Çözüldü Sistem bir anda aşırı yavaşladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Stokeley

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
1.075
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Sin City
RAM
Crucial Ballistix 16GB (2X8) 3000MHz DDR4 CL15
SSD veya HDD modeli
Netac N535S ve Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
Ekran kartı
Inno3D GeForce RTX 2060 Twin x2
Anakart
Biostar B450MH
İşlemci
R5 3500X 3.6GHz
Her şey normaldi gün içi forumda takılıyordum. Çok garip bir şekilde bir arkadaşın sürprizbozanına bastıktan sonra sistem yavaşladı, kapatıp açtım hala yavaşlık devam ediyor.

Bir simgeyi taşımak yavaş, tarayıcı Discord gibi şeylerin açılması yavaş, görev çubuğu kendi kendini yeniliyor, masaüstündeki simgeler kendi kendini yeniliyor.

Yakın zamanda sadece dün bir BIOS güncellemesi yaptım bir de Windows'un güvenlik güncellemesi gibi bir şey vardı.

Windows 11'e geçtiğimden beri gayet akıcı bir şekilde kullanıyordum sistemi, gözüme takılan şeyler sadece arada Reddit'te mesela sayfayı kaydırırken bir yer böyle kare şeklinde siyah olup gidiyordu saliselik, yazılar falan titriyordu.

1-1 buçuk hafta önce de sistem bir anda kendini kapatmıştı.

Videoları YouTube'a yükleyemedim Google Drive linkleri burada 1 ve 2.

PSU: GameGaraj 650Watt 80+ Bronz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anladım hocam. İnternette bakındım, bu sorundan muzdarip olan kişiler var fakat kalıcı bir çözüme rastlayamadım. Çok da bakamadım açıkçası şu an çalıştığım için. Ama sorununuzun kaynağı bariz şekilde işlemci çekirdek hızınız. Buna yönelik araştırmalar yapmanızı öneririm. Umarım çözersiniz.
Sorun çözüldü yardımcı olan herkese teşekkür ederim, yine benim garip çözme şekillerim mi desem yani tam olarak nasıl çözüldü onu da anlamadım. Aklıma esti anakart voltaj vs. dediniz ilk öncelikle yavaşlama başladığından itibaren bilgisayarı direkt kapat yapmadım, hep yeniden başlat yaptım.

Az önce bilgisayarı kapat yapıp bir 2 3 dakika kapalı kaldı o esnada ben güç kablosunu da değiştirdim, takılı olan yeni aldığım bir kabloydu ve eski kabloyu geri taktım. Şuan açıldı GHz değerleri de normal bu şekilde:
Screenshot_7.png
@Stokeley Ryzen 5 3600 düşük GHz çalışıyor aynı konudan bir örnek veriyorum. Sorunu çözen bir konuya denk gelmedim. Detaylı incelemek lazım. Net bir şey diyemiyorum.
Çözdüm hocam ama sorun neyden kaynaklanıyordu en ufak bir fikrim yok, tedirgin oldum bazı şeyleri de sildim. Telefon elimdeyken bir baktım tarayıcıdan MetaMask açıldı, arkadaşım eklettirmişti bu eklentiyi bir iş için vs. Birisi kontrol falan mı ediyor dedim şüpheden kaldırdım eklentiyi.
Malwarebytes'tan yapamıyorum süresi mi ne bitmiş, Kaspersky indirip yapmaya çalışacağım ama işlemler çok yavaş.
Malwarebytes'ın ücretsiz sürümü ile tarama yapılabilir.

Aşağıdaki ayarlamaları yaparak tekrar deneyin:
Eki Görüntüle 991179
Eki Görüntüle 991180
Eki Görüntüle 991181


Malwarebytes'ı gerçek zamanlı koruması için kullanmaya gerek yok. Gerçek zamanlı korumayı AV yapmalı, MBAM da şüpheli durumlarda tarama yapmak gerektiğinde kullanılmalı.

Bu sebeple bildirim ayarlarının kapalı olması bir sorun teşkil etmez.

Aşağıdaki rehberi uygulayın:


Ayrıca bundan sonra sisteminizi lütfen konuda da belirtin. Bunu biz söylemeden yapmanız gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Malwarebytes'ın ücretsiz sürümü ile tarama yapılabilir.

Aşağıdaki ayarlamaları yaparak tekrar deneyin:


Aşağıdaki rehberi uygulayın:


Ayrıca bundan sonra sisteminizi lütfen konuda da belirtin. Bunu biz söylemeden yapmanız gerekiyor.
Hocam normalde hep belirtiyordum sistemi panikten unutmuşum kusura bakmayın. Telefonda konuyu açarken elim ayağım birbirine girdi. Malwarebytes ile taranıyor şimdi.

Sıcaklıklar ne durumda hiç baktınız mı?
Normal gözüküyor. CPU GPU 33-35 derece civarı, anakart 33 derece.

Tarama bitti.
Screenshot_6.png
Değerler iyi sayılmaz. Sistemi yavaşlatabilecek problemler arasında bu da var. İlk olarak önemli bir dosyanız var ise yedekleyin ve ardından "sistem geri yükleme" yapın. Son yüklenen bir program ya da driver da buna sebep olabilir.
Yedeklememi yapıp başlattım bakalım, 3 Aralık tarihine aldım.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı