Sistem aniden kapanıyor

Hakan Çetin

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarda zaman zaman özellikle oyun oynarken ani bir kapanma oluyor ama bilgisayarın ekran kartının RGB'si açık kalıyor. Ekran görüntüsü gidiyor ve sadece reset düğmesine bastığımda açılıyor bilgisayar. İlk böyle sorun yaşayınca RAM'lerde bir sıkıntı olduğunu düşünüp çıkartıp temizleyip tekrar taktım, bir süre sorun giderilmiş gibiydi ama şimdi yine olmaya başladı. Sizce sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, XMP açılınca 2 profil olacak oradan da yapabilirsin yoksa, XMP'yi kapatıp, dene mutlaka.
Kardeşim biosa girdim ama 10:dk sürdü ve ssd sağlıklı gözüküyor driver programında ama pc açılırken bile çok uzun sürüyor ya bu ssd nasıl sağlıklı ben anlamıyorum. Bu arada manuel olarak 2933e çektim ama xmp ayarını bulamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır hocam hallettim bakalım umarım sorun çözülür. Bu arada geçen bios güncellemesi gelmiş onu yapmamışım onu da yarın halledeceğim. Teşekkür ederim ilginiz için. Bir güncelleme olursa tekarar yazarım :)

Evet yaz mutlaka bende de aynı problem var çözmüş olurum bende.

Kardeşim merhaba konuştuğumuz günden beri bir sıkıntı yoktu ama az önce yine aynı problem oldu ama bu kez kapanıp donmaktansa kendi kendine reset attı PC ve boşta duruyordu ne oyun açıktı ne bir şey sorun çözülmedi maalesef :/

XMP'yi kapatıp manul olarak da kapat ve RAM'leri 2133 MHz'de bir süre kullanır mısın? Hala çözebilmiş değilim bende.

Brom naptın ya o zaman RAM'in 3K MHz olmasının ne önemi kaldı ki sorunun RAM'de olduğundan şüphe duymaya başladım mem test yaptığımda RAM'ler sağlıklıydı. Anlamadım gitti kanser olacağım vallaha.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı