleyeyim.

Sinovac: Geleneksel aşı, eski yöntemlerle yapılan yan etkileri az sağlıklı aşı.

BioNTech: Tam olarak ne olduğu bilinmeyen yeni aşı türü "Spike" protein, yan etkileri fazla.

Şunu da ekleyeyim, Annemin 2 arkadaşı BioNTech aşısı yaptırdıktan 2 gün sonra felç kalıp öldüler.
Tam olarak 2 aşının olayını bu kadar rahatça söylemek için ne kadar az şey bilmek gerekiyor merak ettim. Lütfen uzmanlığınız olmayan konularda konuşurken diğer insanları yanlış yönlendirebileceğiniz unutmayın.
 
2 doz BioNTech oldum, 2. dozda ateş mide bulantısı yaptı yarım gün sonra geçti. Sonrasında 1 ay Coraspin kullandım ağrı sızı yaşamadım.
 
Tabii ki de BioNTech. Varyantlara ve virüse karşı her türlü daha üstün olduğunu kanıtladı.

Sinovac.

Böyle bir belgeye imza atmak istemiyorum. Yan etkisi fazla olan, uzun vadede sonucu bilinmeyen bir aşıyı önerip de sonucundan sorumlu olmadıklarına dair belgeyi imzalatmak bana göre mantıklı değil.

Eki Görüntüle 1164891
İçtiğin tüm ilaçlarda buna benzer uyarılar var. Bu güne kadar hiçbirini okumayıp hepsini içtin. Ne fark etti? Hiçbir şey. Yan etkilerin gerçekleşme ihtimali milyonda bir.

@Yararsız Üye hocam adınızı değiştirmişsiniz, ilk cümleden birisi yine sallıyor sandım. :D
 
@Ecmel Ama hiçbir ilaç bana imza attırmıyor. O belgeyi önümüze koymasınlar, gidip Biontech olalım.
 
@Jack of Blades hocam adınızı değiştirmişsiniz, ilk cümleden birisi yine sallıyor sandım. :D
Neyse ki cemaatçilerde bu isim değişikliğini fark edecek akıl yok. Bu sayede 6 ayda bir isim değiştirip aynı şekilde işkence etmeye devam edebiliyorum. :D Bir süre sonra onların olduğu konulara dalınca dağılıyorlar, hevesim kursağımda kalıyor.
 
@Ecmel Ama hiçbir ilaç bana imza attırmıyor. O belgeyi önümüze koymasınlar, gidip Biontech olalım.
Aynı belgeyi tamamen okuyup imzaladım. Abartıldığı kadar yazmıyor, yan etkilerin hamile vb. kronik rahatsızlığı olan kişilere karşı sıkıntı oluşturabileceği ama bu yan etkilerin milyonda bir gerçekleşme ihtimali olduğu yazıyor. Ayrıca bir ilaçtan dolayı öldüğünüz de hiçbir zaman o firmaya hesap sorulmaz. Genel olarak ölüm gerçekleşmesi gerekli, birkaç kişi bir ilaç yüzünden öldü diye firmanın başına bir şey gelmez. İlla da olmayacağım derseniz Sinovac var zaten, daha az etkili şekilde korunursunuz.
 
@Ecmel Ama hiçbir ilaç bana imza attırmıyor. O belgeyi önümüze koymasınlar, gidip Biontech olalım.
O kağıdı şirket ya da bakanlık vermiyor ki. Hastanelerin farklı olarak hazırladığı bir bilgilendirme kağıdı sadece, üstelik bazı hastanelerde imzalatılmadan da aşı olanlar da epey fazla.

O kağıtta (benim imzaladığım) 2 grup için önemli bir uyarı var genel olarak bakarsak. İlk olarak emziren kadınlarda klinik testleri yapılmadığı için uyarıyordu. Bir de 16 yaş altı için yeterli test verisi bulunmadığı yazıyordu. Bunun dışındaki her şey bütün ilaçlarda/aşılarda olan yan etkilerle ilgili basit uyarı. Bu aşının tek farkı; kısa süreli (1-3 günlük) yan etki oranı biraz yüksek o kadar.

Antikor oluşturma oranı ise kıyas kabul etmez. Kat kat daha yüksek.
 
@Yararsız Üye 1-3 günlük yan etkisi zaten kol ağrısı ve bazılarında mide bulantısı + ateş yaşanıyor. Onun dışında bir sorun oluşan kimseyi görmedim bu güne kadar. Hatta ben de kol ağrısı bile yapmadı, bünyeyle alakalı bir durum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı